Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billede

Bamse


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Mig før dig

2. juni 2016 af Maria Bogensberger

6 stjerner Skriv en kommentar

Mig før dig billede

Smukt og rørende drama der får tårende til at trille.

Da 26 årige Louisa "Lou" Clark (Emilia Clarke) mister sit job må hun igen på jobformidlingen, da hendes indtægt er strengt nødvendigt for familien. Hun starter som plejer for en tidligere bankmand, den unge Will Trayner (Sam Claflin) der få år tidligere mistede førligheden i en ulykke. Will's liv har ændret sig drastisk og han er blevet en kynisk og sortseende mand uden nogen form for livsglæde. Men da den unge positive og snaksalige Lou bliver en del af Will´s hverdag, beslutter hun sig for at vise Will at livet er værd at leve. Sammen finder de glæde i eventyrlige begivenheder og udvikler hurtigt varme følelser for hinanden.

Fantastisk casting
Willam "Will" Traynor der spilles af Sam Claflin er kendt fra bla, The hunger games: Mockingjay - Part 1 + 2(2014 + 15) og The Riot club (2014) Will er frustreret og ked af sit liv og sine mange begrænsninger, et liv hvor han er bundet til en kørestol. Han elskede den han var før, han elskede sit liv. En succesrig bankmand med et meget aktivt liv fyldt med rejser, sport og personlige udfordringer.

Louisa "Lou" Clark spilles af Emilia Clarke blev først bemærket for sin Emmy nominerede rolle i serien Game of thrones(2011-16) og spillede desuden med i filmen Terminator genisys (2015) Lou har ingen fremtidsplaner. Hun bor hjemme, hvor familien er økonomisk afhængig af hende. Hun er fuld af liv og er altid glad og positiv, som også afspejles i hendes farverige påklædning. En meget omsorgsfuld pige.

Begge skuespillere spiller deres roller helt fantastisk, castingen kunne ikke have været bedre. Will´s sarkastiske og til tider sorte humor mod Lou´s livsbekræftende og blomstrende måde at være på, det gjorde at der til trods for alvoren i filmen blev plads til et lille grin her og der.

Romantisk bestseller
Mig før dig (2016) er baseret på forfatteren Jojo Moyes bestseller af samme titel som udkom i 2012 og har solgt over 5 mio. eksemplarer på verdensplan. Hun har foreløblig udgivet 13 romantiske romaner og har 2 gange modtaget den prestigiøse pris Romantic novel of the year.

Det er sjældent at en film, der er baseret efter en bog kan leve op til publikums forventninger, da det ofte er svært at få de mange detaljer fra bogen med i filmen. Det er ikke tilfældet i denne film, hvor man godt kan se at Jojo Moyes har skrevet manuskriptet. Man bliver bestemt ikke skuffet, hvis man har læst bogen. Filmatiseringen er lavet så smukt efter bogen. Jeg blev glædelig overrasket.

Gribende fortælling
Mig før dig (2016) er en film der sætter tankerene i gang. Lev livet før det er for sent. Det er en fantastisk, gribende og meget rørende fortælling, der fik tårende til at trille ned af kinderne. Lige dele hjerteskærende og livsbekræftende. Bestemt en film der er en tur i biografen værd, men husk lommetørklæderne.

Titel: Mig før dig
Original Titel: Me before you
Premieredato: 2. juni 2016
Instruktør: Thea Sharrock
Skuespillere: Emilia Clarke, Sam Clafin, Janet Mcteer, Charles Dance, Brendan Coyle, Stephen Peacocke
Spilletid: 110 min.
Selskab: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), New Line Cinema. Warner Bros, 2016
Genre: Drama , Romantik
Link: http://www.imdb.com/title/tt2674426/

banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...