Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Årets Robert-Nom...
Nyt Fra San Seba...
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Tag Min Hånd
Tag Min Hånd billede

Monsterfamilien ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Min Søsters Børn

12. oktober 2001 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Min Søsters Børn  billede

En professor i børnepsykologi får uventet sat sin viden på prøve, da hans søster rejser til Paris, og hendes fem børn mangler en opsynsmand med mere. Det kan næsten kun gå galt.

Erik Lund (Peter Gantzler) er professor i børnepsykologi, og har netop udgivet en bestseller “Barnlige Børns Bedrifter”, hvilket bårde har fået fagmænd og anmeldere til at falde bagover af begejstring. Men virkeligheden er pludselig en anden, det beskyttede miljø for Erik Lund byttes med hans søsters, idet hun og hendes mand rejser til Paris, og Erik, sådan er det med en ungkarl, bliver med kort varsel deres stedfortræder. Han skal holde opsyn med alle fem børn. Jan på 14 (Stefan Pagels Andersen) og Michael på 11 (Mikkel Sundø) bytter forældrenes liste over ugens program og spiseseddel, med hot-dogs og kakaomælk i uanede mængder, slik, sene sengetider, og ture til bakkenliste. Umiddelbart godtager onklen listen.
Der er dog et andet problem, forældrene, specielt faren (Niels Olsen) vil gerne flytte, og huset har også set sine bedre dage. Ejendomsmægleren (Birthe Neumann) kommer ustandseligt for at sætte nye skilte i, idet Jan har en vane med at smide dem ud. Børnene vil ikke flytte. Amalie på 16 (Neel Rønholt) er lettere smålun på naboens darling, den golfspillende Frederik (Lasse Baunkilde). Hans mor fru Flinth (Lotte Merete Andersen) er en snob af dimensioner, og der er ingen grænser for hvor fint det kan være. Hun møder Erik Lund tilfældigt over hækken, og da hun hører at han er professor, bliver hendes sanser skærpet i en posetiv retning. Da hun så senere for at vide at han er i familie med de personer der er hendes naboer daler hendes interesse kendeligt.
Men børnene vil stadig ikke flytte, og de får overtalt onklen til at lave forbedringer på huset. De begynder at male det i en meget speciel farve. Og da du pludselig mangler træ, kommer Frederik dem til undsætning, idet de har en hel del løse brædder oppe i sommerhuset. Men fru flinth er ikke sådan en man lige kører om hjørner med, hun opdager forseelsen med brædderne. Erik Lund får nu brug for voksenpsykologi, og langsomt lykkedes det ham at få omvendt Fru Flinth. Amilie og Frederiks forhold bliver også stærkere, ejendomsmægleren bliver mere insisterende, da hun også har en interesseret køber, er problemet pludselig, at huset måske er blevet for pænt?

En ny fortolkning af den gamle klassiker med Axel Strøbye, der her har fået et 2001-antræk, og fungerer ganske glimrende, i en meget paroderet form. Specielt pusle på 5 (Benedikte Maria Mouritsen) virker næsten som taget udfra den gamle version, og det virker ret komisk. Peter Gantzler spiller igen den lidt mere kluntede type og gør det opåklageligt overfor en også velspillende Lotte Merete Andersen. En fin opdatering. Og en oplagt familiefilm, der bedst ses I biografmørket.

Titel: Min Søsters Børn
Original Titel: Min Søsters Børn
Premieredato: 12. oktober 2001
Instruktør: Tomas Villum Jensen
Skuespillere: Peter Gantzler, Neel Rønholt, Stefan Pagels Andersen, Lotte Merete Andersen, Niles Olsen, Mikkel Sundø, Birthe Neumann, Ager Reher
Spilletid: 98 min.
Selskab: Moonlight Filmproduction/2001
Genre: Familie
Link: http://www.minsostersborn.dk
Professor Erik Lund i Morgentv, omkring sin nye bestseller om børnepsykologi
Professor Erik Lund i Morgentv, omkring sin nye bestseller om børnepsykologi
Professoren  med alle de fem børn samlet.
Professoren med alle de fem børn samlet.
Den forfinede Fru Flinth med sin øjesten Frederik.
Den forfinede Fru Flinth med sin øjesten Frederik.


banner
Overskrift Højre Block
Petite Maman
Fabian: Going to...
The Tragedy Of M...
Seal Team (Netflix)
Don’t Look Up (N...
Encanto (Disney+)
Rumble (Paramount+)
Ron's Gone Wrong...
CODA (Apple+)
Swan Song (Apple+)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...