Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Min Søsters Børn På Bryllupsrejse (DVD)

5. februar 2003 af Morten Eriksen

4 stjerner Skriv en kommentar

Min Søsters Børn På Bryllupsrejse (DVD) billede

Smil – glæde – latter og jubel

Står der på den festlige plakat til ”Min Søsters Børn På Bryllupsrejse”! Og det er faktisk ikke helt forkert, for man bliver i godt humør af at se denne danske klassiker fra 1967 på sin DVD afspiller i år 2003. Det kan godt være, at det ikke er det samme man griner af i dag, men derimod er der andre ting i filmen der er sjove.

Efter kæmpesuccesen med ”Min Søsters Børn” i 1966 måtte historien fortsætte og Annelise Reenberg skrev og instruerede så denne fortsættelse der foregår 8-9 måneder efter den første film.

Børnepsykologen Erik Lund (Onkel Erik lig med Axel Strøbye) der i første film får til opgave at passe sin søsters 6 børn (hvilket han burde være ekspert i, men ikke er det), bliver i filmen forelsket i naboens (Karl Steggers) datter Lisbeth (Birgit Sadolin). De skal nu giftes og vi kommer ind i historien på bryllupsdagen hvor der er temmelig hektisk i huset, da lillebror Blob har sunket Onkel Eriks krageknap. Heldigvis spytter han den ud igen og Onkel Eriks verden falder ikke sammen (i denne omgang). I kirken ser tingene ud til at lykkes for brudeparret, og de når også at blive gift selvom børnenes mor (Jeanne Darville) får veer og må køres på hospitalet. Efter en smule tumult tøffer brudeparret afsted i Volvoen med campingvogn på vej mod Østrig. Hvad de ikke ved er, at børnene (på nær Rikke) har sneget sig med og gemmer sig inde i campingvognen. Det lykkes dem at skjule sig for paskontrollen. Onkel Erik og Lisbeth er glade for at være alene afsted og ser frem til hygge i tosomhed, og er derfor ikke glade for at børnene pludselig dukker frem fra deres skjul. Parret kan ikke overskue situationen og børnene udnytter det og tager for sig af champagnen. Dagen efter skal de efter Onkel Eriks plan videre i programmet og overnatte på et lille hotel i en hyggelig by. Om aftenen mens Onkel Erik og Lisbeth skændes og må passe på Blob, smutter børnene ned i stueetagen hvor der er optræden. Det viser sig at være striptease. Da Onkel Erik skal til at sove synes han at han hører Pusle synge og derfor beslutter han sig for at gå ned og hente børnene. Allerede ude på gangen støder han ind i letlevende damer og dér går det op for ham, at de er indlogeret på et Bordel hotel!

Det ene uheld afløser det andet og deres bil og campingvogn bliver også stjålet og de må have hjælp af hotelpersonale og politiet. Hvordan det ender og om brudeparret nogensinde for fred til at nyde deres bryllupsrejse, det kan ses i hjemmebiografen.

Jørgen Kiil der sidst er set i ”Små Ulykker” ses her som biltyv og Ole Ernst ses også i en lille rolle som campingvognsleverandør.

DVD specifikationer:

Menuerne er animerede og der er underlægningsmusik. Filmen er i farver og billedet er i letterbox 1.66:1 (og ikke som angivet på coveret 1.33:1) hvilket er det format den er optaget i. Ser man filmen på et Widescreen TV, så vil det kun være en smule billedet bliver beskåret i top og bund og det betyder ikke spor! Billedet er flot restaureret med mange detaljer og farverne er flotte. Lyden er i Dolby Digital mono 1.0 og det havde også være temmeligt underligt hvis forstærkeren havde slået over på DTS ES! Der er valgbare danske undertekster. Der er biografier på Axel Strøbye, Birgit Sadolin, Karl Stegger og Annelise Reenberg. Man kan læse historien om Saga Studio samt se en biograftrailer for filmen.

Det er ikke det store læs af ekstramateriale der er på disse udgivelser, men det synes jeg heller ikke kan forventes af udgivelser af denne art!

Det komiske aspekt i den første film med at børnepsykologen Onkel Erik ikke har forstand på børn, er ikke til stede i samme grad i denne film. Fortsættelsen er til tider noget usammenhængen, men stadig frisk og indeholder lystige sange. Filmen er som helhed fornøjelig underholdning i familie-universet. Glem Peter Gantzler et øjeblik og tænk så på Axel Strøbye. Der er og blir’ kun een onkel Erik!

Udover at have instrueret alle 4 film i denne serie, så har Annelise Reenberg bl.a. instrueret klassikere som ”Peter’s Baby”, ”Frøken Nitouche”, ”Han, Hun, Dirch og Dario” og ”Baronessen fra Benzintanken”.

Alle 4 film i Min Søsters Børn serien er udgivet på DVD. Nu og da dukker de gamle danske film fra Saga op på DVD. Der bliver dog ikke reklameret med det, og det er en skam. De udgives af SandrewMetronome, og indtil videre er udvalget sparsomt.

Hvis du vil følge med i hvordan det står til med udgivelser af gamle danske film på DVD, så kan du følge med på http://papillon.homepage.dk/ som er en privat side, men meget god da webmasteren opdaterer listen over kommende udgivelser meget ofte og den omhandler udover bagkataloget (gamle titler) også nye danske udgivelser!

Af andre DVD film fra Saga kan jeg varmt anbefale ”Mig og Mafiaen”, ”Mafiaen –Det Er Osse Mig” og ”Frøken Nitouche”.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome

Titel: Min Søsters Børn På Bryllupsrejse
Original Titel: Min Søsters Børn På Bryllupsrejse
Premieredato: 4. februar 2003
Instruktør: Annelise Reenberg
Skuespillere: Axel Strøbye, Birgit Sadolin, Jan Priiskorn Schmidt, Karl Stegger, Jeanne Darville, William Rosenberg, Thecla Boesen, Sonja Oppenhagen, Pusle Helmuth, Vibeke Houlberg, Jørgen Kiil
Spilletid: 107 min.
Selskab: Saga Studio 1967, SandrewMetronome 2003
Genre: Familie
På vej til Østrig....alene.
På vej til Østrig....alene.
"Groovy baby, yeah!"
"Groovy baby, yeah!"
Pusle giver en sang på scenen.
Pusle giver en sang på scenen.


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...