Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Mine Øjnes Lys

23. januar 2003 af Karsten Krogh

4 stjerner Skriv en kommentar

Mine Øjnes Lys billede

Mine Øjnes Lys er ambitiøs og vidtfavnende og til tider decideret flyvsk. Det er interessant et langt stykke hen ad vejen, men filmen kunne med fordel strammes op.

Mine øjnes lys er en sjælden set ambitiøs film, og skuespillerpræstationerne er ganske fortjent blevet belønnet med fine hædersbevisninger fra filmfestivalen i Venedig. Især Sandra Cecarelli får meget ud af sin rolle som desillusioneret mor for sine følsom lille pige.

Taxichaufføren Antonio er stor science fiction-fan, og han forestiller sig, at han har missioner her i livet ligesom de helte fra bøgerne, han læser. En dag er han ved at køre en pige over, og han bliver venner med pigen og efterhånden også moren, der dog er lidt mistænksom overfor den fremmede i starten.

Antonio hjælper moren og pigen med deres forretning, men de har økonomiske problemer, og i forsøget på at hjælpe sine venner, bliver Antonio involveret med en menneskesmugler. Samtidig forsøger han at blive en del af familien, men moren er indadvendt og følelseskold, og kun den lille pige responderer på hans venlighed.

Mine Øjnes Lys er drejet af Giuseppe Piccioni, der tidligere har stået for En Anden Verden (1999), og han har givet sig i kast med et yderst ambitiøst projekt. Historien i filmen er en særdeles forfløjen størrelse - den breder sig i alle mulige retninger på en gang, og det er bestemt ikke alle forgreningerne, der er lige relevante. Man skal være vågen for at følge med i filmen, men det skal også tilføjes, at filmen er opmærksomheden værd, selvom den til tider lidt rodet. Det er altid mere interessant med en film, der tager nogle chancer og er lidt stor i slaget, end at se en film der baserer sig på det sikre og forudsigelige (tag den, Nora Ephron!).

Mine Øjnes Lys er fint produceret, og teknisk er den ganske imponerende. Således er kameraarbejdet fint og originalt, og klipningen er langsom og tænksom. Det gør montagerne særegne og til tider lidt drømmende, og det ligger fint i tråd med filmens karakter. Til gengæld kunne filmen klart profitere af en strammere fortælling og en grundigere udvælgelse af kerneelementerne i filmen. Det er et faktum, at Mine Øjnes Lys er for svævende.

Skuespillet er førsteklasses hele vejen igennem Luigi Lo Cascio er meget overbevisende som den følsomme og ensomme taxichauffør med det gode hjerte, mens Sandra Ceccarelli er hjerteskærende som den enlige mor, med det alvorlige tungsind. Man har hele tiden på fornemmelsen, at der er fyldt med skeletter i skabet hos Maria, og hun formår at overlevere et indtryk af en kvinde med en konstant trykkende smerte dybt inde. Hårdt at se på, men også flot udført.

Mine Øjnes Lys er ambitiøs og vidtfavnende og til tider decideret flyvsk. Det er interessant et langt stykke hen ad vejen, men filmen kunne med fordel strammes op. Skuespillerpræstationerne, der er fine og grundige, er højdepunkterne i filmen. Filmen kan ses for dem og det højtflyvende koncept, der er ganske originalt.

Titel: Mine øjnes lys
Original Titel: Luce dei miei occhi
Premieredato: 17. januar 2003
Instruktør: Giuseppe Piccioni
Skuespillere: Luigi Lo Cascio, Sandra Ceccarelli, Silvio Orlando
Spilletid: 113 min.
Selskab: Rai Cinemafiction, 2001
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...