Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Misfits

5. marts 2015 af Tanja la Cour

4 stjerner Skriv en kommentar

Misfits billede

I Bibelbæltet i Oklahoma er der mere end totusinde kirker, hvor homoseksualitet bliver anset som en synd. Trods det findes der en gruppe unge mennesker, der bryder synden og hver dag lever som homoseksuelle.

At være udenfor
Dokumentaren Misfits af Jannik Splidsboel følger tre unge mennesker, Larissa, Benne og ”D” og deres hverdag i byen Tulsa, hvor størstedelen af befolkningen er tilknyttet den evangeliske protestantisme. Disse tre unge mennesker har alle tre oplevet en opvækst, hvor de er blevet udstødt på den ene eller anden måde. Larissa er flyttet hjemmefra, fordi hendes mor ikke accepterer, hun er lesbisk. Benny blev som yngre halvvejs udstødt af sin familie, da hverken hans far eller bror kunne acceptere, hans homoseksualitet. Hans mor var hans eneste støtte, men derigennem fik de samlet familien, så Benny nu i dag er elsket og respekteret og derfor kan bo hos sine forældre.

”D” er blevet misbrugt det meste af sin barndom og ungdomsliv og lidt under sin mors dårlige valg af mænd. Som 13-årig blev han sat af hos sin ukendte far i Tulsa, hvor han bor nu i egen lejlighed. Faderen er, modsat moderen, meget forstående og omsorgsfuld overfor sin søn. Disse tre unge mennesker har alle det tilfælles, at religion betyder meget for dem, men det netop også er denne religion, der har udstødt dem fra familien og samfundet.

Open Arms
De tre hovedpersoner har alle et fælles samlingssted, som er det eneste tilbud for byens homoseksuelle unge: Open Arms. Her samles byens mange unge mennesker og diskuterer stort og småt, men samtidig giver klubbens voksne også de unge redskaber til at opnå nogle af deres mål.

Et mål for ”D” er blandt andet at få sig en cykel, så han kan komme til og fra et arbejde, hvilket en af de voksne hjælper ham med. I Open Arms panorerer kameraet mellem de mange forskellige unge mennesker, når de sidder og diskuterer forskellige dilemmaer i forhold til religion og homoseksualitet. Kameraet er også med, når der afholdes aftenarrangementer med danse og sang shows. Dermed gives der ikke blot et indblik i tre unges daglige problematikker, men en helt samfund af unge, der står midt i teenagere årene med en masse frustrationer og bekymringer. Dermed bliver Misfits en vigtig og veldrejet dokumentar, der sætter fokus på et tabu i USA, og til dels også herhjemme.

Kameraet følger ydmygt de unge mennesker hvor de taler åbent og frit om de problemer, som alle teenagere går med, men så også den ekstra, at de er homoseksuelle og ikke accepteret af deres eget samfund eller familie. Det er en hjertevarm dokumentar, som ikke udstiller, men portrætterer et samfund, der er dybt kontrolleret af religion, en religion som de færreste aktivt vælger til, men som er bestemt for dem, fra de blev født. Misfits er ikke blot en vigtigt og oplysende dokumentar, men også rent visuelt en fornøjelse. Nogle scener formår at blive næsten filmisk poetiske, som da ”D” cykler som en fri fugl på sin nye cykel. Det bliver en vedkommende og tankevækkende dokumentar, men det er dog også som om, at den aldrig når helt til bunds i personerne og samfundet, Tulsa.

Den graver, men den graver ikke helt dybt nok, og derfor mangler der det sidste fokus på den problemstilling og problematik, der ligger i et samfund, der er så kontrolleret af religion, som får forældre til at støde deres egne børn fra sig. Men når alt kommer til alt, så har den danske dokumentarist Jannik Splidsboel formået at lave en vigtigt og aktuel dokumentar om unge teenagere, der i deres eget samfund er misfits.

Titel: Misfits
Original Titel: Misfits
Premieredato: 5. marts 2015
Instruktør: Jannik Splidsboel
Skuespillere: Larissa, Benny, "D"
Spilletid: 74 min.
Selskab: Sonntag Pictures, 2015
Genre: Dokumentar , Drama
Link: http://www.misfitsthefilm.com



banner
Overskrift Højre Block
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...