Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den, Der Lever S...
Den, Der Lever Stille billede

Livsvidner - Gud...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mission Impossible - the 2nd TV season

30. januar 2008 af Jan Mouritzen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Mission Impossible - the 2nd TV season billede

30 år inden Tom Cruise kastede sig ud i aktion i ”Mission: Impossible”-filmene, lagde tv serien af samme navn gaderne øde i USA. Nu fås hele anden sæson af denne legendariske tv serie omsider på DVD.

”Din mission, Jim, hvis du vælger at acceptere den, er…”

Sådan lyder den velkendte, følelsesforladte frase indtalt på et selvdestruerende bånd, der indleder alle afsnit af ”Mission: Impossible” - den actionfyldte agentserie, der vistes første gang på det amerikanske tv network CBS fra 1966-1973. Serien handler om et team af specialtrænede agenter, der arbejder undercover for et superhemmeligt regeringsagentur, Impossible Missions Force (IMF). IMF agenterne udfører dristige - ja, nærmest uløselige - missioner jorden rundt. Missioner, der er så hemmelige at det amerikanske forsvarsministerium nægter ethvert kendskab til gruppens eksistens, hvis noget skulle gå galt!

Den oprindelige ”Mission: Impossible” tv serie blev skabt af Bruce Geller og størsteparten af de utrolige historier blev skrevet af duoen William Read Woodfield og Allan Balter. De fleste filmfans kender nok seriens heftigt pulserende intromusik skrevet af jazzkomponisten Lalo Schifrin.

I hvert afsnit følger vi IMF teamlederen Jim Phelps (Peter Graves), som præsenteres for den ene mere umulige specialmission efter den anden. Phelps sammensætter i hver episode et udvalgt team af professionelle agenter, der skal assistere ham i marken. De gennemgående figurer i seriens første sæsoner er maskeringsmesteren og tryllekunstneren Rollin Hand (Martin Landau), den forførende model Cinnamon Carter (Barbara Bain), data- og elektroniknørden Barney Collier (Greg Morris) og muskelbundtet Willy Armitage (Peter Lupus).

Jim Phelps’ ”Mission: Impossible” agenter sendes typisk bag Jerntæppet, til fiktive slaviske eller baltiske lande for at forhindre magtgale kommunistsympatisørers bestræbelser på at bekrige den amerikanske ’way of life’, eller til Mellemøsten for at afværge lokale stridigheder, der på sigt kan destabilisere den amerikanske økonomi på globalt plan. Andre gange bekæmper IMF slavehandlere, korrupte politikere, skumle forretningsfolk, narkokarteller, grådige medicinalsvindlere - i afsnittet ”The Echo of Yesterday” sågar nynazister!

Plottene er ofte komplicerede og yderst fantasifulde, og der er nærmest ingen grænser for de opfindsomme finesser og raffinerede elektroniske dimser, IMF agenterne kan fremstille og betjene i deres efterretningsarbejde. Blandt sæson 2s mest spektakulære episoder er dobbeltafsnittet ”The Council”, der senere blev omklippet til biograffilmen ”Mission Impossible Versus the Mob” (1968). Her infiltrerer Jim Phelps og hans team et syndikat af mafiagangstere, og får via bedrag og Rollin Hands sublime maskeringskunst spillet gangsterne ud mod hinanden, så de til sidst ender med at skyde deres egen chef!

I episoden ”The Seal” skal agentgruppen stjæle en århundredegammel jadefigur fra en industrialist (Darren McGavin), som har forseglet den i en glasmontre tilkoblet et yderst sofistikeret alarmanlæg.
IMFs fantasifulde løsning på denne aparte mission, er at hverve en specialtrænet kat, Rusty, der på silkepoter kan omgås det raffinerede alarmsystem.

Sæsonens bedste afsnit er det nervepirrende ”The Town”, hvor Phelps holdes fanget af beboerne i en provinsby og får en injektion med det nervelammende curare-giftstof. Alle indbyggerne viser sig at være fjendtlige agenter, som i fællesskab har konspireret om at snigmyrde en russisk afhopper. Phelps ligger lammet til en seng og den eneste måde, han kan kommunikere med sine agentkolleger på er via øjnene!

Paramount Home Entertainments DVD boks med hele 2. sæson af tv serien ”Mission: Impossible” indeholder 25 episoder, der er smækfyldt med tempofyldt action, humor og medrivende historier.
Man forbløffes gang på gang over iderigdommen og de farverige optrin, der oprulles i de enkelte episoder og begejstres umådeligt over de medvirkende skuespilleres energi og spilleglæde. Alle afsnit i DVD boksen er restaureret, så de står knivskarpt.

I 1988 vendte Peter Graves tilbage til rollen som Jim Phelps i en opdateret ”Mission: Impossible”
tv serie, der kørte med 35 episoder frem til februar 1990, men det er denne originale serie, der grundlagde hele det kulørte univers og de skarpt tegnede agentkarakterer. En sand tv klassiker!

Episodeguide til Sæson 2:
1. The Widow, instruktion: Lee H. Katzin
2. Trek, instruktion: Leonard J. Horn
3. The Survivors, instruktion: Paul Stanley
4. The Bank, instruktion: Alf Kjellin
5. The Slave (dobbeltafsnit), instruktion: Lee H. Katzin
7. Operation ‘Heart’, instruktion: Leonard J. Horn
8. The Money Machine, instruktion: Paul Stanley
9. The Seal, instruktion: Alexander Singer
10. Sweet Charity, instruktion: Marc Daniels
11. The Council (dobbeltafsnit), instruktion: Paul Stanley
13. The Astrologer, instruktion: Lee H. Katzin
14. The Echo of Yesterday, instruktion: Leonard J. Horn
15. The Photographer, instruktion: Lee H. Katzin
16. The Spy, instruktion: Paul Stanley
17. A Game of Chess, instruktion: Alf Kjellin
18. The Emerald, instruktion: Michael O’Herlihy
19. The Condemned, instruktion: Alf Kjellin
20. The Counterfeiter, instruktion: Lee H. Katzin
21. The Town, instruktion: Michael O’Herlihy
22. The Killing, instruktion: Lee H. Katzin
23. The Phoenix, instruktion: Robert Totten
24. Trial By Fury, instruktion: Leonard J. Horn
25. Recovery, instruktion: Robert Totten
 
Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Mission Impossible - the 2nd TV season
Original Titel: Mission Impossible - the 2nd TV season
Premieredato: 4. december 2007
Instruktør: Leonard J, Horn m.fl
Skuespillere:
Spilletid: 0 min.
Selskab: Paramount 2007
Genre: Action
banner
Overskrift Højre Block
John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The Inspection
Knock at the CabinKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...