Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mission Impossible – The complete first Tv season

21. december 2006 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Mission Impossible – The complete first Tv season billede

This message will self-destruct in five seconds. Denne sætning er lig med Mission Impossible serien, der her er at finde i en lækker box indeholdende alle 28 afsnit i første sæson.

Mission Impossible rullede første gang over skærmen i 1966 og skulle kører i 7 år. Den skabte skole for spion serier, og med de mange genkendelige ting der helt sikkert sker i faktisk alle afsnit, og de karismatiske og yderst spionagtig karakterer, blev den et stor hit blandt folk verden over.
Serien handler om The Mission Impossible Force, en speciel enhed af super agenter og spioner, der får deres opgaver fra en ukendt “ secretary “ om hvem de kun kender lyden af hans stemme, da de altid bliver briefet via båndede optagelser.

Holdet i første sæson består af lederen Briggs, den teknisk dygtige Collier, holdets stærke mand Armitage, mesteren i forklædning Rollin Hand og skønheden selv i form af holdets femme fatale Cinnamon Carter. Skuespillerne blev skiftet ud i årenes løb, men stilen og stemningen i serien forblev den samme.

De fleste kender nok serien for dens klassiske indledninger hvor briefingen holdet får, er optaget på bånd der selvdestruerer efter endt afspilning. This message will self-destruct in five seconds.
En anden klassisk ting i næsten alle afsnit er de mange forklædnings manøvrer som specielt Rollin Hand er så dygtig til. Så helt klassisk bliver det når han til fjendens og også nogle gange publikums store overraskelse hiver en maske af, og afslører hvem han i virkeligheden er. Disse ”Mask pulloff” scener, er skægge og er med til at gør MI serien helt speciel.

Det berømte titelnummer er skrevet af Lalo Schifrin, og er den dag i dag nok kendt af de fleste. Dynamikken og spændingen i nummerets rytme er fantastisk og det virker perfekt når det bruges i serien.

Steven Hill spiller lederen af MIF holdet, Daniel Briggs. Steven Hill spillede kun Briggs i denne første sæson af serien, fordi han mente at det var uacceptabelt, at han skulle arbejde om søndagen, da det var en Jødisk helligdag.

Martin Landau er manden med de mange ansigter: Rollin Hand. Landau spillede Hand i flere sæsoner af Mission Impossible, men havde også en glorværdig filmkarriere uden for Tv-serien. Han har blandt andet en stører rolle i North By Northwest. Martin Landaus karakteristiske ansigts og intense fremtoning i serien var med til at gøre den så populær som den var, og her i første sæson bliver man godt og grundigt introduceret for Rollin’s mange ansigter.

MIF’s egen Femme Fatale Cinnamon Carter blev spillet af Barbara Bain. Barbara Bain havde før arbejdet som danser og mode model. Men det var med denne Tv-serie at hun for alvor blev kendt.

Mission Impossible serien dannede skole for andre Tv-serier om agent teams. Tænk bare på serier som Mob Squad og A-Team. Begge serier har visse ligheder med MI serien, uden dog at tilføje noget nyt til genren. I 1988 blev der indspillet flere afsnit af MI. Skuespillerne var blevet en del ældre, og det var da også kun Peter Graves der var med fra den gamle serie.

Tv-serien er indtil i dag blevet genoplivet i form af 3 amerikanske Blockbuster film med Tom Cruise i hovederollen som holdkaptajn for et MIF hold anno vor tid. Når man sidder og ser første sæson, så kan man nemt se hvorfor filmfolkene kunne se muligheder i en genindspilning af serien i film form, og de mange gimmicks fungere også efter hensigten, når der er pustet millioner af kroner i projekterne.

Har man aldrig set den gamle Tv-serie er denne boks et godt sted at starte. De 28 afsnit er af varieret karakter og standart, men de bliver aldrig kedelige og uinteressante, når man bare har i baghovedet af de faktisk er fra 1966, og dengang var action standarten jo som bekendt lidt anderledes end den er i dag, og det har da bestemt sin charme.

Enhver fan har sine favorit afsnit, og hvis der skal nævnes et par stykker her fra første sæson, må man nævne første afsnit, der jo starter det hele. Her får man historien om MIF’s første opgave der går ud på at fjerne to atom sprænghoveder fra et hotel. Det kræver en solid indsats fra alle på holdet og Rollin må bære en tung maske for at få det hele til at gå op. Bruce Geller der skrev manuskriptet til denne pilot vandt en Emmy for det.
Afsnit nr. 11: Zubrovnik’s Ghost, er også ret spændende og lidt anderledes end de fleste andre afsnit. Her må blandt andet Rollin træde til som et psychic team og fremmane et spøgelse fra fortiden for at hjælpe en amerikansk forsker fra at falde i kløerne på de onde Russere.
Og sidst skal lige fremhæves næstsidste afsnit i første sæson: The Traitor. Her skal MI enheden stoppe en afhopper der ligger inde med vigtige oplysninger der ikke må falde i fjendens hænder. Et specielt medlem hentes ind, og vores helte må virkelig ligge sig i selen denne gang, for at det skal ende lykkeligt. Det er også i dette afsnit at en helt speciel skruetrækker dukker op for første gang.

Mission Impossible første sæson oser af amerikansk tresser-Tv på den der helt specielle befriende og lette facon. Så hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med MIF anno 1966, så er der en god grund til at gøre det, så snart tiden byder sig.

……og for resten så husk at denne anmeldelse will self-destruct in five seconds !

Nedenstående er en oversigt over de 28 afsnit som første sæson består af.

Disc 1:

Pilot.
Memory.
Operation Rogosh.
Old man out – Part 1.

Disc 2:

Old man out – Part 2.
Odds on evil.
Wheeles.
The Random.

Disc 3:
A spool there was.
The carriers.
Zubrovnik’s ghost.
Fakeout.

Disc 4:

Elena.
The short tail spy.
The legacy.
The reluctant dragon.

Disc 5:

The frame.
The trail.
The diamond.
The legend.

Disc 6:

Snowball in hell.
The confession.
Action !
The train.

Disc 7:

Shock.
A cube of sugar.
The traitor.
The psychic.

Der er ikke noget ekstramateriale at finde i denne DVD boks. Men heldigvis er de enkelte episoder flot overført og billedet står sikkert bedre end det gjorde på de fleste Tv-skærme tilbage i 1966.

Mission Impossible – Season 1. er venligst udlånt af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Mission Impossible – The complete first Tv season
Original Titel: Mission Impossible – The complete first Tv season
Premieredato: 12. december 2006
Instruktør: Bernard L, Kowalski, Leonard Horn, Charles R, Rondeau, Med flere
Skuespillere: Steven Hill, Greg Morris, Peter Lupus, Martin Landau, Barbara Bain.
Spilletid: 1327 min.
Selskab: CBS Paramount network television. 1966
Genre: Krimi
Billed fra første afsnit af Mission impossible - Første sæson.
Billed fra første afsnit af Mission impossible - Første sæson.
Billed fra Zubrovnik's Ghost.
Billed fra Zubrovnik's Ghost.
Billed fra The Traitor.
Billed fra The Traitor.


banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...