Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mississippi Grind

4. maj 2016 af Daniel Hartvig Nielsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Mississippi Grind billede

Tempoforladt gambler-drama.

Gambleren er efterhånden er veletableret figur i amerikansk film. Den desperate mand med gæld til op over ørene, der konstant søger sit næste bet og den store gevinst – der enten er et lusket geni, som i den klassiske kupfilm ’The Sting’ (1973) eller en chanceløs taber som i ’The Cooler’ (1993).

I ’Mississippi Grind’ møder vi begge typer – taberen kommer i form af ejendomsmægleren Gerry (Ben Mendelsohn), der skylder penge til gud og hver mand, og som han ihærdigt prøver at vinde tilbage. En dag møder han den mere cool og pigeglade, Curtis (Ryan Reynolds). De to bliver et makkerpar – og tager på et road-trip gennem syden for at vinde, det de skylder tilbage!

’Mississppi Grind’ har et old school-look som et nostalgisk trip tilbage til 1970’ernes film, og instruktørparret bag, Anna Boden og Ryan Fleck, er da også delvist inspireret af Robert Altmans ’California Split’ (1974), ligesom forfatteren, James Toback, der stod bag filmen ’The Gambler’ (1974) også dukker op i en mindre rolle.

Men hvis men forventer et flippet festfyrværkeri, bliver man slemt skuffet. ’Mississippi Grind’ holder sig til en simpel stil, hvor den psykologiske karakterskyldring og dynamikken i de tos venskab er i højsædet. Men filmen taber desværre tempoet – og man forventer forgæves på det store twist eller klimakset.

Både Ryan Reynolds og især Ben Mendelsohn leverer stærke præstationer (trods en tydelig typecasting), men filmen fortaber sig af og til i scener, der muligvis skal fortolkes filosofiske og psykologiske, men som simpelthen mangler gnisten.

Det gør ’Mississippi Grind’ til en noget tung og langsomlig affære, der nok engang udforsker gamblerens natur uden at tilføje noget nyt til oplevelsen, de gode skuespilpræstationer til trods.

Ekstra materiale
DVD’en indeholder en række trailers og featuretter fra cast og holdet bag.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Scanbox.

Titel: Mississippi Grind
Original Titel: Mississippi Grind
Premieredato: 14. april 2016
Instruktør: Ryan Fleck, Anna Boden
Skuespillere: Ryan Reynolds, Ben Mendelsohn, Kerry Cahill, Stephanie Honoré, Yvonne Landry, Anthony Howard, Jayson Warner Smith, Jane Mcneill, Jason Shaffette, P.j, Marshall
Spilletid: 108 min.
Selskab: A24 Films, Scanbox, 2015
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...