Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Black Panther: W...
Black Panther: Wakanda Forever billede

Emily


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Monsters ball

30. august 2002 af Jelena Durovic

4 stjerner Skriv en kommentar

Monsters ball billede

Hvid racistisk betjent møder sort kvinde og deres liv forandres for evigt

Hank har været fængselsvagt hele sit liv ligesom hans far Buck var det før ham. Hans søn Sonny er også lige blevet ansat i fængslet, og hans første henrettelse tager utroligt hårdt på ham. Det drejer sig om den sorte fange Lawrence, som har siddet på dødsgangen de sidste elleve år. Henrettelsen rører Sonny inderligt og ikke mindst fangens enke og søn.

Det viser sig at henrettelsens følger giver Sonny mod til at konfrontere sin far, som han aldrig har følt sig elsket af. Men tingene går ikke i den rigtige
retning. Heller ikke for enken. Hun er ved at miste sin lejlighed og sit job. Og hendes soen, som i forvejen har det hårdt, spiser meget og bliver større og større. En dag møder den racistiske Hank enken Leticia, under tragiske omstændigheder. Deres liv ændrer sig for evigt.

Skuespillerne i Monsters Ball er kendte ansigter fra både film- og musikver-denen. Sean Puffy Combs spiller overbevisende den dødsdømte fange Law-rence Musgrove.

Peter Boyle, bedre kendt som Rymonds irriterende far fra tv-serien Alle elsker Raymond, spiller den bitre og snævert synede Buck Grotowski, som ikke minder det mindste om den søde mand, som vi er vant til at se Peter Boyle spille i serien om Raymond. Han gør det utroligt godt.

På samme måde er det også en usædvanlig rolle, som Heath Ledger optræder i. Vi er efterhånden så vant til at se ham som den nye Mel Gibson, idet han knuser hjerter, som vi andre kun kan drømme om. I Monsters Ball, til gen-gæld, portrætterer Ledger en ustabil ung mand, som er nødt til at betale for at få tilfredsstillet kødets lyster.

Det er velkendt efterhånden, at Halle Berry vandt en Oscar for sin præstation i Monsters Ball, som den første sorte kvinde for en hovedrolle. Billy Bob
Thornton har ligeledes for længst bevist, at han også er en dygtig skuespiller.

Derfor har jeg valgt at behandle deres præstationer som de sidste. Fordi
vi i forvejen ved at de to hovedrolleindehavere er dygtige. Men det er så let at overse birollebesætningen. Noget som man skal være meget forsigtig med ikke at gøre i Monsters Ball. For alle vigtige roller i denne film er fornuftigt besat, og ikke mindst birollerne.

Dette faktum er, på sin vis, det der gør, at jeg ikke er så glad for Monsters Ball. Personerne som vi møder i denne film er, grundet de dygtige præstatio-ner, så virkelige og ubehagelige, at det næsten gør ondt at se dem. Jeg var ved at forlade salen et par gange, mens jeg så filmen, fordi jeg ikke kunne holde ud at se disse mennesker mishandle hinanden. Jeg var irriteret over deres uvidenhed og bitterhed, og jeg havde lyst til at råbe af dem, fordi de ikke kunne indse hvordan tingene hang sammen.

Så da filmen var slut, gik jeg lettet ud af biografen. Puha, den dumme far var på plejehjem og den kiksede søn havde endelig taget sig sammen til at gøre noget ved sit liv.

Men mest var jeg lettet over det, at den tunge og krævende film endelig var slut. Monsters Ball er uden tvivl en kompetent kvalitetsfilm. For på en måde er det en af de bedste film, jeg har set i lang tid. Den er dygtigt lavet og om-handler mange vigtige ting i livet, som kun få Hollywood film beskæftiger sig med. Men Monsters Ball bliver ganske enkelt for trættende i længden. Beklageligvis.

Titel: Monsters ball
Original Titel: Monsters ball
Premieredato: 30. august 2002
Instruktør: Marc Forster
Skuespillere: Halle Berry, Billy Bob Thornton, Heath Ledger, Sean Combs, Mos Def, Coronji Calhoun
Spilletid: 111 min.
Selskab: Lion Gate Films
Genre: Drama
Link: http:///www.angelfilms.dk/Titler/Premierefilm/monstersball.html
banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...