Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022
Bodilprisen 2022...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Rød
Rød billede

A Hero


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Moonjam Flashback – The Very Best of Moonjam

3. november 2007 af Jan Mouritzen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB MUSIK DVD'EN HER

Moonjam Flashback – The Very Best of Moonjam billede

Ny opsamlings-CD fejrer Moonjam - et af 80’ernes og 90’ernes største danske bands, som man tilmed kan opleve i en festlig koncert på en medfølgende DVD.

Så er der godt nyt til alle elskere af det klassiske 80’er pop-rock band Moonjam: En spritny eksklusiv pakke med 2 CD’er og en koncert-DVD fejrer bandets største hits gennem tiderne.

Moonjam startede tilbage i begyndelsen af 1980’erne med at spille på Gråbrødretorv. Bandets medlemmer udgøres af de tre brødre Morten (sangskriver og pianist), Mads og Rasmus Kærså samt Benjamin Koppel (saxofon). I 1985 havde de en vis succes med musicalen ”Sarai” på Bellevue Teatret i Charlottenlund og året efter brød de for alvor igennem med albumet ”Morten Kærså og Moonjam”.

Senere har de udgivet albums som ”Østen for solen” (1988), ”Bag de blå bjerge” (1989), ”1991” (1991), ”Songs for Saxophone” (1993) og ”Saxophonesongs Vol. 2” (1997). I 2001 besluttede Moonjam sig for at holde en pause, fordi spilleglæden ikke længere var til stede, men heldigvis fandt bandet melodien igen og blev genforenet til en forrygende flashback-koncert i Hørsholm i september 2006.

Den første CD byder på et dejligt genhør med en bred vifte af gruppens vokalhits – ”Gennem ild og vand”, ”Shaida”, ”Glemmer tid og sted”, ”Baby du har det”, ”Bag de bå bjerge”, ”Midsommernat” og mange, mange flere. Som backup-musikere har Moonjam allieret sig med nogle af de største talenter i dansk musik, bl.a. Søs Fenger, Nanna, Ivan Pedersen, Marie Carmen Koppel, Tamra Rosanes, Poul Halberg, Jens Haack og Thomas Helmig.

Den anden CD indeholder et bredt udvalg Moonjams pragtfulde instrumentalnumre, bl.a. ”Sarai”, ”The Traveller”, ”Saxophonesong”, ”Don’t Give Up”, ”Holding On”, ”Lullabye” og ”Salsa Olympia”. Det centrale omdrejningspunkt i bandets musik er Benjamin Koppels sprøde saxofonsoli, der smægtende smyger sig ind i tilhørernes øregange. Læg dertil Morten Kærsås vibrerende fraseringer på vokalnumrene, og enhver Moonjam-entusiasts ønskedrøm bliver virkeliggjort med denne udgivelse.

På den eksklusive musik-DVD præsenteres en feberhed udendørskoncert optaget i Hørsholm i september 2006. Her spiller det gendannede Moonjam nogle af deres største hits for et feststemt publikum, og stemningen når nærmest kogepunktet.

Ekstramaterialet er pænt omfattende: Ud over koncerten præsenteres syv originale musikvideoer fra 1980’erne: ”You’re in My Heart”, ”Gennem ild og vand” (fra filmen ”En afgrund af frihed”), ”Hør suset”, ”Baby du har det”, ”Annabella”, ”Yellow Moon” og ”Nu tænder vi hinanden”.

Ydermere får vi to interviews med Moonjams medlemmer. Det første interview er fra 2000 og hér fortæller musikerne om deres spæde start, om koncertoplevelser rundt om i verden (ikke mindst den utrolige koncert i Nordkorea, hvor de spillede til diktatoren Kim Jung-Ils fødselsdag!) og om, hvordan de finder inspirationen til at komponere deres alsidige materiale. Det andet interview, ”Sarai doc. 220507” handler primært om indspilningen af albummet ”Sarai”. Samlet varer de to interview 22 minutter.
Hele Moonjam-musikpakken præsenteres i en eksklusiv digipack 4 gatefold.

”Moonjam Flashback – The Very Best of Moonjam” er en oplagt julegaveide til alle musikelskere.

CD/DVD’en er venligst stillet til rådighed af:Sony Music Denmark.

Titel: Moonjam Flashback – The Very Best of Moonjam
Original Titel: Moonjam Flashback – The Very Best of Moonjam
Premieredato: 3. november 2007
Genre: Andet
banner
Overskrift Højre Block
Grosse Freiheit
Toscana (Netflix)
Mr. Graversen
Chip 'n Dale: Re...
Everything Every...
Lev, Elsk, Paris
Operation Mincemeat
På Nært Hold
Memory
Doctor Strange i...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...