Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kollision
Kollision billede

Knives Out - Var...
Kød & Blod


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Mor og søn

26. september 2013 af Rune Bruun Madsen

5 stjerner Skriv en kommentar

Mor og søn billede

Rumænsk Guldbjørn-vinder er et intenst og betændt familiedrama

Rumænsk film har oplevet en nybølge af interesse uden for landets grænser de senere år. En interesse, der blandt andet blev kickstartet af den gruopvækkende Cannes-vinder 4 måneder, 3 uger og 2 dage (2007) og siden Tirsdag efter jul (2010) og Everybody in our Family (2013).

Bestikkelse
Nyeste skud på stammen er Calin Peter Netzers intense familiedrama Mor og søn. I filmen oplever vi, hvordan 60-årige Cornelia, altid med en cigaret i hånden, manipulerer og smører sig gennem livet. Dette til trods ligger hendes familieliv i ruiner – hendes mand har forladt hende og hendes voksne søn, Barbu, afskyr hende og prøver aggressivt at kappe alle bånd.

Da Barbu en mørk aften med alt for høj fart på sin Audi påkører og dræber en lille dreng, træder Cornelia i karakter. Uden at ænse den knuste familie til den afdøde dreng går hun straks i gang med at bestikke mændene på politistationen og ændre på Barbus vidneudsagn. Herregud, en fattig forstadsknægt vil ingen vel savne?

Iskoldt moderdyr
For Cornelia kommer begivenheden som sendt fra himlen; en oplagt mulighed til med trecifrede euro-sedler at købe sin søns kærlighed tilbage. Samtidig er filmen et glimrende billede på et rumænsk samfund, der gerne vil ryste korruption og bestikkelse af sig, men hvor alle i sidste ende er sig selv nærmest.

Først da Cornelia og Barbu konfronteres ansigt til ansigt med den afdøde drengs familie (som endnu et led i en taktisk manøvre) krakelerer facaden og det iskolde moderdyr viser sit sande ansigt. Eller gør hun?

Korrupt kapitalisme
Luminita Gheorghiu leverer en pragtpræstation som matriarken Cornelia, der som en slange snor sig gennem systemets korridorer af udfordringer og problemer. Men som samtidig må se sig ignoreret og afskyet af sine nærmeste. Selv rengøringsdamen leverer automatsvar, når Cornelia forkvaklet prøver at småsludre henover kaffen.

Mor og søn er et knugende intenst og realistisk drama, hvor katastrofen hele tiden lurer lige under overfladen. Samtidig tager filmen pulsen på et land, hvor en gennemkorrupt kapitalisme har erstattet det diktatoriske jerngreb. En kapitalisme, hvor alt kan købes for penge. Undtagen kærligheden mellem mor og søn.

Titel: Mor og søn
Original Titel: Pozitia copilului / Child's Pose
Premieredato: 26. september 2013
Instruktør: Calin Peter Netzer
Skuespillere: Luminita Gheorghui, Bogdan Dumitrache
Spilletid: 112 min.
Selskab: Parada Film, Hai Hui Entertainment, 2013
Genre: Drama
Link: http://morogson.dk


banner
Overskrift Højre Block
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at Dannemora
Samurai Marathon
Aren’t You Happy?
SnatchersKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...