Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Undtagelsen
Undtagelsen billede

Fremad
Proxima
I Still Believe
The Call Of The ...
Spioner På Missi...
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mortuary

16. maj 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Mortuary billede

En splatter/horror fra motorsavsmassakreintruktørens hånd. En lille familie lejer sig ind i et lighus, da moren arbejder med lig, men der er flere ”levende” end døde.....

Lighus/ligkapel er den danske oversættelse for denne morbide horror. Et faldefærdig sted i USA, en lille familie moren Leslie (Denise Crosby), teenage sønnen Jonathan (Dan Byrd) og datteren, den yngste Jamie (Stephanie Patton), flytter ind i et lighus i en mindre by i Californien. Moren er, noget der tyder på, udklækket bedemand. Instruktionsbogen er en flittig brugt manual. Huset er særdeles faldefærdigt, kirkegården hensygnet, en stor septiktank har forårsaget oversvømmelse på grunden, og mug i huset. Alle rørene går ned til denne tank. Familien har ikke tid til at tænke nærmere over dette. De har lejet huset for en slik, og har nu travlt med at sætte det i nogenlunde beboeligt stand.
Jonathan virker noget håbløs over projektet, og tager ned på den lokale grillbar, får at søge arbejde. Rita (Lee Garlington), en midalrende kvinde der står for etablissementet, ser straks muligheder i drengen, og han får en prøveansættelse den efterfølgende dag. Ved et af båsene sidder tre af byens rodløse unge Cal (Bug Hall), Sara (Tarah Paige) og Tina (Courtney Peldon) og griner ved muligheden for et nyt offer.
Lokalbefolkningen er ikke specielt vild med huset, der bliver hvisket i krogene om at stedet hjemsøges, og hurtigt finder de ud af at der foregår noget unaturligt. En hvis Bobby F siges at husere, han var vanskabt, og forældrene lukkede ham inde i kapellet som lille, man har senere fundet begge forældre med hovedet knust, men aldrig fundet Bobby, som forsvandt sporløst derefter!
Jonathan kommer op at slås med Cal den efterfølgende dag, men for lov til at blive i sit job. Rita´s niece Liz (Alexandre Adi) arbejder også i køkkenet, og Jonathan bliver lynhurtigt interesseret i hende. Men desværre har hun en kæreste Grady (Rocky Marquette), sådan virker de i hvert fald.
En herlig strøm af lig strømmer ind til Leslie, der synes at have fundet en guldgrube i denne by, og har pludselig fået pladsproblemer.
En nat ankommer Cal, Sara og Tina med spraydåser, halvfulde for at skænde gravene, og dyrke sex. De bliver tiltrukket af kapellet, hvor døren ned står åben. Men andre bliver tiltrukket af dem. Noget af vågnet, en sort slyngplanteagtig substans gror på væggene tiltrukket af blod. Et mylder af sultne døde lurer...

The godfather of horrer, en af dem, Tobe Hooper, ham med ”Motorsavsmassakren” (1974) og ”Poltergeist” i samarbejde med Spielberg, har instrueret denne horrorfortælling. Den lægger sig fint i kølvandet på hans tidligere produktioner. Der er elementer af blod (dog noget sparsomt), død, afrevne lemmer og de seksuelle aspekter er tydelige skitseret blandt andet af brystmålene på Tarah Paige og Courtney Peldon, der spiller henholdvis sara og Tina. Der er genbrug af elementer fra bagkataloget, og egentlig ikke de store nyheder, skuespillet er prima, men filmen når aldrig den monumentale uhygge som kunne ønskes. Men han forstår stadig at skære skabelonen, som en af de forgangsmænd han var for genren.

Intet ekstra materiale til dvd´en.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Sandrew Metronome.

Titel: Mortuary
Original Titel: Mortuary
Premieredato: 9. maj 2006
Instruktør: Tobe Hooper
Skuespillere: Dan Byrd, Denise Crosby, Stephanie Patton, Alexandra Adi, Rocky Marquette, Courtney Peldon, Bug Hall, Tarah Paige, Michael Shamus Wiles, Lee Garlington, Price Carson
Spilletid: 94 min.
Selskab: Echo Bridge Entertainment/2005
Genre: Gyser
Huset, kirkegården ligger bag ved fotografen
Huset, kirkegården ligger bag ved fotografen
Leslie og udlejeren. Huset udlejes møbleret med kister
Leslie og udlejeren. Huset udlejes møbleret med kister
Halløj i ligrummet
Halløj i ligrummet


banner
Overskrift Højre Block
The Lighthouse
Little Joe
The Outpost
Bølle på eventyr
Livets Bedste År
Star Wars: Episo...
War Of The World...
Bad Boys For Life
Undtagelsen
Maryam – den per...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...