Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...
Missionen, Der Æ...
Se Den Tony Awar...
Busters Verden A...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Motorway

6. marts 2014 af Kristian Jensen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Motorway billede

Motorfilm med sømmet i bund…

Færdselsbetjenten Cheung (Shawn Yue) er særdeles god bag et rat. Faktisk er Cheung så god, at han er ansat i en specialafdeling under færdselspolitiet i Hong Kong. Sammen med sin pensionsmodne makker Lo (Anthony Wong Chau-Sang) holder Cheung ro og orden på motorvejens grå asfalt. Men da en brutal røverbande med flair for hensynsløs bilkørsel kommer til byen, bliver Cheung og Lo sat på en hård prøve, der får vidtrækkende konsekvenser for dem begge.
”Motorway” er en klassisk bil film, hvor det er fart og tempo, der er i centrum. Det handler med andre ord ikke så meget om plot og karakteropbygning, men mere om toptunede biler, afbrænding af bildæk og motorvejens endeløse asfalt. Inspirationen er tydeligvis hentet fra ”The Fast and the Furious” serien (2001), hvor Paul Walker spillede betjenten, der skulle stoppe en gruppe af bil-bøller i Los Angeles.

Men modsat ”The Fast and the Furious” blankpolerede og glinsende visuelle udtryk, er ”Motorway” mere forankret i virkeligheden så at sige. I den amerikanske inspirationskilde og især dens efterfølgere fløj bilerne nærmest akrobatisk rundt i luften ved selv det mindste vejbump. I ”Motorway” skal der lidt mere til, før bilerne skrider ud af vejbanen. I ”Motorway” er bilerne beskidte, de er ikke specielt nye og mændene bag rettet er enten forbrydere eller desillusionerede færdselsbetjente i gul sikkerhedsvest.

Kameraarbejdet er ligeledes mere primitivt i forhold til amerikanerne, og dette skal forstås som en positiv ting. Når man ser ”Motorway” er det lidt ligesom at vende tilbage til genrens rødder. Der er ikke store og brede panoramabevægelser i filmen, til gengæld kommer man med på bagsædet i de vilde biljagter. Det enkleste er ofte det bedste, og det er ”Motorway” et klasseeksempel på.

”Motorway” er en fin bilfilm, der leverer hvad den skal, når det kommer bilræs med højt oktanniveau. Desværre er historien en anelse tynd, og karaktererne lidt for klichefyldte. Eksempelvis er den unge færdselsbetjent Cheung og hans pensionsklare makker Lo som skåret ud af 90’ernes actionfilm. Men hvis man holder de filmiske forventninger i ro, og slår hjerne på standby, er ”Motorway” et underholdende bekendt skab fra start til slut.

Der er ikke noget ekstramateriale til ”Motorway” udover et trailershow og et billedgalleri.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Motorway
Original Titel: Che sau
Premieredato: 9. januar 2014
Instruktør: Pou-Soi Cheang
Skuespillere: Anthony Wong Chau-Sang, Shawn Yue, Josie Ho
Spilletid: 85 min.
Selskab: Media Asia Films 2012/Another World Entertainment 2014
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Officer og Spion
Fantasy Island
TIL SAMA
The Personal His...
Fremad
Rejsen til Utopia
Systembryder
Emma.
La Belle Époque
The HuntKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...