Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mrs. Stones romantiske forår

10. marts 2004 af René Hyldig

3 stjerner Skriv en kommentar

Mrs. Stones romantiske forår billede

Undertiden overdøver hjertet forstanden...

Den tidligere så feterede Broadway-stjerne Karen Stone (Helen Mirren) oplever en kæmpe fiasko med sit seneste teater-stykke, og vælger at trække sig tilbage fra rampelyset. Som plaster på såret inviterer hendes stenrige mand (Brian Dennehy) hende på en romantisk ferie til Rom. Men manden dør af et
hjerteanfald, og Karen vælger at blive i Rom og prøve at håndtere savnet efter manden, den kuldsejlede karriere og den falmende ungdom.
Heldigvis løber hun ind i en grevinde (Anne Bancroft) der har et anderledes positivt syn på livet end Karen. Grevinden mener at det Karen trænger til, er nyt selskab, og foranlediger at Karen møder en stribe smukke unge mænd. Men Karen er upåvirkelig overfor det modsatte køn. Lige indtil hun møder den charmerende, blide og tålmodige Paolo (Olivier Martinez), der ikke kan forestille sig noget mere attraktivt end en enke med en svulmende bankkonto...

The Roman Spring of Mrs. Stone er Tennessee Williams eneste roman, eller snarere novelle, kort og skitseagtigt, men kontroversiel og anderledes, om en ensom moden kvindes forhold til en ung mand, uforpligtende kærlighed, men også den bitre side ved at ældes, og den stadig påmindelse om at vi ikke er udødelige.

Romanen blev første gang filmatiseret i 1961, med Vivien Leigh og Warren Beatty i hovedrollerne - men den blev ingen succes. Nærværende version er et tv-remake.

Billederne er glansbilledagtigt smukke, Rom er den perfekte kulisse for en romantisk historie, og der er virkelig kælet for alle detaljer. Billedet står hele tiden fuldstændigt lydefrit, alt er malerisk og appetitligt. John Altmans underlægningsmusik er glat og anonym med et stænk af melankoli der går fint i spænd med det øvrige skønmaleri.

Det er en meget amerikansk film, med et amerikansk blik på Europa.

Desværre er Helen Mirren den eneste ordentlige skuespiller til at drive historien. Hun er som altid fremragende, vi får hele registret, ydmyghed, vrede, tristesse, glæde, smerte, Mirren er mere nuanceret end vi er vant til at se hende. Alligevel kan man diskutere om ikke hun er fejl-castet som den falmende skønhed, hendes fortidige præstationer til trods har Mirrens primære fortrin aldrig været hendes fysik.

Hendes unge elsker i filmen Olivier Martinez derimod, er nok primært valgt til rollen p.g.a. hans ydre fremtoning, snarere end for hans skuespillerevner, præcis som i Unfaithful, hvor han sammen med Diane Lane gjorde Richard Gere til hanrej.

Og ud hendes accent, er der intet ekstraordinært ved Anne Bancroft's præstation, på papiret var hun muligvis ideel i rollen som den kombinerede grevinde og rufferske, men hendes langvarige engagement med Mel Brooks har givet hende en komisk attitude der falder dårligt i trit med dette romantiske drama.

At filmen alligevel har en vis appeal skal måske tilskrives Tennessee Williams litterære forlæg, der til trods for en kejtet fremstilling alligevel trænger igennem, og tilføjer filmen en smule kant i sin
fremvisning af det menneskelige begær der ikke altid er lige nobelt.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Scanbox.

Titel: Mrs. Stones romantiske forår
Original Titel: The Roman Spring of Mrs. Stone
Premieredato: 16. februar 2004
Instruktør: Robert Allan Ackerman
Skuespillere: Helen Mirren, Olivier Martinez, Anne Bancroft, Brian Dennehy
Spilletid: 114 min.
Selskab: Showtime Networks Inc., Scanbox, 2003.
Genre: Romantik
Karen og Paolo
Karen og Paolo


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...