Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier
Another Kind Of ...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Marco Effekten
Marco Effekten billede

Free Guy
Jungle Cruise


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

My Super Ex-Girlfriend

10. februar 2007 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar

My Super Ex-Girlfriend billede

Prøv du at fortælle en superheltinde, at forholdet er slut...

Så er der igen nyt fra Ivan Reitman, som havde sin storhedstid i 80'erne. Manden bag Ghostbusters-filmene har holdt sig til den lette komediegenre, hvor titler (af blandet kvalitet) pryder cv'et. Mange husker nok da Schwartzenegger og Danny Devito var de ulige tvillinger i 1988, da Schwartzenegger skulle føde i Junior fra 1994 og da David Duchovny (X-files) skulle redde jorden i Evolution fra 2001. Nu får vi så den slovakiske instruktørs historie om hvor svært det er så slå op med en superheltinde...

Ja, faktisk ved vores hovedperson Matt (Luke Wilson – The Royal Tenenbaums) ikke at det er en superheltinde han dater. Jenny (Uma Thurman – Kill Bill, Pulp Fiction) er nemlig uadtil blot en lille grå mus, som på visse områder er lidt sær. Netop derfor passer hun godt sammen med Matt, som selv er en lidt overset skabning. Men bag Jennys facade gemmer der sig en anden virkelighed. Hun er nemlig byens helt store heltinde G-Girl som selvsagt gør det som superheltinder gør – beskytter byens borgere mod alle slags katastrofer. Med andre ord, så er det hendes opgave at hjælpe folk, og omvendt har ingen andre end Matt har hjulpet hende (da han modigt satte efter en tyv som ville stjæle Jennys taske). Derfor faldt Jenny komplet pladask for Matt, og stoler nok på ham til at fortælle sin hemmelige identitet. Det giver dog bagslag, for Matt oplever på en lang række områder kun at afsløringen hæmmer deres forhold. Samtidig er han også ret vild med kollegaen Hannah (Anna Faris – Scary Movie), som ellers virkede uopnåelig, men nu viser interesse i Matt. Heldigvis er der gode råd at hente hos Matts ven Vaughn (Rainn Wilson – Sahara), som selv mener at han er en rigtig kvindekender. Han råder Matt til at bede Jenny om en midlertidig pause i forholdet. Og som sagt, så gjort...

Det falder dog slet ikke i god jord hos Jenny / G-Girl, som har luret at Hannah er en del af årsagen. Hun forsøger herefter at gøre Matts liv til at levende helvede, hvilket også lykkes. Matt er nu hvirvlet ind i et spil han slet ikke kan kontrollere. G-Girl skaber kaos i Matts privatliv og sørger indirekte også for at han får en fyreseddel på jobbet. Hvordan genetablerer man et normalt liv, når ens fjende har superkræfter?

Filmen her er en ganske tilforladelig omgang sjov og spas. Tilsat lidt special effects, romantik og forkludringer. Egentlig burde man måske rate Uma Thurman til at være for stjerneprofileret til at takke ja til en film af denne type, men det skal så omvendt også siges at sammenspillet mellem roller og præstationer er filmens bærende kraft. Man sidder bagefter med en to-delt fornemmelse af at filmens præmis virker lidt uforløst, men samtidig bør filmen heller ikke vare et minut mere. En film man sagtens kan se sammen med kæresten, uden at det skal være et vink med en vognstang. Den vil nok kunne fænge begge køn, om ikke andet så som alternativ til den begrænsede tv-flade danskerne er blevet præsenteret for anno 2007.

Der er en del udmærket ekstra materiale på skiven her. Den klassiske making of, hvor man blandt andet kan man komme bag scenen, hvor G-Girl kaster en haj ind i Matts lejlighed. Se også hvordan der blev castet til filmen. Der er også slettede scener samt en rå musikvideo med Molly McQueen, som i filmen også dukker op et par gange, hvor der bliver gået til stålet.

Alt i alt ikke en humor-klassiker, men den har da sine momenter. Jeg byder til med 3 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: My Super Ex-Girlfriend
Original Titel: My Super Ex-Girlfriend
Premieredato: 13. februar 2007
Instruktør: Ivan Reitman
Skuespillere: Uma Thurman, Luke Wilson, Anna Faris, Rainn Wilson, Wanda Sykes, Eddie Izzard
Spilletid: 93 min.
Selskab: Regency Enterprises, New Regency / Pariah Productions, 2006
Genre: Humor

banner
Overskrift Højre Block
Halloween Kills
The Last Duel
Venom: Let There...
Fremmede i Karl ...
Marco Effekten
Shiva Baby
Und Morgen Die G...
Dr. Death (C More)
Succession - Sæs...
The Guilty (Netf...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...