Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

National Treasure: Book of Secrets

8. februar 2008 af Christian Arhoff Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar

National Treasure: Book of Secrets billede

Nu går den vilde skattejagt, Nicholas Cage er tilbage som Ben Gates og klar til at udforske flere amerikanske monumenter, er du?

Det var ikke meningen at den oprindelige ”National Treasure” overhoved skulle have en efterfølger. Men skønt de fleste anmelderne ikke var enige med befolkningen, blev ”National Treasure” endnu et hit fra producer Jerry Bruckheimer, og endte med at tjene over 300 millioner dollars på verdensplan. Hvis man kender Bruckheimer ved man at hvis en film ender med at tjene sådan et beløb hjem, er en toer uundgåelig. Og her har vi så ” National Treasure: Book of Secrets”

Benjamin Franklin Gates(Nicholas Cage) er ikke præcis hvor vi forlod ham. Han er blevet smidt ud af Abigail Chase(Diane Kruger) og det kører ikke for ham. Det er ved at blive langt værre.
Ben og hans far Patrick(Jon Voigt) holder et foredrag for at få deres forfar Thomas Gates optaget ”Civilian Heroes”, en museums afdeling der hylder civile der gjorde store ting for deres land. De bliver dog afbrudt af Mitch Wilkinson(Ed Harris) der fremviser en side fra John Wilkes Booths dagbog hvor der er nedskrevet navnene på folkene bag mordet på Abraham Lincoln, og blandt de navne står Thomas Gates. Nu må vores hovedpersoner Ben og Riley(Justin Bartha) opklare hvad der rent faktisk skete, for at rense Bens families navn.

Plottet er denne gang mere personligt, da Ben og Patrick er vrede over at deres navn skal trækkes igennem sølet, og dette kunne sagtens gøre filmen mere seriøs end det ville passe sig for en action adventure film, men heldigvis holder Jerry Bruckheimer og instruktør Jon Turteltaub de mere seriøse elementer unde af historien, så vi kan nyde det sjove og spændende eventyr. Der er ikke meget nyt under solen plotmæssigt, udover at det selvfølgelig forgår på anderledes måder, men for engangsskyld er intet nyt godt nyt. Der er ikke nogen grund til at lave alt for meget om på måden at lave en film som denne på, og denne i forhold til den første virker lidt ligesom en James Bond efterfølger.

Nicholas Cage fungere ingen fint som hovedpersonen i denne fortælling, og trioen fungere igen rigtigt godt, med god ping pong mellem Ben og Abigail, mens Riley har alle filmens sjoveste linier. Ed Harris og Hellen Mirren er de nye ansigter i denne 2’er, og begge gør det udmærket udfra de roller og den skærmtid de har fået.
Et af de væsentligste problemer som filmen har, er det samme som den første ”National Treasure” og de fleste af Bruckheimer filmene. Den er meget pompøs og patriotisk, og nogen gange bliver det lidt for meget for denne anmelder, da en film som denne ikke behøver denne slags bombastiske stil.

Alt i alt er” National Treasure: Book of Secrets” en succes ud fra de forudsætninger den stiller for sig selv. Det er et sjovt, spændende eventyr der kan nydes af hele familien, og hvis man var vild med den første ”National Treasure” eller film som ”Mumien”, vil man helt sikkert nyde denne. Det hele føles dog ikke ligeså frisk som det gjorde første gang, og hvis man vil lave en 3’er, er man nød til at lave noget mere drastisk nyt. Men indtil da kan disse film holde skattejagt appetitten for døren indtil den fjerde Indiana Jones kommer.

Titel: National Treasure: Book of Secrets
Original Titel: National Treasure: Book of Secrets
Premieredato: 8. februar 2008
Instruktør: Jon Turteltaub
Skuespillere: Nicolas Cage, Jon Voight, Diane Kruger, Helen Mirren, Ed Harris, Justin Bartha, Bruce Greenwood, Harvey Keitel
Spilletid: 123 min.
Selskab: Walt Disney Pictures, Jerry Bruckheimer Films, 2007
Genre: Action
Link: http://www.nationaltreasure2.dk
Ben Gates kikkker efter spor et meget berømt sted, hvis man kikker ordentligt efter
Ben Gates kikkker efter spor et meget berømt sted, hvis man kikker ordentligt efter
Plottet fører vores hovedpersoner underjorden, hvor en stor opdagelse venter
Plottet fører vores hovedpersoner underjorden, hvor en stor opdagelse venter
Ben, Abigail og Riley finder et spor der er afgørende for hele filmen i dette billede
Ben, Abigail og Riley finder et spor der er afgørende for hele filmen i dette billede


banner
Overskrift Højre Block
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...
Monkey Man
Immaculate
Fire døtreKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...