Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Ninna

7. november 2019 af Maria Bjerregaard

3 stjerner Skriv en kommentar

Ninna billede

“Ninna” viser midtvejskrise i provinsen, men det hjælper nu ikke filmens humor eller tematik.

Navnet Susanne Juhasz er muligvis ikke særlig kendt iblandt mange, men hun har dog en solid skuespilskarriere bag sig. Nu har hun så tilføjet andre evner til CV’et, da hun også er manuskriptforfatter og producent til den nye danske film ”Ninna”. Dette må derfor anses som et vaskeægte drømmeprojekt.

Krise i provinsen
Ninna ( Susanne Juhasz) lever et godt og trygt lille liv i Præstø. Hun bor sammen med sin 18-årige søn Dennis ( Rex Leonard) og arbejder nede på den lokale grillbar. Lige pludselig braser hendes verden sammen, da Dennis siger, at han både har fundet en ny kæreste og en ny lejlighed. Nu sætter Ninna alle kræfterne ind for at få hendes søn tilbage. Ninna er nemlig ikke særlig god til at være alene.

Rapkæftet og pinlig
Ninna karakteren er det klassiske eksempel på en rapkæftet og irriterende kvinde. Hun siger præcis, hvad der falder hende ind og hendes logi er den eneste rigtige. Samtidig tyder noget også på, at hun har haft en hård barndom med skænderier i hjemmet og en alkoholiseret far. Derfor er der nogle ting, som ikke helt giver mening i forhold til karakteren. Hun har svært ved at give slip på alle i sit liv – både hendes søn og mor, selvom moren vel burde være den sidste person i verden, hun ville ønske at ses med. Susanne Juhasz spiller ellers hovedrollen godt og det er tydelig at mærke hendes involveringen i hele produktionen, fordi hun kender karakteren særdeles godt.

Klichéfyldt og uoriginal
Selvom der er et par få momenter, man sagtens kan sidde og fnise af, er de fleste af filmens jokes ret uoriginale og irriterende i længden. Filmen havde også fungerende ganske fint som et drama, men den vælger at svinge imellem disse to genrer, uden aldrig rigtigt at føre dem helt til døren. En midaldrende kvinde i en midtvejskrise er for sig både et alvorligt, men også ret humoristisk koncept, men når intet af det bliver rigtig udfoldet, så bliver det hele bare ret ligegyldigt.

”Ninna” falder lidt over sine egne fødder med klichéer og usjove jokes. Susanne Juhasz er god i rollen som Ninna, men ellers falder filmens budskab ret hurtigt på gulvet.

Titel: Ninna
Original Titel: Ninna
Premieredato: 7. november 2019
Instruktør: Fabian Wullenweber
Skuespillere: Susanne Juhasz, Rex Leonard, Peter Gantzler, Jesper Asholt, Kristian Halken, Rikke Louise Andersson
Spilletid: 96 min.
Selskab: Milk & Honey, Wullejuweberhasz Film, UIP, 2019
Genre: Drama , Humor

banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...