Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Nix Pille - Mød RX Generationen

3. juli 2007 af Jesper Pedersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Nix Pille - Mød RX Generationen billede

Det er ikke uden underholdningsværdi. Men hænger sammen, det gør det ikke.

Hvad handler det her egentlig om? Se, det er en af de sværere. En forskruet amerikansk ungdom, der nægter at se realiteterne i øjnene…? Måske. Deres mindst lige så forskruede forældre, der famler i komplet blinde for at forstå dem…? Måske.

Den konkrete, ydre handling i Nix Pille – Mød RX Generationen (ja, det er rent faktisk lykkedes at komme op med en endnu mere håbløs dansk titel end originalen, The Chumscrubber) er såmænd såre simpel og nem at få hold på.

Det hele indledes med, at den indelukkede, tvære Dean (Jamie Bell) finder nabosønnen, Troy, dinglende fra et reb i loftet. Troy har øjensynligt forsynet hele den lokale skole med stoffer, så hvad nu? Tre af skolens mere uheldige elementer presser Dean til at skaffe naboens stoffer. Da han ikke vil, kidnapper de hans lillebror. Eller, det vil sige, de tror, at de kidnapper hans lillebror, men får i stedet fat i borgmesterens stedsøn.

Men det er jo slet ikke det, Nix Pille… handler om. Troys selvmord er bare anledningen til præsentationen af et kæmpestort, stjernespækket og mere eller mindre vellykket persongalleri i den på overfladen lidt for pæne forstadsby, Hillside.

Her er – for nu bare at nævne et par stykker – Troys mor (Glenn Close), der har travlt med at fortælle alle naboerne, at hun ikke holder dem ansvarlige for sønnens død; Deans forældre, den ambitiøse psykologfar (William Fichtner) og vitaminjunkiemoderen (Allison Janney); den lettere forvirrede borgmester (en noget atypisk Ralph Fiennes) og hans rasende irriterende kommende karrierekone (Rita Wilson), som end ikke ænser at hendes søn er blevet bortført; samt på ungdomsfronten, kidnapperne: den overgearede Billy, den medløbende Lee og den smukke, udredende Crystal + hendes vampede mor (Carrie-Anne Moss).

Det ville være løgn at påstå, at man ikke momentvis er ganske fornemt underholdt af denne brogede skare af stereotyper. Især i første halvdel, hvor man stadig har en forhåbning, at det hele vil samle sig til et meningsfyldt hele, er der skæve, skarpe enkeltscener. Den stemningsmæssige stil, der hele vejen igennem holder os indenfor i et lukket, særpræget forstadsunivers – uden sammenligning i øvrigt ikke ulig Desperate Housewives – er konsekvent. Men efterhånden som filmen skrider frem bliver det et større og større problem, at personerne og deres gøren og laden simpelthen ikke hænger sammen.

Hvis Nix Pille – Mød RX Generationen midt i sin humoristiske tone vil sige noget dybere om dagens unge på virkelighedsflugt – og deres forældre – så runger det hult. Hvis den vil præsentere skæv ensemblekomedie, ja så fungerer den sådan rimeligt okay. Hverken mere eller mindre.

EKSTRAMATERIALET tæller en godt ti minutter lang Behind the Secenes feature, der mest af alt har karakter af en god portion selvros. Derudover en trailer for sig selv, samt andre aktuelle titler. Nej, ikke just imponerende.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:Scanbox.

Titel: Nix Pille - Mød RX Generationen
Original Titel: The Chumscrubber
Premieredato: 26. juni 2007
Instruktør: Arie Posin
Skuespillere: Jamie Bell, Glenn Close, Camille Belle, Justin Chatwin, Rory Culkin, Thomas Curtis, William Fichtner, Ralph Fiennes, John Heard, Rita Wilson, Lauren Holly, Carrie-Anne Moss, Allison Janney, m.fl
Spilletid: 103 min.
Selskab: El Camino Pictures, Equity Pictures Medienfonds GmbH & Co. KG II, Go Fish Pictures, Lawrence Bender Productions, 2005
Genre: Humor
Link: http://www.chumscrubber.com/

banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...