Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Shang-Chi And Th...
Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

No Escape

15. februar 2016 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

No Escape billede

Brutal og spekulativ actionfilm, der svælger i blod og vold. Og så er den i øvrigt forbandet underholdende…

Owen Wilson spiller familiefaren Jack, der sammen med sin kone og to døtre flytter til et unavngivet asiatisk land. Jack er ingeniør, og har fået til opgave at etablere vandværker landet. Men uroen ulmer i landet, og pludselig sker et voldsom statskub, der tvinger Jack og familien på flugt. Jaget af morderiske oprørere, må Jack forsøge at komme ud af landet og samtidig beskytte sin familie.

”No Escape” er en effektiv lille actionfilm, der konstant bevæger sig på grænsen mellem troværdig flugt thriller, og grotesk overdrevet og spekulativ fremstilling af vesterlændinges paranoide mareridtsscenarie om et statskup ude af kontrol.
Der spilles på alle klicheerne inden for genren. Den amerikanske familiefar udvikler en nærmest overnaturlig handlekraftighed i den tilspidsede situation. Mens de ondskabsfulde oprørere fremstilles som primitive voldsmænd, hvis egentlige motivation blot forklares i en sidebemærkning.

På papiret burde ”No Escape” være en dødsejler. Men filmen formår ganske overraskende, at holde sig oven vande, og undgår de værste faldgruber. Manuskriptet er velskrevet og replikkerne flyder fint mellem skuespillerne.
Owen Wilson er klart modcastet i forhold til hans karakter, men det fungerer glimrende. Måske fordi vi er vandt til at se Wilson i komiske roller, virker hans portræt af den lidt vattede familiefar, der pludselig er nødsaget til at kæmpe for sit eget og sin families liv, yderst effektivt. Pierce Brosnan er underholdende som fordrukken britisk agent, der hjælper familien igennem de værste uhyrligheder.

”No Escape” kunne meget vel være endt som en moderne exploitationfilm, der dyrker volden, overgrebet og ydmygelsen frem for den gode historie. Men instruktøren John Dowdle samt skuespillerne formår at holde historien om familiens overlevelseskamp i fokus. Filmen bliver aldrig et mesterværk, men det var der vist heller ikke nogen forventninger om.
Trods en lettere spekulativ fremstilling af vesterlændinge versus østerlændinge, så undgår ”No Escape” at efterlade sit publikum med en dårlig smag i munden. Det er spændingsmættet action underholdning, der går efter struben på publikum. Familiens konstant farlige situation, æder sig langsomt ind på tilskueren, og det er svært ikke at ende helt ude på sofakanten i filmens sidste akt.

Der er desværre intet ekstramateriale til ”No Escape”

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Mis. Label.

Titel: No Escape
Original Titel: No Escape
Premieredato: 14. januar 2016
Instruktør: John Dowdle
Skuespillere: Owen Wilson, Lake Bell, Pierce Brosnan, Sterling Jerins, Claire Geare
Spilletid: 103 min.
Selskab: Bold Films 2015/Mis Label 2016
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Apples
The Hand of God
House of Gucci
Nisser (Netflix)
Last Night in Soho
Encanto
Pleasure
A-ha: The Movie
Solens BørnKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...