Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Nordkraft 3DVD

27. september 2005 af Ole Jessen Hansen

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Nordkraft 3DVD  billede

Årets bedste danske film der sprænger alle rammer !! Du bliver afhængig af den

Nordkraft er filmatiseringen af Jacob Ejersbo meget berømte roman af samme navn. En fortælling om 3 unges skæbner i storbyen Aalborg. En historie om afhængighed af stoffer, kærlighed både til hinanden, men også til den fælles skæbne alle 3 hovedpersoner har været igennem. En historie om håbet, om at den skæbne de er i nu nok skal forandre sig, hvis de altså selv tør tage skridtet.

Maria (Signe Egholm Olsen) er ”pusher frau”. Hun bor sammen med Asger (Thomas Corneliussen) som er en lille småpusher. Han har problemer med sit hashmisbrug, og forsøger forgæves at finde en ny karriere som tatovør, ved at sidde i lejligheden dagen lang og tatovere på en grisehud. Kærligheden til Maria er afløst af stoffer, og Maria job er at tage til København og købe flere stoffer som Asger kan sælge. Hun skal lave kaffe til at kunderne, og sørge for at hygge om dem. Men Maria vil så meget mere, men føler sig fanget i suppedasen hos Asger. Lige indtil Hossein (Farshad Kholgi) dukker op i lejligheden og åbner Marias øjne for livet udenfor hendes eget private fængsel.

Allan (Claus Riis Østergaard) har været væk fra Aalborg i fire år. På flugt fra narko og dårlige bekendtskaber, tog han hyre som sømand. Men efter en ulykke på båden, hvor han fik vansiret sit ansigt, har han nu besluttet at vende hjem til Aalborg til et nyt liv, hvor han håber at han kan vende ryggen til alle de dæmoner han flygtede fra. Men det er svært, og Frank (Rudi Køhnke) en ven fra fortiden, vil ikke acceptere at Allan ikke vil deltage i det liv han tidligere levede. Allan prøver også at få gang i kærlighedslivet igen, og møder Maja (Signe Vaupel) som også gemmer på hemmeligheder. At få lov til at leve et helt normalt liv bliver ikke helt så nemt som Allan troede.

Steso (Thure Lindhardt) er afhængig af alt. Han tager alle de stoffer han kan komme i nærheden af. Han flygter fra sine forældres middelmådighed, og frygter mest af alt at han skal komme til at ligne dem. Steso har få holdepunkter i sit liv ud over stoffer. En af dem er bøger, som han læser konstant, og hele tiden. Ligesom stoffer, skal han hele tiden have gang i en bog, og som han siger:”Hvis man kunne junke bøger som man kan junke stoffer, så havde jeg gjort det”. Tilde (Pernille Vallentin Brandt) er et andet holdepunkt i Steso´s liv. De har altid været sammen, men det går efterhånden op for Tilde at fremtiden ikke ligger hos Steso, hvilket fuldstændigt ændrer hans liv. Steso må vælge imellem stofferne og Tilde, og det er et svært valg.

Filmen er en lille perle, som man ikke må undvære at se. Kender man lidt til filmen ”Portland” af Nils Arden Oplev, så kender man til misbrugermiljøet i Aalborg, som bliver beskrevet i filmen.

Det er altid en stor udfordring at skulle filmatisere en bog, som har været sådan en stor succes som Nordkraft har været. Man må som instruktør, klippe ting væk fra bogen som ikke fungerer i en film, og man må ligge ting til, for at filmen kan fungere. Men stor ros til Ole Christian Madsen. Han leverer på alle måder varen.

Filmen er 100% helstøbt og fungerer, og det er ikke mindst på grund af de fremragende skuespillere der er med. En flok unge uprøvede skuespillere i deres første film, lige med undtagen af Thure Lindhardt. Alle spiller op til deres bedste, og selvom det er svært at fremhæve en frem for de andre, er beskrivelsen af Maria, leveret af Signe Egholm Olsen, virkelig noget man husker når filmen er slut.

Med denne udgave af Nordkraft, følger der virkelig en skattekiste med af ekstramateriale:

Den originale soundtrack følger med, og her er numre som supplerer filmen 100%. Hvilket man også ligger mærke til når man ser filmen. Blandt andet er der et nummer med Pernille Vallentin Brandt som spiller Tilde i filmen. Hun er oprindeligt musiker, og blev opdaget af O.C. Madsen, da hun optrådte i ”Scenen er din”.

Her er tracklisten:

1. VIVA VERTIGO - JAGUAR TORNADO
2. THE LOW FREQUENCY IN STEREO - ASTRO KOPP
3. POWERSOLO - FERTILIZER BABY
4. THE RAVEONETTES - BEAT CITY
5. KIRA AND THE KINDRED SPIRITS - SAVE ME
6. MAJID - NEW LOVE
7. MIKAEL SIMPSON - VIRUS
8. ASHTIANI-BALTZER - SOUNDSTEPPING
9. SUPERJEG - STIRRER PÅ ATOMER
10. PERNILLE VALLENTIN - KISS YOUR DEMONS AWAY
11. JONNY HEFTY - MUGGEN RØV
12. MNEMIC - JACK VEGAS
13. NEPHEW - MOVIE KLIP
14. POWERSOLO - BABY, YOU AIN'T LOOKING RIGHT
15. GASOLIN - LILLI LILLI
16. THE RAVEONETTES - PLEASE YOU
17. ANTENNE - WHISPERING (EDIT)
18. LISE WESTZYNTHIUS - FRENCH LEAVE
19. LIMP - NEW AUTUMN
20. AMBER - WALKING THROUGH

Her er en del nye navne som gør det godt, men også en del kendte såsom Michael Simpson, Nephew og Gasolin.

På dvd´en hvor alt ekstra materialet er på finder man ALT hvad der er værd at vide om filmen:

En samtale med O.C. Madsen og Jørgen Johansson

Fra bog til billede

Udvalgte kapitler kommenteret af skuespillere

Fraklippede scener

Musikvideoer

Interview med O.C.Madsen

Featuretter

Aalborg sightsighing

Rollerne

Trailer

Tv-spot

Det er virkelig en fornøjelse at sidde og se dette ekstra materiale. Virkeligt gennemarbejdet.

Det kan kun blive til 6 stjerner ud af 6 mulige ! Flot !

Det bedste kompliment man kan give denne film må være, at jeg efter at have set den to gange, virkelig har lyst til at læse bogen IGEN !!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Nordkraft
Original Titel: Nordkraft
Premieredato: 5. september 2005
Instruktør: Ole Christian Madsen
Skuespillere: Thure Lindhardt, Signe Egholm Olsen, Claus Riis Østergaard, Farshad Kholgi, Thomas Corneliussen, Signe Vaupel, Pernille Vallentin Brandt, Rudi Køhnke, Lars Mikkelsen, Maria Stenz, Kirsten Norholt
Spilletid: 125 min.
Selskab: Nimbus film, Nordisk film, 2005
Genre: Drama
Link: http://www.nordkraftfilmen.dk
Maria og Hossein
Maria og Hossein
Steso
Steso
Allan og Maja
Allan og Maja


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...