Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022
Bodilprisen 2022...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Rød
Rød billede

Nordsøen


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Oceans Twelve

17. juni 2005 af Aino Bredtved

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Oceans Twelve billede

Stjerneparaden er ‘linet’ op og der er lagt i kakkelovnen til et brag af en 2’er!

Tre år efter handlingen i Oceans Eleven er det lykkedes kasinoejeren Terry Benedict (Andy Garcia) at opspore banden, der lænsede ham for 160 millioner og han vil svært gerne have sine penge igen – lad os bare sige, at han er ret vild efter at få fingrene i dem! – og det med rentes rente… og inden for to uger vel at mærke.

Banden har ikke andet valg end at samles på ny og lave nogle kup, for de har alle spenderet bunker og har kun få penge tilbage.
I USA brænder jorden under deres fødder og de må derfor operere i Europa, hvor ingen kender dem. De planlægger deres livs kup og starter med et mindre job i Amsterdam for at finansiere det virkelige mål – at stjæle et uvurderligt Fabergé-æg i Rom.

Knap er de kommet til Europa før de har Europol, i skikkelse af Isabel Hariri (Catherine Zeta-Jones) i hælene. Hun har, på en eller anden måde, fået nys om indbruddene – og i øvrigt er hun on/off kæreste med Rusty (Brad Pitt), hvilket heller ikke ligefrem gør tingene mere enkle.

George Clooney spiller Danny Ocean, lederen af banden - deraf navnet Oceans og originalt nok, Twelve, fordi de er tolv i banden - modsat sidste gang i Oceans Eleven, hvor de var en tyv mindre, altså elleve... genialt ;-/
Julia Roberts spiller hans kone, Tess Ocean.

Benedict Andy Garcia, som er optændt af hævntørst, har sendt sin gorilla efter dem og for at det ikke skal være løgn, slår Europas dygtigste tyveknægt, Francois ”The Night Fox” Toulour (Vincent Cassel), dem på målstregen, ved at snuppe byttet for næsen af dem. Så går den vilde jagt ind – nå ja, vilde og vilde…

Filmen foregår over en periode på to uger og lur mig, om ikke det næsten føles som realtid. Det er en meget langtrukken film, der sagtens kunne have været mindst en halv time kortere. Der er simpelthen for meget i gang på samme tid og for mange personer – og det kommer fra en, der er vild med serien 24 timer, hvor der ellers også er mange forskellige personer og handlingsforløb.

Alle skuespillerne spiller fint, intet at klage over der, men måske har man vurderet, at handlingen er mindre vigtig, hvis bare man har alle de rigtige stjerner med på samme tid.
Jeg må dog fremhæve Elliot Gould, som en ret sjov mand – han er faktisk den eneste, der skiller sig lidt ud og er efter min mening den, der spiller bedst!

Catherine Zeta-Jones er en smuk kvinde og en glimrende skuespiller, men hun brænder bare ikke rigtigt igennem her.

Julia Roberts ligner i flere scener en, der allerede har morgenkvalme, og hun var da også gravid med sine tvillinger under optagelserne. Heldigvis er hun i filmen nødt til at udgive sig som en kendt, gravid skuespiller, som hun ligner ret meget.

George Clooney, Brad Pitt, Andy Garcia, Matt Damon, Casey Affleck, Peter Fonda, Bernie Mac og Eddie Izzard spiller alle godt nok og kommer da også med nogle sjove guldkorn ind imellem, men det er bare ikke nok – på trods af, at det er nogle af verdens bedste og populæreste skuespillere.

Jeg har ikke set Oceans Eleven men efter at have set denne film, føler jeg mig heller ikke snydt for noget. Ærlig talt, jeg kedede mig bravt!

Til gengæld får jeg lyst til at tage både til Amsterdam og til Sicilien, der ser bare skønt og stemningsfuldt ud. For undertegnede blev det også til et glædeligt gensyn med Como-søen i Italien – hvor George Clooney, efter sigende, har købt et hus og han faldt vist nok for det under optagelserne. Så ved man da, hvor man kan møde ham, hvis det skulle være :-)

Jeg kan ikke give filmen mere end 3 stjerner, og det er primært for den imponerende rolleliste. Nogen vil sikkert mene, at den fortjener mere – og måske hjælper det at have set etteren, men jeg ’rå-kedede’ mig.
Men skulle jeg gå hen og få søvnproblemer, kan det hurtigt kureres – jeg sætter bare Oceans Twelve i DVD’en og vupti…

Nej, hvis ret skal være ret, så er det ikke en dårlig film, men man skal nok være til genren af indviklede film med et gigantisk persongalleri og masser af ’trafik’ – men sæt den alligevel på tidligt på aftenen, ellers garanterer jeg i hvert fald ikke for, at du holder dig vågen til slutningen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Sandrew Metronome.

Titel: Oceans Twelve
Original Titel: Oceans Twelve
Premieredato: 19. april 2005
Instruktør: Steven Soderbergh
Skuespillere: George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts, Andy Garcia, Matt Damon, Bernie Mac, Peter Fonda, Elliott Gould, Eddie Izzard
Spilletid: 125 min.
Selskab: Warner Bros, Sandrew Metronome, 2005
Genre: Action
Link: http://wwws.warnerbros.de/movies/oceans12/home.html

banner
Overskrift Højre Block
Everything Every...
Lev, Elsk, Paris
Operation Mincemeat
På Nært Hold
Memory
Doctor Strange i...
Medina
Blacklight
Jujutsu Kaisen 0
HelligdagKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...