Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bølle På Eventyr
Bølle På Eventyr billede

The Outpost
Undtagelsen
Spioner På Missi...
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Om Heste og Mænd

19. juni 2014 af Astrid Skov-Jakobsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Om Heste og Mænd billede

Hesteglad komedie fra Island, krydret med tragik

Vilde islandske heste, excentriske islændinge og imponerende vidde landskaber klæder hinanden godt og finder symbiose i denne lille spøjse film fra det kolde nord.

Instruktør Benedikt Erlingsson gør de imponerende islandske heste til stille observatører af menneskets mange særheder i sin film. Og sært bliver det tit i skildringen af de liv, der leves i det øde lokalsamfund, hvor menneske- og hesteliv er nært forbundet midt i den vilde natur. Det lille kompakte samfund i Om Heste og Mænd byder på en skøn sammenfletning af fortællinger heriblandt en rørende kærlighedshistorie, en ung pige der vil vise sit værd, en fremmedes møde med den kompromisløse islandske natur, nabofejden der ingen grænser har og en alkoholikers desperate søgen efter væske med procenter i.

Omsorgsfuld og sorthumoristisk
De åbne, store og flotte islandske landskaber egner sig perfekt til biograflærredet, og ligeså filmens små-i-det-store dramaer, der udspiller sig i en besnærende humoristisk tone. Om Heste og Mænd er en dejlig særpræget komedie, som føles utrolig lokal og autentisk. Som menneskene der skildres, er filmen dybt forankret i det islandske dal samfund. Trods vanvittige og tragikomiske indslag i hver en historie, fortælles de hver især med åbenbar respekt og kærlighed for de spøjse indbyggere og deres nære slægtskab til hestene.

Den sorte humor og den poetiske og omsorgsfulde skildring af båndet mellem heste og mennesker i dalen er ofte rørende, overraskende og forfriskende anderledes. Selv dem uden den store forkærlighed for heste vil højst sandsynligt kunne lade sig rive med af en af de mange herlige karakterer, der befolker filmen.

Sød, sjov og pudsig
Om Heste og Mænd er en lille og fin komedie med en underholdende skyggeside. Lokalsamfundet udfører og udsættes for temmelig ekstreme oplevelser, som fortælles med en forførende tørhed, hvilket gør at Om Heste og Mænd leverer en vellykket omgang sort humor. Holder man af lidt tragedie i sin komedie findes her en god samling herligt skøre historier fra en islandsk dal.

Titel: Om Heste og Mænd
Original Titel: Om Heste og Mænd
Premieredato: 19. juni 2014
Instruktør: Benedikt Erlingsson
Skuespillere: Ingvar E, Sigurðsson, Charlotte Bøving, Helgi Björnsson, Sigriður María Egilsdóttir, Maria Ellingsen, Juan Camillo Roman Estrada, Halldóra Geirharðsdóttir, Erlingur Gíslason, Kristbjörg Kjeld, Steinn Àrmann Magnússon
Spilletid: 81 min.
Selskab: Filmhuset Gruppen, Leiknar Myndir, Angel Films, 2013
Genre: Drama , Humor , Romantik

banner
Overskrift Højre Block
Undtagelsen
Maryam – den per...
Trolls på verden...
Frost 2
Birds Of Prey (4...
Blokhavn
Sangklubben
Mit tunesiske ev...
De Forbandede År...
The Kindness of ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...