Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022
Bodilprisen 2022...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Rød
Rød billede

A Hero


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

On Wings of Eagles

18. september 2018 af Ronnie Bisgaard Mortensen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

On Wings of Eagles billede

Den sande historie om OL-løberen Eric Liddells liv i en japansk fangelejr.

Sport og politik har aldrig været en god kombination, men der er alligevel oftest noget fascinerende over, når sportsfolk bliver udsat for de værste oplevelser og med deres hjernhårde vilje og tro kæmper tilbage imod overmagten, hvad enten det er i form er nederdrægtige sportslige modstandere, eller som i On Wings of Eagles, japanske besættere. For et par år siden havde Angelina Jolie fin success med historien om atleten Louis Zamperini i Unbroken (2014), der også måtte tilbringe først 47 dage på en tømmerflåde for derefter at komme i en krigsfangelejr. On Wings of Eagles har nogenlunde det samme plot, men begge film er baseret på sande historier, omend de budgetmæssigt ikke er den helt samme størrelse.

Og det er faktisk ikke første gang, at Eric Liddells interessante liv er blevet fortalt på film. I 1981 udkom nemlig filmen Chariots of Fire (på dansk kendt som Viljen til Sejr), der også handlede om den kristne Eric Liddell og hans kamp om sprintertronen imod den jødiske Harold Abrahams. Grunden til, at især Eric Liddell blev så kendt, var fordi han nægtede at stille op til finaleløbet under de Olympiske Lege i 1924 i Paris, fordi løbet foregik på en søndag, og Liddell, der var opdraget med en streng kristen tro, mente at søndagen var en hellig hviledag. Men On Wings of Eagles er ikke et remake eller et nyt take på denne handling. Faktisk foregår filmen flere år efter, at Liddell er stoppet som løber, og han missionerer nu rundt i Kina, hvor han er født, for at udbrede den kristne tro og hjælpe de kinesiske børn med deres skolegang. Men Kina bliver besat af japanerne, og Liddell bliver sammen med sine venner og medarbejdere smidt i en japansk fangelejr, hvor de må forsøge at overleve sygdom, sult og sadistiske vagter.

Der er som sådan intet nyt under solen, når det kommer til handlingen, der udspiller sig i fangelejren, for alt der foregår er set før, og jeg vil vove at påstå, at jeg også har set langt værre behandlinger af fanger på film end i On Wings of Eagles. Selvfølgelig bliver Liddell udfordret til et løb af den ledende vagt i lejren, og mange af de andre handlinger, der udspiller sig i lejren med indsmuglinger af mad, flugtforsøg og afstrafninger, er set før. Man kan selvfølgelig sige, at det heller ikke havde pyntet på historien, hvis man givet fantasien frit løb, for det er trods alt en historie, der er baseret på Liddells virkelige liv, og det havde været at negligere Liddells omdømme, hvis man havde fortalt en usand historie om ham. Liddell spilles ganske fremragende af Joseph Fiennes, og selvom Fiennes har været i skuespillerfaget de sidste 20 år, så er det først for nyligt, at jeg rigtigt har fået øjnene op for ham i serien The Handmaid’s Tale (2017-), hvor han spiller uhyggeligt godt. Han er typen, der både kan spille de gode og de onde roller, og Liddell er på alle måder en god mand; ekstremt sympatisk og så tænker han mere på sine medfangers velvære end sit eget. Liddell er troende, men det bliver heldigvis aldrig overdrevet eksekveret i filmen, for det er trods alt hans tro på Gud, der får ham igennem de mange pinsler i lejren.

On Wings of Eagles er ikke en stor film, og det er nok de færreste, der har hørt om filmen. Selve handlingen om livet i en fangelejr er set før, men det er altid fascinerende at se disse skæbner vise vilje og tro til at få dem igennem selv de værste oplevelser. On Wings of Eagles er en fin lille film, uden de store armbevægelser og den gør det godt med at ære Liddels minde.Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome.

Titel: On Wings of Eagles
Original Titel: On Wings of Eagles
Premieredato: 25. april 2018
Instruktør: Michael Parker, Stephen Shin
Skuespillere: Joseph Fiennes, Bruce Locke, Shawn Dou, Jesse Kove, Richard Sanderson, Augusta Xu-Holland, Elizabeth Arends, Simon Twu, Darren Grosvenor, Shigeo Kobayashi, Patrice Poujol, Zach Ireland
Spilletid: 108 min.
Selskab: Goodland Pictures, Sandrew Metronome, 2016
Genre: Drama , Krig
Link: https://onwingsofeagles.film


banner
Overskrift Højre Block
Grosse Freiheit
Toscana (Netflix)
Mr. Graversen
Chip 'n Dale: Re...
Everything Every...
Lev, Elsk, Paris
Operation Mincemeat
På Nært Hold
Memory
Doctor Strange i...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...