Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

One Life

20. juni 2024 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

One Life billede

Anthony Hopkins leverer en rørende, bevægende og fantastisk præstation i en yderst vigtig og relevant historie.

Nogle gange er virkelighedshistorierne bare så fantastiske, at de ikke kan undværes. Dette er tilfældet med den engelske Nicholas Winton, som modigt hjalp med at flygte en masse børn til England under optakten til den 2.verdenskrig. En fascinerende historie om en mand, som mange måske ikke kender, kan endelig ses i de danske biografer.

Nicholas ”Nicky” Winton ( Anthony Hopkins/Johnny Flynn) var blot en ung børsmægler fra London, men da tusindvis af mennesker pludselig kom på flugt i månederne op til 2.verdenskrig, kunne han ikke blot sidde i sit trygge hjem. Han måtte afsted til Tjekkoslovakiet og hjælpe folk. Og dette gjorde han. Han formåede at redde 669 børn til England, som alle blev tildelt plejefamilier. Flere år senere sidder følelsen dog stadig og plager ham. Hvor mange flere børn kunne han havde reddet, før grænserne blev lukket?

Den rutineret oscarvinder Anthony Hopkins var førstevalgte til denne fantastiske mand. Og dette ses tydeligt. Hopkins formår at bringe ømhed, empati og fortrydelse til den ældre Nicholas Winton, som tydeligvis fortsat er præget af fortiden. I den yngre version ses den unge britiske skuespiller Johnny Flynn, som også viser kæmpe talent og et kæmpe medmenneskeligt hjerte. Noget, som de fleste af os drømmer om at udlevere, men muligvis ikke har ressourcerne til. Ressourcer og handlekraft var noget som den tyskfødte mor, Barbara Winton ( Helena Bonham Carter) også havde. Med hendes hjælp fik Nicholas sin støtte, og kunne formå at redde så mange børn. Derudover skal filmen også anses som en hyldest til alle de modige folk, der stod bag redningsaktionen, og muligvis ikke havde en lykkelige slutning.

Filmen er fortsat relevant for os i dag, og kan forhåbentligt give et perspektiv for verdens nuværende situation. Der kommer ikke til at være et tørt øje i salen, når alle ”Nickys Children” står op, og hylder den mand, som har været med til at redde deres liv.

”One Life” en er bevægende, fascinerende og inspirerende hyldest til en medmenneskelig mand. Anthony Hopkins og Johnny Flynn stråler igennem som Nicholas Winton og får samtidig en solid støtte fra Helena Bontom Carter. ”One Life” er på mange måder en vaskeægte feel-good film, hvor alle følelserne får frit løb, men burde samtidig også anses som en vigtig historielektion, hvor disse rædsler ikke burde ske igen.

Titel: One Life
Original Titel: One Life
Premieredato: 20. juni 2024
Instruktør: James Hawes
Skuespillere: Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Johnny Flynn, Lena Olin, Romola Garai, Alex Sharp, Jonathan Pryce
Spilletid: 110 min.
Selskab: BBC Film, Nordisk Film, 2024
Genre: Drama , Krig
@ Nordisk Film
@ Nordisk Film
@ Nordisk Film
@ Nordisk Film
@ Nordisk Film
@ Nordisk Film
@ Nordisk Film
@ Nordisk Film


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...