Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Spioner På Missi...
Spioner På Missioner billede

The Outpost
Bølle På Eventyr
Undtagelsen
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Open Water

30. januar 2005 af Maj Ibsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Open Water billede

Skræmmende på en fed måde, fantastisk med levende hajer.

Open Water handler om paret, Susan og Daniel, der er taget på en lækker ferie væk fra hverdagens stress og jag. De melder sig til en dykkertur sammen med 18 andre, men pga. en tællefejl er deres båd over alle bjerge når de kommer op til overfladen. I starten er de optimistiske og regner helt sikkert med at båden snart kommer igen, men den kommer aldrig, til gengæld får de besøg af nogle ubehagelige gæster. De møder både gopler og store stimer af hajer, der kræser nysgerrige omkring dem.

Grundidéen med filmen, tager udgangspunkt i en virkelig hændelse, hvor to dykkere blev glemt på åbent hav. Filmen er instrueret af dykkerparet Chris Kentis og Laura Lau, der efter at have læst historien om de to glemte dykkere i ”Scubalog”, fik idéen til Open Water. Chris Kentis har tidligere produceret film i genren Indie.

Filmen er produceret for bare 130.000 dollar. og der er virkelig tale om value for money. Open Water er filmet med et Sony PD-150 og VX-2000 kamera og er redigeret med Final Cut Pro, desværre har det en indvirkning på kvaliteten der hvor filmen er filmet på land. Den er optaget over 2½ år og de fede ved filmen er at der i modsætning til dødens gab er tale om virkelige hajer. Det øger spændingen noget og gør også at skuespillernes frygt i øjnene nok er mere realistisk end man regner med.

Skuespillerne er ukendte og er måske ikke lige de bedste. Blanchard Ryan & Daniel Travis spiller ikke overbevisende, kun i det de selv ser frygten i øjnene med hajerne. Man kunne godt have manglet lidt mere nærhed med skuespillerne, så man forenede sig lidt mere med karaktererne.

Filmen blev første gang vist ved Hamptons International Film Festival i oktober 2003, her var den så stort et hit at Lion Gate købte rettighederne til at udgive filmen. Open Water kan ikke sammenlignes med andre film (Hollywood produktioner), den kører Indie-stilen, der er en genre for sig selv.

Ekstramateriale:

Filmen indeholder en del rigtig godt ekstramateriale. Udover Instruktørens Kommentar (Chris Kentis & Laura Lau) og skuespillernes kommentar (Blanchard Ryan & Daniel Travis), medfølger der også overlevelsesguide, stilhed før stormen – skabelsen af Open Water, Chain Mail, The Indie Essentials, angriben af myten om hajen og trailere. Alt sammen meget underholdende og giver et godt indblik i filmen. 4½ stjerne for det.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Scanbox.

Titel: Open Water
Original Titel: Open Water
Premieredato: 10. januar 2005
Instruktør: Chris Kentis, Laura Lau
Skuespillere: Blanchard Ryan, Daniel Travis
Spilletid: 79 min.
Selskab: Scanbox Entertainment
Genre: Thriller
Link: http://www.openwaterfilmen.dk

banner
Overskrift Højre Block
War Of The World...
Bad Boys For Life
Undtagelsen
Maryam – den per...
Trolls på verden...
Frost 2
Birds Of Prey (4...
Blokhavn
Sangklubben
Mit tunesiske ev...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...