Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Pan

4. april 2016 af Ronnie Bisgaard Mortensen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Pan billede

Peter Pans oprindelseshistorie mangler dybde, magi og eventyrlighed.

I øjeblikket vrimler det med film af den slags som Pan er; remakes, sequels, prequels, spin-offs, og hvad vi nu ellers skal kalde dem. Hvad skal man kategorisere Pan som? Den er både en form for remake og en prequel, for det er bestemt ikke første gang vi har stødt på drengen, der aldrig vil være voksen. Den første bemærkelsesværdige film er Disneys Peter Pan (1953), der også har fået en halvligegyldig efterfølger. Af spillefilm er det værd at nævne den lettere forglemmelige Peter Pan (2003) og ikke mindst min personlige favorit Hook (1991), der med en veloplagt Robin Williams viste Peter Pan i voksenudgave. Joe Wright’s Pan går lidt den anden vej og fortæller historien om, hvordan Peter Pan blev til, ja Peter Pan.

Vi møder Peter(Levi Miller) på et børnehjem i England, mens han bare er Peter. Der er ingen Pan, kun omkring hans hals, hvor hans mor har efterladt ham en panhalskæde. Inden længe kidnappes Peter og de andre drenge på børnehjemmet af nådesløse pirater, der tager børnene med til Ønskeøen, hvor de skal arbejde i minerne under den grusomme Kaptajn Sortskæg (Hugh Jackman). Peter gør oprør, og sammen med en ung Kaptajn Klo (Garrett Hedlund) og Tiger Lily (Rooney Mara), tager de kampen op imod Sortskæg og kampen for igen at blive frie.

Pan er en klassisk oprindelseshistorie, hvor Peter skal opfylde sin skæbne for til sidst at ende som den Peter Pan vi kender. Desværre for filmen så er skuespilleren Levi Miller (der efter sigende vandt rollen foran flere tusinde børn) et absolut lavpunkt i filmen. Hans skuespil er falsk og amatøragtigt, og han formår slet ikke de scener, hvor der skal vises heftige følelser, og det klinger hult og overspillet. Til gengæld er Hugh Jackmans rolle ganske vellykket. Sådan en ”Johnny-Depp-Rolle”, hvor Jackman er sminket til og kan spille excentrisk pirat (who said Jack Sparrow?). Det virker faktisk godt, bortset fra scenen, hvor Sortskæg introduceres ved, at alle børn i minen synger Nirvanas ”Smells Like Teen Spirit”. Det er simpelthen bare for underligt. Garrett Hedlunds rolle som Kaptajn Klo bliver også misbrugt på det skammeligste. Man havde håbet på, at der ville blive lagt et grundlag for det fremtidige fjendskab mellem de to karakterer, men det nævnes kun ganske flygtigt.

Men hvad er Pan så? Den er hvert fald fyldt med masser af CGI, der er med til at gøre Ønskeøen til et forholdsvist farverigt sted at opholde sig, og nogle af filmens bedre scener foregår også hos indianerne på øen, der når de dør eksploderer i farverige bomber. Der er bare ikke rigtig mere i filmen. Peters oprindelseshistorie er lidt for kedelig og lidt for forudsigelig, på trods af at filmen suser derudaf fra den ene actionscene til den anden. Nogle vil sikkert finde Pan underholdende, især den yngre generation, men som eventyrfilm er der ikke meget at komme efter for voksne.

Pan er efter min mening ikke den vellykkede opdatering som den kunne have været. Dårligt skuespil og dårlige karakterer hjælper ikke på filmens flotte billedside, og selvom Pan ligger op til en fortsættelse, så tror jeg ikke på at vi får den at se.

Ekstramateriale
Blu-Ray udgaven af Pan indeholder følgende ekstramateriale:
• Commentary with Director Joe Wright
• Never Grow Up: The Legend of Pan
• The Boy Who Would Be Pan
• The Scoundrels of Neverland
• Wondrous Realms

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Warner Home Video.

Titel: Pan
Original Titel: Pan
Premieredato: 3. marts 2016
Instruktør: Joe Wright
Skuespillere: Hugh Jackman, Levi Miller, Garrett Hedlun, Rooney Mara, Adeel Akhtar, Nonso Anozie, Amanda Seyfried, Kathy Burke
Spilletid: 106 min.
Selskab: Warner Bros., Warner Bros., 2015
Genre: Adventure , Familie , Fantasi
Link: http://www.panmovie.com


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...