Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Pauly Shore Is Dead

15. januar 2007 af David Lund

3 stjerner Skriv en kommentar

Pauly Shore Is Dead billede

Pauly Shores "mockumentary" der skulle sparke liv i hans karriere igen. En parodi på Hollywood der ikke er helt uden sine fejl.

Kan du huske Pauly Shore? I starten af 90erne havde han en fin succes på MTV med sin figur The Weasel, samt hans film Jury Duty, In The Army Now, Encino Man og Bio-Dome høstede også fin succes blandt publikum, imens anmeldere var en del mere skeptiske, som de nu er overfor denne slags platte humor. Men hvad er der blevet af Pauly Shore siden da? Hans succes var der jo, hans fanbase eksisterede, men pludselig var det som om han forsvandt fra jordens overflade. Pauly Shore Is Dead er et såkaldt ”mockumentary” der delvist leger med fakta og fiktion, og prøver at forklare hvad der blev af Pauly Shore.

I Pauly Shores storhedstid forsøger han sig ud i en sit-com, der bliver hans grav som skuespiller. Anmeldere og publikum hader den, den får det værste seertal i Tv-selskabets historie og efter blot en episode bliver den fjernet fra TV. Ingen vil arbejde med Shore mere, og han mister alle sine penge og flytter ind hos sin mor. Her kommer Pauly Shores skytsengel og aflægger visit, og fortæller Shore at den eneste måde at få succes på igen, er hvis han begår selvmord. Shore er selvfølgelig en kujon, og efter nøje planlægning simulerer han sit selvmord. Shore nyder at se den succes han får ud af dette, hele verden kalder ham et misforstået komisk geni, men kan han leve i isolation resten af livet?

Pauly Shore Is Dead er en selvironisk fortælling der samtidig tager pis på Hollywood og alt hvad det står for. Det er en film der ser helt fantastisk ud på papiret, men halvvejs igennem er man allerede let skuffet. Hvad man troede ville være en gennemarbejdet og indsigtsfuld parodi, er i bund og grund ikke meget mere end endnu en Pauly Shore film. Filmens introduktion der tager udgangspunkt i Pauly Shores fald er alt for lang og langsom. Med en i forvejen kort spilletid, er det vigtigt at fastholde en form for præcision, og det nytter ikke at filmens introduktion fylder mere end 1/3 af filmen. Efter Pauly Shore har ”begået selvmord” tager filmen endelig fat i det væsentlige, og her finder vi filmens sjoveste scener i form af Pauly Shore i forklædning. Dette varer dog ikke alt for længe, for Pauly Shore vil selvfølgelig ud og nyde sin succes på den ene eller den anden måde, og pludselig bliver filmen moralsk og prædikende. Dette er hverken et naturligt eller interessant udfald på en ellers lovende film.

Pauly Shore Is Dead er en film af Pauly Shore i bogstaveligste forstand. Shore har selv sørget for det økonomiske, skrevet og instrueret filmen og så spiller han naturligvis selv hovedrollen. Filmen har dog en spændende detalje vi kan kalde ”spot en kendis”. Filmen indeholder uendelige kendte skuespillere og sangere der udtaler sig om Pauly Shore, og også få der spiller lidt større roller. Her er alt fra Adam Sandler, Sean Penn, Ben Stiller, Chris Rock, Charlie Sheen, Pamela Anderson og Michael Madsen til Dr. Dre, Britney Spears, Paris Hilton, Ja Rule og Fred Durst (og naturligvis mange flere). Instruktionen i filmen er påvirket af filmens lave budget, billedet ligner noget man selv kunne have optaget derhjemme, og kameraarbejdet er ikke særligt spændende. Som instruktør er Pauly Shore altså absolut intet vidunder. Som skuespiller er Pauly Shore sig selv, og han nyder nærmest at tage pis på sig selv. Jeg kan personligt kun beundre det, men jeg mangler stadig den præcision og indsigt jeg forventede af filmen.

Dette er vel hovedsageligt en film for fans af Pauly Shore. Den lille bihistorie hvor en redneck fanatiker sætter ud for at slå Pauly Shore ihjel, er filmens mest selvhøjtidelige punkt, som kun fans af Shore kan nyde. Der er et par gode grin i filmen, men der er langt imellem. Filmen er baseret på en fantastisk idé, men som sagt mangler den prikken over i’et. Den kan til nød ses, og ”spot en kendis” spillet ville være et fantastisk drukspil til en aften med gutterne, udover det kan den nok kun anbefales til fans.

Ekstramaterialet består af en trailer samt en filmografi af Pauly Shore. Det var ikke meget, og bliver derfor også kun lønnet derefter; 1 stjerne ud af 6 mulige.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
PAN Vision.

Titel: Pauly Shore Is Dead
Original Titel: Pauly Shore Is Dead
Premieredato: 9. januar 2007
Instruktør: Pauly Shore
Skuespillere: Pauly Shore, Sean Penn, Vince Vaughn, Adam Sandler, Ben Stiller, Chris Rock
Spilletid: 82 min.
Selskab: Landingpatch Productions, Regent Entertainment, Outsider Productions/Pacific Coast Productions, PanVision, 2007
Genre: Humor
Link: http://www.paulyshoreisdead.com/


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...