Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Emily
Emily billede

Vanskabte Land
Black Panther: W...
Alle For Fire
Hvidstengruppen ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Paycheck

11. marts 2004 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Paycheck billede

John Woo sætter forholdet mellem identitet, karriere og erindring på spidsen i dette futuristiske action drama og både Uma Thurman og Ben Affleck gir’ den gas i de mange spændende scener.

Ben Affleck spiller den pengeglade superingeniør Michael Jennings, der hyres til at udfører hemmelige projekter over kortere perioder for hightech-firmaer, der så efter endt opgave sletter hans korttidshukommelse, for alt det der er sket i projektforløbet. En dag får Jennings muligheden for at tjene kassen. Han springer til og lader sig lukke inde på et laboratorium i tre år uden kontakt til omverdenen. Tingene i hans lommer må han aflevere i en konvolut, som det eneste han må tage med ud derfra. Men da han er færdig og har fået slettet sin erindring om projektet, opdager han at han har givet afkald på det tocifrede millionbeløb han skulle have haft i løn og at tingene i konvolutten er blevet byttet ud. FBI er pludselig efter ham og han undslipper kun med nød og næppe ved at bruge nogle af de nye ting der er i konvolutten. Jennings finder snart ud af at det er ham selv der har byttet tingene ud og at han har opfundet en maskine hvormed han kan se ud i fremtiden. Han skal nu selv, paradoksalt nok, stykke brikkerne sammen til det puslespil der viser hans egen fortid, for at han kan redde hans fremtid. Uma Thurman spiller kvinden der skal hjælpe Jennings med at løse hans fortids mysterier.

Den største af alle Hong Kong’s actioninstruktører er John Woo. Hans status blandt kritikere og fans bygger i høj grad på en håndfuld originale og personlige actionfilm fra midten af 1980’erne til begyndelsen af 1990’erne. John Woo har siden 1990’erne haft en noget ujævn karriere i Amerika.
John Woo’s klassiske Hong Kong actionfilm er kendetegnet ved mange lange, komplicerede og omhyggeligt koreograferede actionsekvenser, en ekspressiv æstetik, mættende farver og en yderst stilfuld brug af slowmotion-effekter. Til trods for at John Woo’s film er actionfilm, så udmærker de sig i høj grad ved at være romantiske, sentimentale og melodramatiske.
Mens John Woo’s film i høj grad er præget af moral, så findes hans hovedpersoner/helte på begge sider af loven. De er tit kompromisløse og bærer på en tragisk fortid. De er båret af en stærk retfærdighedssans og loyalitet. De ofre gerne sig selv for et venskabs skyld.
Store følelser og stærke værdier er på spil, når Woo’s helte møder de onde skurke. Ubrydelige venskaber spiller ofte en central rolle og dette er da også en af temaerne i hans debutfilm ud i den genre han nu mester til fulde. Titlen var A BETTER TOMORROW fra 1986 med Chow Yun Fat i en af hans mange glansroller. A BETTER TOMORROW introducerede publikum for den såkaldte HEROIC BLOODSHED genre, og lagde en af grundstenene for den moderne actionfilm. Ikke kun i Hong Kong, men også i Amerika.

Ben Affleck der spiller Jennings er kendt for hans samarbejde med instruktøren Kevin Smith og han debuterede da også i hans film CHASING AMY i 1997. Ben Affleck er udover hans forliste forhold til Jennifer Lopez, også kendt for hans mange forskellige roller der dækker alt fra Daredevil til hans rolle i Armegedon.
Makkerparret Damon & Affleck har til dato kunnet ses sammen i fem film og flere er på vej.

I omkring 30 år har Uma Thurman gjort verden en hel del smukkere at leve i. Efter en række mindre interessante film, fik hendes karriere et skub i den rigtige retning med PULP FICTION fra 1994. Her fik hun både lov til at pryde plakaten og danse twist med John Travolta. I 2003 fik hun igen lov til at filme med Tarantino. Denne gang i Kill Bill hvor hun spiller den ultra sexede og super effektive lejemorder, der er på jagt efter dem der prøvede at slå hende og hende barn ihjel.

Paycheck er bygget på en novelle af Philip k. Dick af samme navn.
Philip er nok mest kendt for at have skrevet bogen DO ANDROIDS DREAM OF ELECTRIC SHEEP, der i manuskriptform danner baggrund for filmen BLADERUNNER fra 1982.
Siden er en håndfuld af hans andre historier blevet omsat til film, heriblandt Steven Spielbergs MINORITY REPORT. Der er dog stadigvæk en masse materiale at gå i gang med for andre instruktører, for Philip K. Dick nåede inden hans død i 1982 at skrive mere end 40 romaner og mere end 100 noveller i de 53 år han levede.

Egentlig er ideen til filmen PAYCHECK en meget god ide, men der er dog en del huller, der gør det hele til en lidt blandet fornøjelse.
John Woo er en opfindsom fætter, og der er enkelte rigtige gode idéer i kampscenerne, men jeg syntes ikke rigtig at de er af den samme kaliber som i nogen af hans tidligere film. Der bliver brugt lidt tid i starten til at etablere Jennings som kampsportsekspert med stav, men når han så senere skal bruge det, er det desværre uden betydning for handlingen. Det lugter lidt af at, John Woo lige havde en fed ide til noget hightech træningsudstyr, der bare skulle skrives ind i historien for en hver pris.
Skuespillerne gør det godt. Ben Affleck er god som Jennings, men måske lidt for ung til at virke helt overbevisende i rollen som en der har opfundet en spåmaskine.
Uma Thurman viser endnu en stærk karakter og det er dejligt at se hende igen på det hvide lærred imens vi går og venter på Kill Bill Vol. 2.

Titel: Paycheck
Original Titel: Paycheck
Premieredato: 12. marts 2004
Instruktør: John Woo
Skuespillere: Ben Affleck, Uma Thurman, Aaron Eckhart, Kathryn Morris, Emily Holmes, Michael C, Hall, Colm Feore, John Cassini, Fulvio Cecere, Michelle Harrison, Ivana Millicevic.
Spilletid: 119 min.
Selskab: Paramount Pictures, DreamWorks. 2003.
Genre: Sci-Fi
Link: http://www.paycheckmovie.com

banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...