Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Person of Interest – The complete first season

30. november 2013 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar

Person of Interest – The complete first season billede

Big Brother ser alt…

I skyggen af katastrofen den 11. september 2001 bygger den geniale og excentriske milliardær Harold Finch (Michael Emerson) en supercomputer så kraftig, at den kan overvåge internettet. Ikke nok med at computeren kan se alt, så kan den også kombinere de enorme mængder af information til mønstre, hvorfra potentielle trusler kan udledes. Finch vælger at overdrage overvågningsinstrumentet til CIA, i håbet om at computerens information vil blive anvendt til at forhindre forbrydelser og terror. Desværre vælger den amerikanske regering kun at fokusere på de trusler, hvor mange potentielle ofre er involveret. De forbrydelser hvor ofrene kan tælles på en hånd, bliver frasorteret og slettet af Finchs computer. Tynget af dårlig samvittighed, vælger milliardæren at tage sagen i egen hånd. Finch hyrer den eftersøgte CIA agent John Reese (Jim Caviezel) som makker, og sammen forsøger de at forhindre de potentielle forbrydelser, som CIA ikke vil tage sig af.

”Person of Interest” fik premiere den 22. september 2011 på den amerikanske tv-station CBS, og kører i skrivende stund på sin tredje sæson. Manden bag serien er ingen ringere end Jonathan Nolan, der sammen med sin storebror, Christopher, har skabt nogle af de mest bemærkelsesværdige blockbustere de sidste 10 år. På producentsiden finder man ligeledes en kendis inden for den fantastiske genre, nemlig J.J. Abrams, der blandt andet var hjernen bag tv-fænomenet ”Lost” (2004-2010).

Jim Caviezel og Michael Emerson spiller de bærende hovedroller som henholdsvis Reese og Finch til UG. Især Caviezel er god i rollen som agenten Reese, der tydeligvis er tynget af fortidens synder.

”Person of Interest” har med andre ord alle forudsætninger for at være en fremragende spændingsserie. Men desværre kniber det en anelse med at holde spændingen. Mange af afsnittene ligner til forveksling hinanden rent plotmæssigt, og man kommer enkelte steder til at kede sig gevaldigt. Man får fornemmelsen af, at serien har svært ved at komme ud af starthullet, og selv om seriens 22 afsnit byder på masser af skyderier, eksplosioner og andet godt, så føles det hult og lidt ligegyldigt, da det grundlæggende plot simpelthen mangler fremdrift.

Men omvendt er seriens tema, omkring overvågning og kontrol, spændende og sørgeligt aktuel. Gennem 22 afsnit opstår der med jævne mellemrum moralske dilemmaer for vores to hovedpersoner. For hvor langt kan man egentlig tillade sig at gå, når det kommer til at snage i andre menneskers privatliv.

”Person of Interest” er en god spændingsserie, der lige mangler det sidste for at blive virkelig god. Men når man har kræfter som Nolan og Abrams i ryggen, så er man allerede godt på vej. Denne anmelder glæder sig i hvert fald til sæson nummer to.

Ekstramateriale
Bonusmaterialet til den første sæson af ”Person of Interest” er skuffende sparsomt. Et udvidet pilotafsnit med et tilhørende kommentatorspor og en lille dokumentarfilm om overvågning, hvor seriens skabere og skuespillere forholder sig til tendensen med mere grænseoverskridende overvågning. Der er ligeledes blevet plads til en lille gag-reel med ’sjove’ fraklip.
Bonusmaterialet til ”Person of Interest” er ikke særligt spændende. Kommentatorsporet er kedeligt og tørt, og den lille dokumentarfilm kommer aldrig i dybden med det ellers så interessante emne.
Det kan ikke blive til mere en 2 stjerner til ekstramaterialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Warner Bros..

Titel: Person of Interest
Original Titel: Person of Interest
Premieredato: 18. marts 2013
Instruktør: Colin Bucksey, Milan Cheylov, Steven DePaul, David Semel, Dennis Smith, Alex Zakrzewski, Richard J, Lewis, Jeffrey G, Hunt, Fred Toye
Skuespillere: Jim Caviezel, Michael Emerson, Kevin Chapman, Taraji P, Henson
Spilletid: 1005 min.
Selskab: CBS 2011/ Warner Home Video 2013
Genre: Action , Krimi , Thriller


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...