Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Phineas & Ferb: Star Wars

21. december 2014 af Teddy Tofte

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Phineas & Ferb: Star Wars billede

En galakse langt, langt væk kolliderer med et næbdyr og to geniale drenge.

Kombinationen af ”Star Wars” og Disney-showet ”Phineas og Ferb” med næbdyret Perry er underholdende, og du behøver ikke at være bekendt med nogen af karaktererne for at nyde dette programspeciale. Det varer en lille times tid, men gør den lille genistreg, at historien ikke går imod det, som der bliver vist i den originale ”Episode 4: A New Hope”. ”Phineas & Ferb: Star Wars” kører nemlig parallelt med ”Episode 4” uden at ødelægge det, der er Stjernekrigskanon.

I stedet for at én af karaktererne er Luke Skywalker, så møder de rent faktisk Luke Skywalker, og det samme med f.eks. Darth Vader, Obi-Wan Kenobi og prinsesse Leia. Phineas, Ferb, næbdyret Perry, Isabella og de andre gør, hvad de kan, for at returnere Dødsstjernetegnplanerne til Oprørsalliancen og redde dagen. Det bliver svært at se den originale ”Star Wars” uden at tænke på, at et næbdyr, som er en agent, befinder sig et andet sted i galaksen og kæmper for at finde tegnplanerne, som tilsyneladende ligger på en brændt DVD+R disk.

Men selvom filmen ikke er en del af Stjernekrigsuniverset, så er det sjovt at møde Luke, Han Solo og Leia og se den originale historie fra et andet perspektiv. Karaktererne fra ”Phineas & Ferb” minder til tider om nogle af de andre karakterer fra ”Star Wars”: Isabella har f.eks. meget til fælles med Han Solo, men der er nok forskelle mellem de to, at du ikke kan vente med at se, hvad der kommer til at ske med dem. Og Phineas og Ferb er her fugtfarmere på Tatooine, en planet som de elsker, fordi der er så meget eventyr og sol døgnet rundt, hvorimod Luke jo som bekendt hader Tatooine og kan ikke vente med at komme væk.

Filmen fokuserer ikke kun på heltene. Candice, Buford og Baljeet er her Stormtropper, og vi får et indblik i, hvordan de blev hjernevasket til at tro, at Imperiet er en godhjertet regering. Tonen er let og humoristisk, men det får dig alligevel til at tænke, hvorfor Stormtropperne kæmper for Kejseren. I scener som disse indeholder tegnefilmen mere dybde, end jeg havde regnet med.

Apropos skurkene, så er Darth Vader ikke hovedskurken. Næbdyret Perrys store nemesis, professor Doofenschmirtz (eller hvad han nu hedder), er betaget af Vader, men kan ikke rigtig leve op til hans skrupelløse personlighed. Ligesom i serien opfinder han også en masse maskiner, der skal udrydde universet for hans egen vindings skyld, og ligesom i serien forsøger Agent P (næbdyret Perry) at stoppe ham. Det er lige så sjovt, som det altid har været.

Som bonus er der ørehængende instrumental musik og sange. Jeg var lidt skeptisk i starten, men musikken er smittende og komplimenterer tegnefilmens tone.

Op til flere af filmens vittigheder fik mig til at grine højlydt. Der var langt flere jokes, der ramte lige præcis dér, hvor de skulle, end mange andre af ”Star Wars”-parodierne, der findes derude. For fans af ”Star Wars” vil mange sikkert le af de små hentydninger, der kommer her og der, som f.eks. en replik der nævner, at Han Solo skød først, en joke om midiklorianere, og en kommentar om den irriterende Jar Jar Binks. Humoren appellerer til de fleste, lige fra de helt små til den voksne demografi.

Selv hvis du ikke har set ”Phineas og Ferb” før, så er jeg mere end sikker på, at du vil nyde denne parodi.

Ekstramateriale: Vi får ikke kun ”Star Wars”-programspecialet, men som bonus på DVD’en bliver vi serveret med 5 episoder af ”Phineas og Ferb”, som får spilletiden til at løbe over to timer. Det sjove ved afsnittene er, at størstedelen er helliget sæsoner, f.eks. vinter og Halloween. Denne DVD er værd at eje, især hvis du er ”Star Wars”-fan. Ekstramaterialet får 6 mulige stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Disney.

Titel: Phineas & Ferb: Star Wars
Original Titel: Phineas & Ferb: Star Wars
Premieredato: 20. november 2014
Instruktør: Robert Hughes, Sue Perrotto
Skuespillere: Vincent Martella, Ashley Tisdale, Thomas Brodie-Sangster, Caroline Rhea, Richard O'Brien, Dan Povenmire, Jeff Marsh, Dee Bradley Baker, John Viener, Alyson Stoner, Ariel Winter
Spilletid: 60 min.
Selskab: Disney, 2014
Genre: Humor , Sci-Fi , Tegne- og animationsfilm

banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...