Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Phonebooth (DVD)

31. december 2003 af Jesper Rosenberg Antonsen

5 stjerner Skriv en kommentar

Phonebooth (DVD) billede

Har du nogen sinde frygtet at blive fanget i en telefonboks ? Det er nemlig hvad der sker for Stu Shepard i denne fantastiske thriller.

Vi er i New York. Stu Shepard (Colin Farrell) er PR-ekspert, og har en tendens til at omgås sandheden lidt let en gang imellem. Han har en del klienter, men reelt set har han vist aldrig rigtig gjort noget for dem. En af hans klienter er Pamela McFadden (Katie Holmes). Hende er Stu lidt mere end normalt interesseret i, så derfor ringer han tit til hende fra en ganske bestemt telefonboks i New York. Inden han ringer tager han altid sin vielsesring af fingeren. Denne dag er ingen undtagelse. Men da Stu er færdig med at snakke med Pamela ringer telefonen i boksen pludselig.

Stu tager den selvfølgelig, og det bliver starten på et mareridt. Det er nemlig et opkald til ham. En mand fortæller ham, at han har ham lige på kornet, og hvis ikke han gør det rigtige vil han blive skudt ned omgående. Stu tror først der er tale om en joke, men der går ikke længe inden sandheden går op for ham – det er alvor.

Manden i røret vil have Stu til at rette op på alle de fejl han mener Stu har. Stu kan selvfølgelig ikke selv se fejlene, men med lidt hjælp bliver han guidet på vej. Undervejs er der dog enkelte problemer der skal overstås. Han må nemlig ikke forlade telefonboksen. Det giver et lille dilemma, specielt da en af gadens damer vil bruge boksen. Det ender med at politiet omringer boksen, under ledelse af Ramey (Forest Whitaker)

Hvad der videre sker mens Stu står i boksen vil jeg slet ikke komme ind på her. Det skal du selv se. Phone Booth er en fremragende thriller, som absolut er værd at stifte bekendtskab med. Da jeg satte mig til at se filmen troede jeg bestemt ikke at den ville holde. Helt ærligt – en film der foregår i en telefonboks ? Men tro mig, det holder.

Hollywoods nye action-stjerne Colin Farrell spiller den altoverskyggende hovedrolle, som Stu Shepard, der bliver fanget i telefonboksen. Han spiller med vanlig overbevisning. Han er og bliver det nye store navn. Selvom det måske ikke lyder af så meget at skulle stå i en telefonboks gennem det meste af en film, så synes jeg faktisk Colin Farrell formår at vise de forskellige sindsstemninger Stu kommer igennem meget troværdigt. Perfekt spillet.

Politibetjent Ramey som spilles af Forest Whitaker er også lige værd at nævne her. Han spiller nemlig også meget overbevisende. Forest er jo en mand, som altid leverer varen, og det gør han også i Phone Booth. Han formår at få et samspil med Colin, som man egentlig ikke troede var muligt. Det er dejligt at se

Stemmen i telefonen har jeg helt bevidst valgt ikke at nævne noget særligt om. Det eneste jeg vil sige er, at hvis du kan undgå at vide hvem stemmen tilhører vil det gøre filmen en anelse mere spændende, fordi du så vil sidde og sige at den stemme kender du, men hvem f….. er det nu lige det er.

Joel Schumacher er stået for instruktionen. Det har ganske givet været noget af en udfordring at skulle lave det hele på et sted. Specielt når vi ser på hans foregående film (Bad Company, Tigerland, 8MM), som jo har været gode actionfilm, men med mange forskellige lokationer. Men det lykkes faktisk også med Phone Booth. Det er en velinstrueret film.

Phone Booth er kort og godt en meget anbefalelsesværdig thriller. Den har alt hvad der skal til for at holde seeren fanget. Og hvem ved – måske giver den også lidt stof til eftertanke. Jeg synes i hvert fald ikke at du må snyde dig selv for denne film.

DVD Ekstramateriale:

Filmen byder på et kommentatorspor med Joel Schumacher. Disse spor er jo altid interessante, og denne er ikke anderledes.

Desuden er der en ”Making Of”-featurette. Den slags kan nemt være en stor gang ros fra den ene til den anden. Denne her er en af de bedre af slagsen. Der kommer mange spændende ting frem. Blandt andet er filmen optaget løbende, forstået på den måde, at man optager scenerne i den korrekte rækkefølge – noget der er rimelig sjældent i dag. Der kommer også andre finurligheder frem, så den er faktisk værd at bruge lidt tid på.

Derudover er der ikke mere ekstra-materiale, og det er lidt synd, derfor kan der kun blive 2 stjerner til ekstramaterialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af SF/Fox.

Titel: Phonebooth
Original Titel: Phonebooth
Premieredato: 2. september 2003
Instruktør: Joel Schumacher
Skuespillere: Colin Farrell, Forest Whitaker, Katie Holmes, Radha Mitchell
Spilletid: 78 min.
Selskab: Fox 2000 Pictures, Zucker/Netter, 20th Century Fox Film Corporation, 2002
Genre: Thriller
Link: http://www.phoneboothmovie.com/

banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...