Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Twisters
Twisters billede

Jagtsæson 2 - I ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Pigen Fra Paris

21. februar 2003 af Jeppe Krogh

3 stjerner Skriv en kommentar

Pigen Fra Paris billede

Sandrine (Mathilde Seigner) er midt i 30erne, har et godt og lukrativt job som internetunderviser i Paris, men beslutter sig så pludselig til, at uddanne sig til landmand og købe en gård i Alperne.

Sandrines mor og Sandrines ven kan slet ikke forstå hvad der sker, da Sandrine nævner for dem, at hun har besluttet sig til, at blive landmand. Det har altid været hendes store drøm, siger Sandrine, men det har de aldrig hørt hende sige noget om. Måske har de aldrig rigtig hørt efter hvad hun siger eller også skal hun bare prøve nogle grænser af …

Det er franske Christian Carions debut som spillefilmsinstruktør og gør det som sådan egentlig fint nok. Filmen er blevet et stort hit i hjemlandet og er set af over 3 millioner franskmænd, så Christian kan sikkert godt regne med, at få finansieret flere film i fremtiden.

Helt nyudklækket fra Landboskolen køber Sandrine en afsidesliggende gedefarm af Adrien ( Michel Serrault), en gammel knark, der lever alene og kun reelt har én ven, der gider at besøge ham. Adrien forsøger, at gøre livet surt for Sandrine, men må efter et stykke tid krybe til korset og overgive sig til pigen fra Paris. Det er meningen, at Pigen Fra Paris skal være en stor dramatisk og hjertevarm film, der centrerer sig om Adrien og Sandrines venskab, og også komme ind på en masse relevante emner, som ensomhed, kærlighed, familie og venskab, og kogalskab og meget andet. Christian Carion er virkelig god til, at skabe stemninger og seeren er også helt opslugt af hans smukke billeder af f.eks. naturen i Alperne eller de skræmmende og realistiske billeder af dyr, der bliver nedlagt. Det, der er problemet er, at han sjældent dvæler ved nogen af emnerne. Man får følelsen af at han skal have fortalt så meget som muligt indenfor et vist antal minutter, og det er en skam. Der er masser af stof at tage af i filmen og, ofte, hvis man prøver, at sige lidt om det hele, kommer man til, ikke at sige noget afgørende om noget - i hvert fald ikke noget nyt.

Der sker meget og man bliver konstant overrasket over filmen, men scenerne er korte og mange, og i længden bliver man lidt træt af, at vente på en reel udvikling i historien. Denne seer havde eksempelvis gerne set det udforsket, hvordan pigen fra Paris minder den gamle mand om sit liv og om sin kone. Skuepillet er dog i særklasse og billederne fordyber man sig fra starten totalt i, men man savner en egentlig rød tråd i historien eller historierne. Seeren efterlades med et indtryk af en halvinteressant film og halvgod, der kunne være blevet meget bedre, og sikkert, langt fra så populær. Denne seer giver filmen 3 stjerner ud af 6.

Titel: Pigen Fra Paris
Original Titel: Une hirondelle a fait le printemps
Premieredato: 21. februar 2003
Instruktør: Christian Carion
Skuespillere: Michel Serrault, Mathilde Seigner, Jean-Paul Roussillon, Frédéric Pierrot, Marc Berman, Françoise Bette
Spilletid: 103 min.
Selskab: Artémis Productions, Cofimage 12, Le Studio Canal+, M.S. Productions, Mars Films,Nord-Ouest Productions, Procirep, Rhône-Alpes Cinéma, Région Rhône-Alpes, Studio Canal
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...