Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Pigen Med Paraplyerne (DVD)

8. april 2005 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

Pigen Med Paraplyerne (DVD) billede

En bittersød fransk musical, om 2 unge der forelsker sig, og adskillelsen, da militæret kalder, derefter den fortvivlende ventetid, specielt for et så ungt hjerte som Geneviès!

Geneviève (Catherine Deneuve) arbejder i morens Madame Emery´s (Anne Vernon) paraplyforretning, og forelsker sig hovedkuls i den unge automekaniker Guy (Nino Castelnouvo), der drømmer om sin egen benzintank. Han bor hjemme hos stedmoren og hendes datter Madeleine (Ellen Farner)Men Geneviève´s mor sætter sig imod, med at hun har hele sin fremtid for sig, at forkastelse fører nemt til ulykke. Bedre bliver det ikke da forretningen får brevet med et ultimatum på 50.000 franc der skal falde næste måned. Madame må sælge sine arvestykker, specielt en perlekæde der vurderes højt. Men juveleren kan ikke give hende penge på forskud, men først ved videre salg, og det kan have katastofale lange udsigter for en lille paraplyforretning! Heldet er med dem, for hos juveleren befinder sig den elegante Roland Cassard (Marc Michel), ligeledes juveler, som tilbyder at købe den til en klækkelig sum, og med øjenene henholdsvis på de matstrålende perler og på Geneviève.
Uheldet er med de unge par, Guy bliver sendt til Algeriet i fremmedlegionens fodspor, med en varighed af cirka 2 år. Geneviève er ved at gå til af ulyksaglighed, og da Guy´s breve ankommer med størrere og størrere tidsmargin begynder hun at mærke uroen og fortvivlelsen. Samtidig er Roalnd begyndt at gøre kur til hende, hvilket Madame bifalder. Så falder endnu en syngende bombe, Geneviève er gravid, og Guy er faren! Men endnu engang viser Roland sin kærlighed, at han vil opflaske barnet som sit eget. Geneviève har intet at stå imod med længere, og nu er Guy på vej hjem!

En gammel fransk klassiker, med nogle charmerende kulisser, og en farvestrålende udlevelse af alle implicite medvirkende. Deneuve er ganske enkelt uimodståelig, ligeledes er der en smittende energi i de andre skuespillers karakterer. Trods den tragiske historie, er den dejligt livsbekræftende, og en glædelig oplevelse. Musikken er af den legendariske Michel Legrand, og filmen vandt guldpalmen og fik 5 oscarnomineringer! Der bliver sunget fra start til slut, ikke et ord bliver forbigået i sang. Men er man til den slags, skal den ses, men også en god begynderfilm for folk der vil udforske genren!

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Criterion Film.

Titel: Pigen Med Paraplyerne
Original Titel: Les Parapluies De Cherbourg
Premieredato: 1. februar 2005
Instruktør: Jacques Demy
Skuespillere: Catherine Deneuve, Nino Castelnuovo, Anne Vernon, Marc Michel, Ellen Farner, Mireille Perrey
Spilletid: 87 min.
Selskab: Oy Finn Innovation/1964
Genre: Romantik


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...