Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Pink Floyd: P.u.l.s.e – 2 DVD

5. august 2006 af Toke Nielsen

6 stjerner Skriv en kommentar KØB MUSIK DVD'EN HER

Pink Floyd: P.u.l.s.e – 2 DVD billede

Hele Dark Side Of The Moon albummet live, for første gang, samt en tilsvarende mængde numre fra resten af bagkataloget i en forrygende koncertoptagelse. Så kan det vist ikke blive meget bedre!

Pink Floyds stort anlagte Pulse koncert i Earls Court; London fra 1994 blev for første gang udsendt på VHS i 1995 og nu, 12 år og en digital revolution senere, forefindes den så endeligt i en restaureret og hyper lækker udgave på et stk. dobbelt DVD der med allehånde ekstramateriale inklusive, når op på en samlet spilletid på ca. 4 timer, hvilket burde kunne tilfredsstille den mest krævende Pink Floyd junkie – samt især også den almene musikelsker generelt.

For hverken Pink Floyds på en gang intime og universelle musik, eller nærværende udgivelse, er på nogen måde forbeholdt inderkredsen af selvdødede hippier. Her er der tale om både et band og en yderst generøs samling enkeltsange, der uden de store problemer kan påråbe sig store og vægtige betegnelser som både ”klassisk og tidløs”.

Første skive i boksen og første halvdel af koncerten, åbner med den gåsehudsfremkaldende smukke Shine On You Crazy Diamond, der som bekendt er tilegnet den nu afdøde Syd Barret der, sammen med blandt andre Roger Waters, var med til at stifte bandet i 1965. Dernæst fortsætter koncerten med en række sange af nyere dato fra tiden efter at Waters forlod bandet og David Gilmour drev det videre, med albummet A Momentary Lapse Of Reason (1987) som det vigtigste. Herfra er det især numrene Sorrow og Learning To Fly der træder frem medens andre, såsom Take It Back og Comming Back To Life, er langt mere ordinære end godt er for det engang så eksperimenterende Pink Floyd og mest af alt kunne minde om det et år tidligere Phill Collins-drevne Genesis album; Invisible Touch. Det er bestemt ikke dårligt, men det er heller ikke … ehem … ”Pink Floyd-godt”. Første koncerthalvdel afsluttes med Another Brick In The Wall Part 2 (”we don’t need no education …”) der vel på det nærmeste er gået hen og blevet bandets signatursang, selvom jeg til dato endnu ikke kan forstå hvorledes man kan rive et enkelt lille mellemspil ud af det helstøbte The Wall album fra 79 og gøre det til et hit. Men folk om det ...

Anden skive fortsætter med anden del af koncerten og intet mindre end (blandt andet) hele Dark Side Of The Moon albummet fra 1973. Selv samme album der stadigt betragtes som et af de vigtigste og bedste album i nyere tids musikhistorie og nu for første gang live i sin helhed. Kan det blive meget bedre? Nej. Det kan det sgu’ ikke. Det er bogstaveligt så de små hår i nakken rejser sig. Både hos undertegnede men formegentligt også hos både publikum og bandet selv. For nok er størsteparten af både musikken og teksterne skrevet af Pink Floyds tidligere medlem og kreative primus motor Roger Waters, men det er tydeligt at se hvorledes David Gilmour og resten af bandet lige giver den en spand kul mere på de gamle numre. Desværre for den ellers fremragende Gilmour bliver det også så meget tydeligere hvor stort et tab Waters faktisk var for gruppen – A Momentary Lapse Of Reason fra første disc in mente. Nævnes skal selvfølgelig også lige kor sangerindernes smukke, smukke indsats under hele koncerten, men især på Great Gig In The Sky!

Hele herligheden er indpakket i Pink Floyds vanlige og storslåede sceneshow med masser af laserlys, baggrundsfilm på kæmpelærred, sjove oppustelige grise m.m. og når den sidste klapsalve har lagt sig efter de fejende flotte ekstranumre; Wish You Were Here, Comfortably Numb og Run Like Hell, ser den samlede trackliste således ud:

Disc 1:
Shine On You Crazy Diamond, Learning To Fly, High Hopes, Take It Back, Coming Back To Life, Sorrow, Keep Talking, Another Brick In The Wall (part 2), One Of These Days.

Disc 2:
Speak To Me, Breathe In The Air, On The Run, Time, The Great Gig In The Sky, Money, Us And Them, Any Colour You Like, Brain Damage, Eclipse, Wish You Were Here, Comfortably Numb, Run Like Hell.

Både koncert og nærværende koncertoptagelse er så flot produceret og gennemført at den sjette stjerne bliver umulig at komme uden om. Kameraarbejdet er gennemgående yderst vellykket og den tekniske kvalitet helt i top. Lyden kan nydes i 5.1 surround for dem der har mulighed for dette og et lille ”program” på skiven tilbyder endda at hjælpe dig med at tilslutte dine 5 højtalere korrekt. Så mangler der vist kun projektoren for at gøre oplevelsen så fuldendt som muligt hjemme i stuen.

Som krølle på den oppustelige gris hale, får vi så også lige en pæn håndfuld ekstramateriale der fortjener sine fire flotte stjerner og fordeler sig således:

Disc 1:
Bootleggin For Bootleggers:
4 numre fra koncerten optaget af en lallende amatørfotograf fra tilskuerrækkerne. Tja … det sætter da den professionelle optagelse i skarpt relief.

Screen Films:
Baggrundsfilmene fra kæmpelærredet i deres helhed, ledsaget af koncertens lydspor. Hullerne i dette (hvor der ikke var film på lærredet under koncerten) gør dog, at de kun næsten virker som en slags alternative musikvideoer. Men interessant er det bestemt!

Videos:
Småkedelige musikvideoer til Learning To Fly og Take It Back. Ikke synderligt ophidsende og især Take It Back lyder næsten mere som Bruce Springsteen end Pink Floyd.

Tour Stuff:
Kort, samt tidsplan over turneen samt arbejdstegninger til sceneopbygningen.

Pulse TV AD:
Tv-reklame for Pulse cd’en.

Disc 2:
Screen Films:
(se disc 1) samt alternative Screen Films hvoraf især Speak To Me er lettere creepy.

Say Goodbye To Life As We Know It:
Ca. 15 min. hjemmevideo fra turnelivet, hvor roadierne drikker øl og Gilmour lufter børn.

Photo Gallery:
Billeder fra koncerten. Personligt har jeg altid fundet fotogallerier på DVD’er ret kedelige, men det må være en smagssag. Billederne her fejler intet.

Wish You Were Here with Billy Corgan
Da Pink Floyd blev hædret i Rock’n Roll Hall Of Fame, holdt Billy (Smashing Pumpkins) Corgan en fin lille tale og fremførte bagefter en halvakustisk version af Wish You Were Here sammen med bandet. Dette er ca. 10 min. optagelse fra begivenheden.

Cover Art:
Coverne fra flere af Pink Floyds vigtigste albums.

Additional Credits.

Og så skulle vi efterhånden have nærmet os de lovede 4 timer, så tilbage er vel kun at sige:

”Hvorfor sidder du her endnu? Hvorfor er du ikke på vej ned til pladepusheren for at købe dette must-have til pladehylden”?

DVDen er venligst stillet til rådighed af:
EMI Music Denmark.

Titel: Pink Floyd: P.u.l.s.e – 2 DVD
Original Titel: Pink Floyd: P.u.l.s.e – 2 DVD
Premieredato: 10. juli 2006
Genre: Andet


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...