Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...
Interview Med Da...
Oscar 2019
Natalias Synlige...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mary Poppins Ven...
Mary Poppins Vender Tilbage billede

Rocketman
Creed Ii
Hunter Killer
Kvinde På Krigss...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Rats - Nattens Terror

16. maj 2008 af David Lund

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Rats - Nattens Terror billede

Post-apokalyptisk b-film fra 80erne i en nyrestaureret udgave.

1980’erne var dybt optaget af den kolde krig og frygten for en eventuelt atomkrig der kunne være altødelæggende. Dette manifesterede sig også i talrige post-apokalyptiske filmatiseringer, der dog hovedsageligt efterlignede ”Mad Max” filmene. ”Rats – Nattens Terror” er blot en af mange ufrivilligt morsomheder fra 80’ernes b-films arkiv, og en dvd-udgivelse af en film som denne i disse tider kan kun hyldes. Ganske vist efterligner filmen den fremtid vi ser i ”Mad Max” filmene med ørken, motorcykler og biler med våben, men det er jo ikke filmkunst det her, det er bare gammeldags underholdning.

Med en fantastisk prolog i starten af filmen, får vi en forståelse af, at vi befinder os i år 2240, hvor mennesket efter en atomkrig har søgt tilflugt under jorden. Dog har enkelte kommet op på den ødelagte overflade, men disse anses som udskud af de sofistikerede der blev under jorden. Vi følger igennem hele filmen en gruppe 11 lettere lovløse, der ankommer til et hus fyldt med mad, drikke, planter, døde mennesker og tusindvis af rotter. De anser ikke rotterne som en trussel, men snart dør de en efter en, og gruppen armerer sig med pumpguns og flammekastere, da flugt ikke er en mulighed… rotterne har nemlig spist dækkene på deres transportmidler.

Med utallige ufrivillige morsomheder og kontinuitetsfejl bliver vi viklet ind i en historie der ikke helt ved om den helst vil være en actionfilm, en gyserfilm eller blot en rendyrket sci-fi film. En ting er dog sikkert – det er enormt underholdende, og til tider sågar forholdsvist blodigt. Dog har man meget svært som tilskuer at tage rotterne som potentielle fjender seriøst, for ligegyldigt hvor udspekulerede de er, og hvor meget de kan hoppe som dræberkaninen i ”Monty Python & The Holy Grail”, så laver de ikke meget andet end at falde fra loftet ned på deres fjender. Det ser uendeligt morsomt ud, og med det gennemført elendige skuespil er der flere grin i en film som denne end utallige nutidige blockbusters fra Hollywood. Hvad gør det hele meget bedre er, at filmen oprindeligt er skudt på italiensk, men på udgivelsen her, er kun det engelske lydspor at finde. Dette er dog ikke en sjældenhed, da mange af disse post-apokalyptiske film fra 80’erne netop kom fra Italien, og der blev gjort en hel kunst ud af, at få mundbevægelserne til at passe med det engelske sprog. Men stemmeskuespillet er alligevel endnu dårligere end det egentlige skuespil, især i scener hvor en skuespiller med overskuespil går i fuldstændig panik, og ud af munden kommer kun et tørt ”No!”.

Instruktøren Bruno Mattei er aldrig rigtigt kommet ud af 80’erne, og han laver stadig b-film om zombier, kannibaler og lignende. For at det ikke skal være løgn, bliver manden sågar stadig kaldt for ”den italienske Ed Wood”, og det er lige præcis hvad han er. Han gør stort set alt galt i sin instruktion, men med stor fornøjelse for os andre. Enkelte skuespillere er svære at hive ud af sammenhængen, da alle er lige fantastiske (læs = elendige). Dog er det, som sagt, lige præcis dette der gør filmen seværdig.

”Rats – Nattens Terror” er ikke en film for alle. Det er for folk med hang til b-film og såkaldt ”bad taste”, og jeg er uden tvivl i denne gruppe. Rent objektivt er det ikke svært at anmelde en film som denne, 1 stjerne ville endda være 1 stjerne for meget, men dens kitsch og underholdningsværdi er unægtelig i topklasse, og det er derfor filmen ender med den karakter den får. Another World har her fået fingrene i den uklippe og nyrestaurerede version, hvilket betyder at filmen faktisk ser helt glimrende ud – alt taget i betragtning. Så hvis anmeldelsen her blot vækker lidt interesse, er dette uden tvivl versionen du skal have fingrene i.

Ekstramateriale – 2/6

Der er intet andet end et slideshow, trivia, biografier, filmografier og en trailer at finde på DVD’en. Men med DVD’en kommer en glimrende 4-siders booklet der løfter karakteren en smule.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Another World Entertainment.

Titel: Rats - Nattens Terror
Original Titel: Rats - Notte Di Terrore
Premieredato: 10. maj 2008
Instruktør: Bruno Mattei
Skuespillere: Ottaviano Dell'Acqua, Geretta Geretta, Massimo Vanni, Richard Cross
Spilletid: 97 min.
Selskab: Another World Entertainment, 2008
Genre: Sci-Fi


banner
Overskrift Højre Block
Kvinde på krigss...
Amundsen
Aladdin
Bumblebee (4K Ul...
Det Vilde Pæretræ
En Spions Bekend...
Five Feet Apart
Villy og Monster...
The White Crow
John Wick 3:Para...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...