Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Rescue Dawn

27. december 2007 af Robert Johannes Rasmussen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Rescue Dawn billede

Med ”Rescue Dawn” (2006) leverer tyske Werner Herzog sin første mainstream-film. Et krigsdrama, der på én og samme tid går under huden såvel som i tårekanalerne!

Krigen i Vietnam hører til blandt de mest behandlede indenfor krigsfiktionens univers, hvor store instruktører som Francis Ford Coppola, Oliver Stone og Stanley Kubrick med film som ”Apocalypse Now” (1979), ”Platoon” (1986) og ”Full Metal Jacket” (1987) har skabt udødelige mesterværker.

Nu er stormesteren Werner Herzog aktuel med sit krigsopus, der ikke kun fører os ind i Vietnams tætte jungle, men som også leverer et smerteligt portræt af én mands kamp for overlevelse.

Filmen, der baserer sig på virkelige hændelser, beretter om piloten Dieter Dengler (Christian Bale), der på sin første hemmelige krigsmission bliver skudt ned over Laos. Han bliver taget til fange af Vietcong, der i flere år torterer og mishandler ham, alt imens han planlægger sin flugt. Dieter Dengler er et menneske af en ganske særlig støbning, der ikke lader sig knægte, og han gennem- og overlever den ene modbydelige prøvelse efter den anden.

Filmen er således ikke kun en studie i menneskelig ydmygelse og mishandling, det er også en fortælling om, hvorledes håbet om frihed kan forlene mennesket med styrken til overlevelse.

Filmen tegner krigens helvede op i typiske stereotyper, hvilket på ingen måde gør filmen ringe – tværtimod! Det er således ikke kun krigshelvedet, der skildres, men i lige så høj grad kampen mellem de gode (USA og Nordvietnam) og de onde (Sydvietnam).

Især bør man bemærke filmens smukke kombination af lyd og billeder. Klaus Badelts harmoniske score smyger sig om Peter Zeitlingers til tider poetiske billeder af Laos’ jungle. Der eksisterer en æstetisk synæstesi mellem billede og lyd, der gør filmen til en bjergtagende rejse ind i krigens menneskenedværdigende helvede! Her gør især filmens intro sig bemærket ved sin smukke opbygning, der fungerer som en appetitvækker til en stor filmisk oplevelse!

”Rescue Dawn” er en film så bjergtagende smukt fotograferet, at jeg med forventningens glæde ser frem til at gense den i High-Definition – den er brillant i sin klarhed!

At Christian Bale er en dygtig skuespiller er ingen nyhed, men i ”Rescue Dawn” viser han storspil af en sådan kaliber, at man flere gange får gåsehud af bar benovelse over hans evner, og filmen som værk skriver sig smukt ind blandt de i ovenstående nævnte. ”Rescue Dawn” er en film, man med glæde kan vende tilbage til med formindsket fryd!

Ekstramateriale: Trailers

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Rescue Dawn
Original Titel: Rescue Dawn
Premieredato: 18. december 2007
Instruktør: Werner Herzog
Skuespillere: Christian Bale, Zach Grenier, Marshall Bell, Toby Huss, Pat Healy, James Oliver
Spilletid: 120 min.
Selskab: Metro-Goldwyn-Mayer
Genre: Krig


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...