Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Game Of Thrones ...
Galla Premiere P...
Den Ukendte Dans...
Jaime Rosales Ta...
The World Of Han...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

After
After billede

Ad Astra
Pokémin Detectiv...
Us


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Reykjavik Whale Watching Massacre

29. april 2011 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Reykjavik Whale Watching Massacre billede

Ualmindeligt underholdende uhygge fra Island…

Man havde ikke ligefrem set den komme - en islandsk gyserfilm! Men ikke desto mindre skete dét tilbage i 2009, da ”Reykjavik Whale Watching Massacre” havde premiere i hjemlandet. Nu er filmen, takket være Another World Entertainment, endelig udkommet i Danmark, og det er vi mange der er aldeles glade for.

”Reykjavik Whale Watching Massacre” er på mange måder en lige ud af landevejen slasherfilm, uden de helt store overraskelser. En gruppe turister er på hval-sightseeing i havet omkring Island, da de, af grunde der ikke skal afsløres her, bliver fanget ombord på deres båd. Heldigvis bliver de samlet op af en gammel hvalfangerbåd, hvis besætning består af en mor og hendes to sønner. Der går ikke mange sekunder før vores turist-venner finder ud af, at familien på hvalfangerbåden er skingrende vanvittige, og inden man kan nå at sige Moby Dick, er den første turist blevet nakket. Jagten er gået ind, og de uheldige turister skal nu forsøge at overleve den morderiske families udskejelser, og undgå at ende som fiskefars.

Som titlen antyder, så læner ”Reykjavik Whale Watching Massacre” sig tematisk set gevaldigt op den klassiske ”Motorsavsmassakren” (1974), hvor en familie af galningen på lignende vis tog sig kærligt af enhver, der kom for tæt på. Begge film har i øvrigt horror-koryfæet Gunnar Hansen på rollelisten, som henholdsvis uheldig islandsk turistguide og den motorsavssvingende Leatherface i Tobe Hoopers klassiker.
”Reykjavik Whale Watching Massacre” er klassisk horror i nye klæder. Det handler i bund og grund om at tage livet af så mange mennesker som muligt, og helst blodigt og brutalt. Nogle vil måske få aftenkaffen i den gale hals, når en flygtende japansk turist bliver gennemboret af en hvalharpun eller en kvinde får knaldet en hammer gennem pandeskallen. Men for horrorfans, er dette horror fra den gamle skole. De blodige specialeffekter er nemlig lavet på god gammeldaws manér, altså med latex, teaterblod og sminke, og det fungerer perfekt. En horror-rotte som undertegnede kan ikke undgå at blive helt varm om hjertet, når blodet sprøjter fra de åbne sår støbt i silikone og latex. Det bliver kun bedre af, at filmen har et enormt fortællermæssigt drive, der sømmer en fast til lænestolen i samtlige af filmens 87 minutter.

”Reykjavik Whale Watching Massacre” er, på trods af et plot, der stort set kun bygger på velkendte klicheer, en helt igennem fremragende horror film. Den er vanvittig godt produceret, skuespillet ligger i den pæne ende af skalaen, historien er god og manuskriptet er velskrevet. Det er old school horror på den absolut fedeste måde – se den…

Ekstramateriale
Det er relativt sparsomt med bonusmaterialet til ”Reykjavik Whale Watching Massacre”, men lidt er der da at finde på skiven. Et fint lille kommentatorspor med manuskriptforfatterne er nok højdepunktet i materialet, der endvidere tæller en lille bag om kameraet film, samt et billedgalleri og et trailershow.

3 on-z stjerner til ekstramaterialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:Another World Entertainment.

Titel: Reykjavik Whale Watching Massacre
Original Titel: Reykjavik Whale Watching Massacre
Premieredato: 28. april 2011
Instruktør: Júlíus Kemp
Skuespillere: Gunnar Hansen, Pihla Viitala, Nae Yuuki, Terence Anderson, Miranda Hennessy, Aymen Hamdouchi, Carlos Takeshi
Spilletid: 87 min.
Selskab: The Icelandic Filmcompany 2009/Another World Enteretainment 2011
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Late Night
Ready or Not
Good Boys
I Trygge Hænder
Letter from Masa...
The Last Gentleman
Hacker
Diego Maradona
It del 2
Smerte og æreKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...