Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Rio Bravo (special edition)

21. september 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Rio Bravo (special edition) billede

En hær af bevæbnede pistolmænd, med planen om at befri deres arbejdsgiver bag tremmer, på den anden side, en små forelsket sherif, med en krøbling, en drukkenbolt ved siden side. Odds?

I det gamle cowboyland, som var råstoffet til den legendariske amerikanske drøm, er den arketypiske sherif John T. Chance (John Wayne), granitmarkeret som en klippevæg, og næsten ikke til at rokke selvom diligencen bragte en ung skønhed ”feathers” (Angie Dickinson), med hang til forlystelseslivet og lidt af en kortspiller, har pludselig af lettere uforståelige årsager, snublet med sit hjerte over sheriffen ubarberede hårdkogte charme, på rekordtid.
At Chance også er blevet grebet en anelse, gør bestemt ikke hans arbejdsbetingelser lettere. Joe Burdette (Claude Akins) har nærmest isoleret byen med sin hær af pistolmænd har de sat dagsordenen.
Men en dag for de ydmyget den tidligere vicesherif Dude (Dean Martin), nu alkoholiker, hvilket for ham omvendt og han melder sig igen på sherifkontoret, hvor også den gamle krøbling Stumpy (Walter Brennan) husere med et skarpt ladt gevær og en mund i evig bevægelse.
Joe bliver taget for mord i byen, og bliver sat bag tremmer, hvilket giver en særdeles anspændt atmosfære i prærieflækken. En ung skydeglad knøs melder sig også til hjælperkorpset Colorado (Ricky Nelson), og sammen kan de nu vente seks dage på at US Marshalls skal transportere Joe videre til myndigheden. Men Joe´s bror Nathan har andre planer.

”Rio Bravo” er sammen med ”Dilligencen” de største John Wayne film, og instruktøren Howard Hawks satte nye standarter for genren allerede men den foregående ”Red River”.
”Rio Bravo” har både den hurtige replik og en særlig filmglød. Spillet mellem herlige Walter Brennan, Dean Martin og John Wayne er gået over film historien, og trods sin premiere helt tilbage fra 1959, holder den stadig vand, og har også dybden til at kunne begå sig i fremtiden.
Dog savner man lidt modstandernes snarrådighed og karakterdybde som de sås i den blændende ”Den Gode, Den Onde og Den Grusomme” og deslignende.

Ekstra bonus til denne cigarkasselignende dvd box (godt tænkt), er på første dvd, en trailer til filmen, og interessante kommentarer fra instruktøren John Carpenter og Richard Schickel.
Desuden bag om Howard Hawks, hans metoder, og interviews. Hans opfattelse og modernisering af genren og valget/cast af skuespillerne.
Tilsidst ”Old Tucson, Where Legend Walks”, om kulliserne til sættet.
God fornøjelse, et herligt (gen)syn venter.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Warner Home Video.

Titel: Rio Bravo
Original Titel: Rio Bravo
Premieredato: 21. august 2007
Instruktør: Howard Hawks
Skuespillere: John Wayne, Dean Martin, Ricky Nelson, Angie Dickinson, Walter Brennan, Ward Bond, John Russell, Claude Akins
Spilletid: 135 min.
Selskab: Warner Brother/TCM/2007
Genre: Western


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...