Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Robin Hood - The series

26. november 2007 af Helle Perrier

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Robin Hood - The series billede

Ny tvserie giver os endnu en gang fortællingen om middelalderens største helt: Robin Hood

Nu skulle man ellers tro at myten om Robin Hood efterhånden er blevet endevendt på alle ender og kanter, men et eller andet har historien om den altruistiske skarpskytte fra Sheerwodskoven åbenbart stadigvæk over sig, for her er BBC med en nyfortolkning af den elskede fortælling.

Vi kender alle sammen historien, men her er den i korte træk for en sikkerheds skyld:
Den unge Robin of Locksley vender hjem til England efter flere års kampe i Det Hellige Land, hvor korstogene endnu trækker et blodspor efter sig. Vi befinder os i 1192, og i de mange år Robin har tilbragt i udlandet er der sket store forandringer i hans hjemland. I kong Richards fravær er det prins John, der har magten og han har overladt kontrollen med Nottingham og dermed landsbyen Locksley til den lede sherif af Nottingham og hans hjælper Guy of Gisbourne. Robin af Locksley kommer hjem og finder et land i dyb fattigdom, hvor de fattige bliver hængt eller får hånden hugget af for den mindste ting. Robin kan ikke holde ud at se på al den uretfærdighed, der foregår, så han melder sig ud af samfundet og slår sig sammen med nogle lovløse, der bor i skoven for at kæmpe for de fattiges rettigheder.

Der er sket en del forandringer med den velkendte fortælling. Robin har fået sig en fast hjælper i pagen Much, der var hans tro væbner i den hellige krig. Der er også blevet luget ud i de fredløse mænd, hvor stort set kun Little John er tilbage blandt de velkendte skikkelser. Af gammelkendte skikkelser får vi dog Lady Marion, der er blevet placeret i en herremandshytte sammen med sin svagelige far. Disse ting hører til blandt seriens positive sider – den del af nytænkning, der er. Desværre er det ikke helt nok til at gøre Robin Hood – The Series specielt seværdig. Bedst er dog den nye Robin Hood, der faktisk er seriens mindst elskværdige person. Han portræteres som værende dybt forfængelig og til tider egoistisk, og der er en spændende dynamik mellem ham og Guy of Gisbourne.

For det første er historierne mildest talt tynde. De er dårligt skrevet og udført og dybt utroværdige. Robin Hood og hans mænd vader ind og ud af Nottinghams fangekældre for at befri deres venner i næsten hvert eneste afsnit.
Desudne er scenografien direkte til grin. Folk løber rundt i gummisko og latexdragter og man kan se at våbnene er lavet af skumgummi. Det er bare slet ikke godt nok. Der findes langt bedre genfortællinger af den spændende myte derude.

Når nu Robin Hood – The series profileres som en af de dyreste dramaproduktioner i BBC’s historie, så undrer det at den er så fyldt med fejl. For den krævende seer er der bestemt ikke noget at komme efter i serien, men er man til lidt letbenet underholdning uden det store indhold, så kan Robin Hood - The Series bestemt godt bruges til at slå nogle timer ihjel.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:SF/Fox.

Titel: Robin Hood - The series
Original Titel: Robin Hood - The series
Premieredato: 20. november 2007
Instruktør: John McKay, Richard Standeven, Dedan Odwyer
Skuespillere: Jonas Armstrong, Lucy Griffiths, Richard Armitage
Spilletid: 575 min.
Selskab: BBC, 2006
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...