Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Livsvidner - Gud...
Livsvidner - Gud, Lever De Enndu? billede

Den, Der Lever S...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Streaming anmeldelse

Ron's Gone Wrong (Disney+)

21. december 2021 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Ron's Gone Wrong (Disney+) billede

Tankevækkende og humoristisk take på vores forbrug af digitale, virtuelle og sociale medier. Masser af sjove og skøre indslag, som gør robotten Ron elskelig, selvom han er lettere handicappet. Filmen mestrer at give os stof til eftertanke ved at holde et spejl op foran os.

Stakkels Barney. Han bliver drillet i skolen. Og hvorfor så det, spørger du? Ja, naturligvis fordi han er den eneste, som ikke har en B-Bot! En B-Bot, spørger du? Jamen, ved du slet ikke, hvad det er? Det er naturligvis sådan en robot, som holder styr på alle dine venner, video’er, likes og aktiviteter. En robot til at bestyre sociale medier, så du nærmest ikke behøver at foretage dig noget selv. Sådan en robot som kender du ud og ind, som kan aflæse dit humør, tanker og følelser, og derudfra kan foreslå ting og sager som forbedrer eller understøtter dit mood.

På Barneys fødselsdag dukker der lige præcis ingen venner op. Barneys far forstår pludselig, hvor afgørende en B-Bot er. Kan man sent samme aften nå at få fingre i en B-Bot som gave? Nix, fabrikken lukker lige for snuden af Barneys far, men han spotter en lastbil kører om til vareindlevering. Da bagklappen til lastbilen åbner, så står der lykkeligvis en B-Bot og funkler. Barneys far er reddet! Eller det er Barney, tænker faren. Nu bliver Barney lige som alle andre børn igen. Barneys far snupper ubeset B-Bot’en og hokus pokus, så er dagen fixet…

Eller er den? Den B-Bot, som Barneys far tog under armen, ja, den virker ikke helt, som den skal. Den har været voldsomt beskadiget under transporten, og betragtes som usælgelig. Alt dette finder Barney ud af ret hurtigt, for B-Bot’en, som får navnet Ron, opfører sig meget mærkeligt. Barneys ønske om at komme ind i varmen hos hans jævnaldrende er sparket til hjørne, for nu er Barney bare ham med den B-Bot, som ikke virker ordentligt. Der er ikke grænser for, hvad Ron får sig rodet ud i af uheldigheder. Barney kommer indirekte til at være symbolet på kikset adfærd alene fordi han har Ron på slæb. Planen er at træne Ron til at virke optimalt, men opgaven er ikke så let. Heller ikke fordi at produktudvikleren bag de populære B-Bots udelukkende tænker i profit og rigdom, og derfor vil han gøre ALT for at få fingre i Ron og destruere den, da den skader B-Bot-brandet.

Sikke en redelighed. Men sikke et glimrende påfund fra skaberne. Ron’s Gone Wrong eller Ron Virker Næsten Altid (som den danske titel lyder) er en finurlig fabel om børns interaktion med hinanden. Faktisk stiller filmen spørgsmål ved vores omgangsformer oversat til manglen på mundtlig og personlig kontakt. Der bliver på et tidspunkt gjort grin med, hvor gammeldags det lige er at skabe venskaber uden om en B-Bot. Barneys far står også noget alene med påskuddet om, at børn burde lege sammen ude i skoven og bygge huler og den slags. Den skildrer også betydningen af den afhængighed som popularitet, likes og posts fylder os med. Her er rammen bare i skræmmende børnehøjde. Er denne fremtidsvision the next level?

Sjov, tankevækkende og både for unge og gamle. Ron’s Gone Wrong er en seværdig film til juleferien, der kan være lige den fællesoplevelse, som I står og mangler. Her er i hvert fald grobund for dialog bagefter, om hvad der egentlig er kerneværdier for os som art. Jeg giver fire fine stjerner til Ron, og siger tak for at han ikke altid virker.

Titel: Ron's Gone Wrong (Disney+)
Original Titel: Ron's Gone Wrong (Disney+)
Premieredato: 15. december 2021
Instruktør: Sarah Smith, Jean-Philippe Vine
Skuespillere: Jack Dylan Grazer, Zach Galifianakis, Ed Helms, Rob Delaney, Olivia Colman, Liam Payne, Kylie Cantrall, Thomas Barbusca, Iara Nemirovsky
Spilletid: 107 min.
Selskab: 20th Century Studios, TSG Entertainment, Locksmith Animation, 2021
Genre: Tegne- og animationsfilm
Streaming service: www.disneyplus.com


banner
Overskrift Højre Block
Brænd alle mine ...
John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The InspectionKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...