Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Roots

2. oktober 2016 af David Lund

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Roots billede

Miniserien fra 1977 klarer tidens tand godt.

Netop som History Channel har valgt at genindspille Alex Haleys roman “Roots” (endnu engang som en miniserie, for at det ikke skal være løgn), er den gamle serie fra 1977 røget på det danske blu-ray marked. Den er blevet vist et utal af gange på TV, og de fleste er vel stødt på den på et eller andet tidspunkt før, men det er bestemt ikke en miniserie, der bør gå i glemmebogen. Historien om Kunta Kinte (LeVar Burton) der bliver fanget og solgt til slaveri i USA, er om noget ekstra relevant at have i baghovedet i en mere og mere højreorienteret verden. Kunta bliver gift med plantagens kok Bell (Madge Sinclair), og sammen får datteren Kizzy (Leslie Uggams), der bliver solgt, og får en søn med en anden plantages ejer. Denne søn, Chicken George (Ben Vereen), ender så med at redde hele sin familie. Historien er baseret på Alex Haleys egen familieberetning, selvom der nok både i bog og miniserie er taget en del kunstneriske friheder.

Over de 8 afsnit kommer man altså igennem 3 generationer, men det naturlige tempo fastholder fortællingens fokus, og selvom persongalleriet konstant tiltager, mister man aldrig selv overblikket. Der er stor fokus op karaktererne, men begivenheder såsom den amerikanske borgerkrig bliver også berørt. Serien er lavet med et lavt budget’ men de mange forskellige instruktører har nu alligevel fået sat en serie sammen, der på sin vis ikke havde brug for et større budget. Dette er først og fremmest et karakterdrama, og skuespillerholdet yder en enorm indsats, imens udviklingen af karaktererne foregår med den rigtige hastighed og ganske troværdigt.

Fortællingen er meget dyster. Andet kan vel heller ikke forventes, når temaet er slaveri. Det er først helt i slutningen, at der kommer en egentlig opløftning, selvom ikke alle plantageejerne bliver skildret decideret “onde”. Derfor er det heldigvis ikke en lang nedtur fra start til slut, og de få lyse øjeblikke gør, at man ikke sidder med dårlig smag i munden hele tiden. “Roots” eller “Rødder” som det hed på dansk TV, er dermed stadig værd at se. Nyfortolkningen der kan findes på HBO er heller ikke helt skidt, men denne er stadig et lille skridt foran.

Billede & Lyd - 4/6

Billedet er skarpere end nogensinde før, og vil afsløre ting som hår og skægstubbe på skuespillerne, som du aldrig har bemærket i tidligere versioner. Der er dog stadig et fint lag gryn, som egentlig kun bidrager til stemningen. Lyden er også blevet renset fint igennem, selvom der mangler dybde, da den fortsat kun er i stereo. Dialogen går rent igennem dog, og musikken lyder mere episk end nogensinde før.

Ekstramateriale - ⅚

Det meget ekstramateriale er udgivelsens kronjuvel. I over tre timer bliver man slæbt igennem adskillige interviews foretaget på forskellige tidspunkter (under optagelserne, efter optagelserne og endda flere år senere også). Hovedsageligt den timelange dokumentar om “Roots” er virkelig værd at se, om man så kunne lide miniserien eller ej, da den virkelig kommer i dybden med materialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Warner Home Video.

Titel: Roots
Original Titel: Roots
Premieredato: 16. august 2016
Instruktør: Marvin J, Chomsky, John Erman, David Greene, Gilbert Moses
Skuespillere: Levar Burton, Maya Angelou, O.j, Simpson, Edward Asner, Moses Gunn, Thalmus Rasulala, Hari Rhodes, William Watson, Ren Woods, Ji-Tu Cumbuka, 1977
Spilletid: 586 min.
Selskab: David L. Wolper Productions, Warner Bros. Television, 1977
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...