Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Rosa Morena

29. januar 2012 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Rosa Morena billede

Anders W. Berthelsen levere en solid præstation omgivet af fine biroller i en sød film om at finde sig selv, og om at finde ud af hvad det er, man vil her i livet.

Thomas (Anders W. Berthelsen) er bøsse, men ønsker sig brændende at blive far. I Danmark er det bare ikke muligt at adoptere et barn, hvis man som ham er homoseksuel. Derfor tager han på ferie til Brasilien, med det virkelige formål at få et barn med hjem. I Brasilien er mulighederne nemlig flere, og han er villig til at betale hvad det koster, også hvis det ikke kommer til at foregå lige efter bogen. Hans ven Jacob (David Dencik) advare ham imod at rode sig ud i noget kriminelt, da det kan fører til uoverskuelige konsekvenser. Men da han møder den smukke og kommende mor Maria (Barbara Garcia) bliver muligheden pludselig en realitet for ham. I bytte for barnet vil hun have en stak penge og frisørsalon. Men Thomas glemmer at få papirer på aftalen, og selvom han langsomt forelsker sig i Maria og denne lille nyfødte Rosa, brager virkeligheden pludselig ned op ørene på den lidt naive Dansker. Spørgsmålet er om ægte kærlighed kan klare problemerne, eller om penge er det altoverskyggende i det barske miljø.

Instruktøren Carlos Augusto de Oliveira har lavet en film fyldt med fine miljøbeskrivelser. Billederne af den barske og fattige bydel går rent ind, og man er som publikum ikke på noget tidspunkt i tvivl om, at man skal passe på hvad man siger og gør her, hvis man ikke vil ende som menneskeligt skral i en af bydelens store skraldebjerge.

Men filmens store force er skuespillet. Anders W. Berthelsen er som altid blændende, og hans udstråling brænder stærkt igennem skærmen. Fremhæves skal også David Dencik der spiller vennen Jacob der har boet lang tid i Brasilien, og kender alle de uskrevne love i bydelen. David Dencik kender man fra Tv-serien ”Lykke” hvor hans komiske talent får fuld skrue. David Dencik er bestemt en Dansk skuespiller han skal holde øje med. Hans lille rolle i den Amerikanske The Girl With The Dragon Tattoo har åbnet døren til hans udenlandske bedrifter, og i fremtiden vil han dukke op i flere Amerikanske produktioner.

Rosa Morena er en fin lille film, der dog trods dens relative korte spilletid engang imellem træder vande og føles lidt lang i spyttet. Heldigvis reddes historien af fine skuespillerpræstationer, og dette gør den bestemt seværdig. Så er man klar på en hyggelig filmaften med en film der har noget på hjertet, er Rosa Morena bestemt et godt valg.

Ekstramateriale.

Der er ikke noget ekstramateriale at finde på denne udgivelse.

Billedet er flot overført til DVD og filmen bliver præsenteret i sit oprindelige Cinemascope format. Lyden kan høres i Dolby Digital 5.1 og det er muligt at se Rosa Morena med Danske, Svenske, Finske eller Norske undertekster.

Rosa Morena er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Rosa Morena
Original Titel: Rosa Morena
Premieredato: 29. november 2011
Instruktør: Carlos Augusto de Oliveira.
Skuespillere: Anders W, Berthelsen, David Dencik, Vivianne Pasmanter, Barbara Garcia.
Spilletid: 86 min.
Selskab: Nordisk Film. 2011
Genre: Dramabanner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...