Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Rune Klan - Det Blå Show

26. november 2011 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Rune Klan - Det Blå Show billede

Næste gang du ser farven blå, så tænker du på Rune Klan

Først var det rødt, så blev det grønt og nu er det så blåt. Rune Klan, tryllekunstner og komiker – samlet i én person, er klar med udgivelsen af sin seneste turné. Det blev til 82 shows undervejs, og flere end 50.000 mennesker indløste billet til magi og morsomheder.

Det er med mod i sindet at jeg nu endnu engang vover at betræde Klanens domæne. Hvis vi spoler tiden tilbage til 10. oktober 2003, havde jeg nemlig den frækhed at anmelde Runes ”Tre-i-en” show (aka den røde dvd) hos et konkurrerende filmmedie. Jeg uddelte 4 stjerner ud af 6, og roste og riste lidt undervejs. Det medførte at Klan himself røg i blækhuset og forfattede en knap så venlig stemt mail til mig. Uden tvivl i skuffelse over at jeg ikke havde tændt et par stjerner mere... Nu prøver jeg så igen, og er nok her 8 år senere nok bedre rustet til at lade kuglerne prelle af, hvis der skulle blive skudt med skarpt retur endnu engang.

Men lad det være sagt med det samme. Jeg elsker Rune Klan. Har set ham live et hav af gange (Det Blå Show inklusiv), og har svært ved ikke at skrige af grin. Det som kan anfægtes ved kombinationen tryl og comedy på en dvd-udgivelse er naturligvis selve indfangelsen som kræver et omhyggeligt stykke arbejde. Som seer kan man hurtigt føle sig tabt visuelt, fordi magien jo sket via kæmpe mindfucks, mens vi ihærdigt spiler øjnene op, for at tvinge os selv til at gennemskue hvordan dælen han får ting til at forsvinde, skifte farve eller hvad det nu kunne handle om. Her har mediet sine naturlige begrænsninger, og sådan må det være. Til syvende og sidst er det nærliggende at sige, at man nok skulle have været der.

Rune entrer scenen i et vældigt humør. Starter med at sluge en cykel – for så er vi ligesom i gang. Herefter følger en række fine tryllenumre - nogle klassiske, nogle gakkede, nogle i opskruet tempo og nogle med en kælen for detaljen. Runes mund stor tilmed ikke stille. Fyldt med gags, løjer og mærkværdige anekdoter fra sin unge karriere som ”trylle-entusiast” som på ingen måde er det fede, som han selv siger det. Street-credit'en har næppe været høj, da Rune var teenager. Og han placerer da også trylleriet som rangerende mellem Dungeons & Dragons rollespil og Advanced Dungeons & Dragons. Altså mellem lort og avanceret lort...

Rune er ikke alene på scenen. Med sig har han sit eget personlige trick, en fyr der hedder Flemming (som har været så dum at stave sit navn med to m'er) og et oppusteligt bollefår. En publikum får også Runes nærvær at føle da han uforskyldt i flere ombæringer får betegnelsen den 5. mand. Sidst i showet dukker electro-musikeren Mike Sheridan op, og akkompagnerer Rune i et glimrende nummer omhandlende fingerfærdigheder. Det Blå Show er, i modsætning til hans andre shows, endnu mere vægtet på trylleriets højborg. Så det er måske nok knap så classic Rune Klan. Du skal i hvert fald forvente mere ”wauuuw, hvordan gjorde han det?” end ”hahahaha, shit det var sjovt sagt”.

Dvd'en indeholder også Det Smukke Show, en optræden fra sommerens Skanderborg Festival, hvor Rune giver gas med pruttepuder, tankeoverførsel, 6000 bordtennisbolde og opskriften på hvordan vi laver sne her i Danmark. En god time fra Bøgescenerne foran et særdeles talstærkt publikum.

Jeg tager chancen og smider 4 stjerner efter Det Blå Show, da det er absolut seværdigt. Men jeg kommer ikke uden om at jeg begræder at Rune her optræder mere stilfuldt end den håndbremseløse facon, han i min bog har høstet point på. Men alle skal have lov til at forny sig...

Ekstra materialet går bag om henholdsvis Det Blå Show og Det Smukke Show i hver sin Beta-optagelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Rune Klan - Det Blå Show
Original Titel: Rune Klan - Det Blå Show
Premieredato: 15. november 2011
Skuespillere:
Spilletid: 169 min.
Selskab: Epoman, NSM, Copenhagen Records, 2011
Genre: Andet

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...