Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Samurai Avenger - The Blind Wolf

19. september 2010 af Michael Panduro

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Samurai Avenger - The Blind Wolf billede

Øst og vest mødes i moderne samurai-splatter-western!

Japanske samuraifilm og den amerikanske western har altid været to genrer med en vekselvirkende effekt på hinanden. Lige fra Sam Peckinpah og Akira Kurosawas gensidige tip med hatten over mødet mellem Toshiro Mifune og Charles Bronson i Terence Youngs Red Sun og frem til vore dage, hvor film som Kill Bill, Shanghai Noon og senest de asiatiske bud Sukiyaki Western Django og The Good, The Bad and The Weird ivrigt blander elementer fra øst og vest.

Den lavt budgeterede, men teknisk flotte Samurai Avenger: The Blind Wolf ligger fint i forlængelse af både nye og gamle bud på begge genrer og blander to verdensdeles fælles filmhistorie helt ned i skabernes multietniske baggrund og forkærlighed for b-filmens excess. Amerikansk-Japanske Kurando Mitsutake har således med en blanding af amerikanske og japanske folk foran og bag kameraet skudt sin film i Californiens ørken med en erklæret målsætning om at hylde og underholde i lige mængder. Resultatet er ikke så overvældende som den lovende, hyperenergiske trailer havde skabt forhåbninger om, men Samurai Avenger er stadig en døds-underholdende film. Som alle amerikanske post-Tarantino undergrundsfilm, så er Mitsutake en anelse for glad for Tarantino og som alle andre der har forsøgt at gøre Grindhouse kunsten efter, så lykkedes referencerne ikke lige godt hver gang.

Det sagt, så har Samurai Avenger også en masse ideer, der er helt dens egne - f.eks. en forklarende voice-over der flere gange afbryder handlingen midt i en sværdkamp for at forklare det vestlige publikum om de japanske traditioner der ligger til grund for samuraiens handling. Netop dette kunstgreb vidner om den blanding af b-films æstetik og anarkistisk brud med traditionel form der indlemmer Mitsutake i Tarantinos lange følge og den totalle hengivenhed til samurai-filmens tradtitionsbundne fortællinger, der samtidig hæver ham over Kill Bill-skaberens simple underholdningsfilm. Her er ikke tale om stor kunst eller et forsøg ud i at gå Kurosawa i bedene, blot en dybere forståelse og respekt for den kulturelle historie der gør samurai-filmen så speciel en størrelse i filmhistorien. En forståelse der vel at mærke er pakket ind i en bloddryppende exploitaion-film af klassisk snit.

Historien er gammelkendt og simpel, men fortalt med et tilpas glimt i øjet. Mitsutake spiller selv titlens blinde samurai - en mand der lever med hævnen som eneste drivkraft og har styrket sine evner med klingen i sin jagt på sin datter og kones morder. Ved filmens start står der blot 7 lejemordere mellem ham og den underholdende, italienske über-skurk. Mere skal der sådan set ikke til når de syv lejemordere er så fantasifulde som her. Fra kvinden der distraherer sin modstander ved at kæmpe topløs, til heksen der angriber med zombie-samuraier og elitesoldaten der bruger moderne skydevåben mod samuraiens kolde stål.

Langt det meste af vejen er de blodsprøjtende løjer virkelig underholdende og Mitsutakes balanceren mellem ironiske blodsydgydelser, morsomt uimponerende sværdkampe, overraskende indfald og den reelle respekt for traditioner fungerer faktisk overraskende godt. Alligevel går filmen fra tid til anden hen og bliver en anelse tung i betrækket og de mange gentagelser og den uinspirerede dialog trækker også ned. Samurai Avenger er en underholdende film og den er væsentligt bedre og flottere end langt de fleste, lignende amerikanske produktioner. Man sidder bare med en følelse af at det alligevel kunne have været så meget mere underholdende. Lad os håbe at det bliver endnu bedre i den planlagte fortsættelse.

Udover glimrende billede og lyd er DVDen en vordende filmskabers skatkiste. Udover fraklip, slettede scener og en masse trailere, så er der både en gennemgang af den koreografiske tilgang til sværdkampene og en virkelig god dokumentar om filmens tilblivelse. Med en spilletid på næsten halvanden time går dokumentaren mere end bare bag kameraet, den tager sig tid til at opfange hvordan hele planlægningen er gået, hvordan de forskellige folk er blevet involveret, hvad der gik godt og hvad der gik galt. Det er uendeligt mere interessant end hvad man typisk finder på en DVD og er man interesseret i selv at kaste sig over filmmediet, så er der meget at lære her. Endelig en DVD med noget bonusmateriale der rent faktisk er værd at se!

Another World Entertainment.

Titel: Samurai Avenger - The Blind Wolf
Original Titel: Samurai Avenger - The Blind Wolf
Premieredato: 9. september 2010
Instruktør: Kurando Mitsutake
Skuespillere: Kurando Mitsutake, Jeffrey James Lippold, Domiziano Arcangeli
Spilletid: 101 min.
Selskab: 2009
Genre: Action
Link: http://www.imdb.com/title/tt1243972/


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...