Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

San Andreas

28. maj 2015 af Astrid Maan Thomsen

4 stjerner Skriv en kommentar

San Andreas billede

Den Avatariske Katastrofefilm.

San Andreas hører til den slags genrefilm, som vi ser i dag kun takket være nutidens filmteknologi. Det er en film med effekter for effekternes skyld og den klassiske katastrofeskabelon er ikke til at skyde igennem. Alligevel er der noget i denne film som går ud over underholdningen og blander sig med tankens rædselsvækkende primalske frygt.

Ligesom med filmen Avatar kan man mærke, at San Andreas er en film som har ventet på den rette teknologi, før den får lov til at blive den forudsigelige blockbuster vi alle ved den bliver.

Men det er også takket været nutidens filmteknologi og den imponerende biograf Imperial, at der er en grund til at kalde San Andreas en seværdig katastrofefilm.

Øjeblikket da jorden forsvandt
Midt i folks sædvandelig liv i Californien opstår der pludselig en situation som ændrer hverdag til hver sin kamp for overlevelse. Dette sker, da San Andreas-forkastningen giver efter, og starter et altødelæggende jordskælv som verdenen aldrig har set før. Placeret i forskellige brændpunkter har vi helikopterpiloten Ray, hans ekskone Emma og deres fælles datter Blake. De starter en farefuld færd med uoverensstemmelser og udfordringer i kampen for ikke bare at redde hinanden, men at redde resterne af den planet de lever på...

Katastrofefilm som denne minder om den intetsigende flopfilm 2012 (2009). En film, som ligesom Transformers-filmene intet havde at byde sit publikum end teknisk storslåede og dialogstumme disaster-scenes.

Og dette var unægteligt også hvad jeg forventede af San Andreas. Og med Dwayne "The Rock" Johnson i hovedrollen kunne dette så blive andet end et fladt, forudsigeligt brag af en actionfilm som hurtigst muligt bare skulle indtjene sine mange millioner igen?

Well I'll be damned! Ja det kunne det faktisk godt og det blev det.

Tag ikke fejl. Drejebogen er noget enhver filmfan kunne rable af sig i søvne. En familie hvor faderen og moderen er skilt. Moren er flyttet sammen med en ny rig mand, og deres datter er ved at blive voksen midt i det hele. Konflikterne lurer under overfladen og så pludselig sker der noget der vender op og bed på hele situationen...

Lad os sætte et stort fedt tjek ved det og komme videre i teksten. For selvom den faste Hollywood-skabelon anvendes ublu, så virker det jo som den skal. Og good riddance til det.

For denne film er mere end en special effekts-film. Med vores tids mange naturkatastrofer virker den uhyggelig aktuel i et ikke fjernt fremtidsperspektiv.

Og efter jordskælvet i Nepal, valgte man også at ændre filmen, så den promoverede hvad folk skal gøre i tilfælde af et dødeligt jordskælv. Og folkene bag filmen vil også donerer et stort beløb til hjælp for ofrene i Nepal.

San Andreas buldrer igennem med lækre, billedvisuelle detaljer og gode scener, suppleret af skuespil fra en række holdbare skuespillere.

Se bare på "The Rock". En af verdens bedst betalte skuespillere lige nu, (især takket være Fast and Furious-filmene). Og hans popularitet vil bestemt ikke falde efter denne film. Dwayne Johnson, den verdensberømte wrestler og nu skuespiller leverer en fintfølende og intens præsentation som helikopterpiloten Ray. Med sin imponerende fysik kan han minde lidt om en friskere Sylvester Stallone til tider skuespilmæssigt, men det er decideret dejligt at nyde ham i denne stærke, imponerende og forudsigelig film.

Og med nyde vil jeg gerne lige nævne igen at han altså har en umådelig fin fysik...

Rollen som ekskonen spilles af Carla Gugino. Nogle vil måske, ligesom denne anmelder, huske hende fra Spin City tv-serien med først Michael J. Fox og siden Charlie Sheen. Hun har også medvirket i de populære Spy Kids film. Carla er en af de skuespillerinder, hvor, når jeg tænker på hende, jeg undres over om hun stadig egentlig laver film. Og så ser man hende i en film som denne, og bliver slået af hvor meget sødme og stålhed hendes ansigt kan udtrykke på samme tid.

Alexandra Daddario Percy Jackson-filmene er intet mindre end pragtfuld og bedårende! Med hendes små, tætte dådyrøjne slog jeg hende til at være maks. 20 år gammel. Ikke desto mindre er hun tættere på de 30 og den erfaring hun må have optjent gennem hendes år som skuespiller stråler igennem i San Andreas. Hun bærer sine scener og dermed hele filmen til tider.

Men når vi snakker om godt skuespil så skulle Paul Giamatti Sideways (2004) Cinderella Man næsten være blevet nævnt først. Han er en af de karakterskuespillere hvis karisma brager gennem lærredet med en fart som en nummer 9 på Richterskalaen.
Han tager sig af de mere tekniske detaljer i filmen, og understøtter dermed hele filmens pompøse og katastrofale plot med en holdbar og troværdig sidehistorie.

San Andreas er absolut seværdig og en af de bedre i sin genre, hvor den ene tørvetriller af "verdens bedste nye katastrofefilm" efter den anden ellers udkommer år efter år.

Man sidder rystende i sædet og venter på det næste farlige øjeblik, hvor lærredet vil begynde at krakelere...

Der er lovning på godt, gedigent action-eventyr ud fra San Andreas' trailer, og det er et løfte som for en gangs skyld bliver holdt.

Og bagefter vil I alle forlade salen med Sia’s klare stemmecover af California Dreamin' på hovedet, og det er absolut et af de bedste covers lavet i umindelige tider!

Titel: San Andreas
Original Titel: San Andreas
Premieredato: 28. maj 2015
Instruktør: Brad Peyton
Skuespillere: Dwayne Johnson, Carla Gugino, Alexandra Daddario, Ioan Gruffudd, Archie Panjabi, Paul Giamatti, Kylie Minogue
Spilletid: 123 min.
Selskab: New Line Cinema, Flynn Picture Company, Village Roadshow Pictures, Warner Bros. Pictures 2015
Genre: Action , Drama , Thriller
Link: http://www.sanandreasmovie.com/


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...