Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Seinfeld – Sæson 7

18. november 2006 af Steffen Damkjær Moestrup

4 stjerner Skriv en kommentar

Seinfeld – Sæson 7 billede

Rutinepræget præstation. En noget ujævn men stadig stedvist ustyrlig morsom sæson.

Enkelte steder rammer de bare helt rigtigt; afsnittene i syvende sæson af den amerikanske sit com Seinfeld. Tag for eksempel afsnittet ”The Pool Guy”, hvor George efterhånden har været i fast parforhold med Susan i nogle uger. Så tager panikken ham. For nu begynder Susan at hænge ud med Elaine. Verdener kolliderer, som George udtrykker det. For man kan jo ikke have, at ens kæreste pludselig infiltrerer alt det, som er i den verden, der også var der før, man var i parforholdet. Sker det, bliver det hele jo bare sammenfiltret – eller som George krampagtigt råber: ”You’re killing independent George!” Det er en vanvittig morsom scene og givetvis bokssættets højdepunkt.

Ellers er de fire dvd’er, som tilsammen rummer syvende sæsons 24 afsnit, præget af mange ujævnheder undervejs. Skiftende forfattere bærer nok noget af skylden, men som tilskuer efterlades man blot med indtryk af, at man aldrig kan vide, om man nu får et godt grin eller ej.

Seriens force er nok også den svaghed – for nu at benytte en slidt kliche. Der sker nemlig ingenting i Seinfeld. Det er det slogan, serien altid har profileret sig på. Seriens humor er ofte knyttet til småfilosoferende kommentarer om hverdagsdetaljer, såsom hvorvidt man skal røbe kreditkort-pinkode til kæresten eller ej eller om nu energibesparende brusere nu også er en god ting.

Det bliver trættende i længden. Forudsigeligheden truer, når Jerry ser sit tilsnit til at diskutere suppe-afarter med en kvinde, der deler mad ud til hjemløse. Som tilskuer havde man set den komme, længe før Jerry tager fat.

Ujævnhederne skal dog ikke skræmme den tro Seinfeld-aficionado væk. Flere steder leverer serien absolut varen. Er man derimod Seinfeld-jomfru skal man nok ikke begynde med sæson syv.

Udgivelsen:

Ekstramaterialet er upåklageligt. Masser af kommentarspor til de enkelte afsnit, der ofte består af såvel sjove som indsigtsfulde indlæg. Også gode og tilpas gakkede små featurettes huserer på alle skiverne. Desuden et væld af slettede scener, der ofte er mindst ligeså morsomme, som de scener, der kom med i den endelige udgave.

Jeg vil gerne give fem stjerner til ekstramaterialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Titel: Seinfeld
Original Titel: Seinfeld
Premieredato: 21. november 2006
Instruktør: Andy Ackerman
Skuespillere: Jason Alexander, Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Michael Richards
Spilletid: 420 min.
Selskab: Castle Rock Entertainment, Universal, 2006
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...