Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kollision
Kollision billede

Knives Out - Var...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Serpent and the Rainbow

11. november 2012 af Johnny Josefsen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Serpent and the Rainbow billede

Klassisk gyser blander drøm og virkelighed i en fængende cocktail.

Wes Craven er et ganske markant navn indenfor gysergenren. Hvis man ikke har hørt om Freddy Krueger filmene (1984-1994) så kender man formentligt til Scream serien (1996-2011), der i 90erne startede en ny bølge af postmoderne slasher film. I begge tilfælde har Craven været ansvarlige for de oprindelige film der startede det hele og samtidigt også begge seriers afsluttende kapitler. De mere hærdede gyserfans vil samtidigt kende til Last House on the Left (1972), der i sin tid var med til at lægge grundstenene for hele slasher genren. Wes Craven er derfor ikke hvem som helst, han har været både indflydelsesrig og yderst produktiv gennem sin lange karriere. Serpent and the Rainbow fra 1988 er en af hans mindre kendte værker, men samtidigt også en af hans bedste.

I filmen sendes Dennis Allan (Bill Pullman) til Afrika hvor han skal undersøge nogle vandrehistorier der florerer i landets fattigste områder. Flere mennesker er blevet erklæret døde af landets læger, begravet men er senere blevet set af familiemedlemmerne i nærheden af landsbyernes kirkegårde. Dennis Allan efterforsker historierne og finder frem til et stof der snart bringe ham i uføre blandt et udvalg af Afrikas farligste personligheder.

Zombier… Men anderledes

Ud fra beskrivelsen kunne man dristes til at tro at der er tale om endnu en zombie film. Men Serpent and the Rainbow fokuserer langt mere på sort magi, voodoo og den traditionelle zombie. Her er ingen omvandrede afdøde der hungrer efter folks hjerner, kun hjernevaskede mennesker der blot er en skygge af deres gamle jeg. Filmen er en drømmeagtig rejse gennem Afrikanske myter, hvor det til tider kan være svært at skelne mellem mareridt og virkelighed. Resultatet er en nærmest hypnotisk film der kryber under huden mens plottet langsomt udfolder sig på skærmen. Historien vender og drejer sig mens man mindst venter det, hvilket efterlader seeren i mørket helt ude på kanten af sædet.

Et sjældent emne

Det er sjældent man ser film der tager denne tilgang til zombier, en af årsagerne er formentligt at det kan nemt kan få uheldige stereotypiske undertoner i forhold til vestens syn på Afrika. Men Serpent and the Rainbow undgår faldgrupperne og tilgår emnet med respekt. Der er tale om voodoo, sort magi og Afrikanske myter men uden at der forfaldes til Tintin i Afrika klicheer og andre uheldige klicheer. Det er samtidigt interessant at filmen er baseret på en bog, der er forfattet af en mand som var berejst i Afrika, hvorved filmens mytiske aspekter er baseret på ægte folkefortællinger og overtro. Det får filmen til at skille sig lidt ud i en genre, hvor man har en uvane med, gang på gang, at tilgodese mange af de samme velkendte myter fra det vestlige samfund. Serpent and the Rainbow kan anbefales, hvis man trænger til at se en lidt anderledes tilgang til brugen af zombier i film.

Ekstramateriale
Der er intet ekstramateriale på denne dvd, udover diverse trailere. Der medfølger dog en kort folder der giver lidt baggrunds information om filmen og dens historie, hvilket er ganske interessant, omendt kortfattet.

Another World Entertainment.

Titel: Serpent and the Rainbow
Original Titel: Serpent and the Rainbow
Premieredato: 11. november 2012
Instruktør: Wes Craven
Skuespillere: Bill Pullman, Cathy Tyson, Zakes Mokae, Paul Winfield, Brent Jennings, Conrad Roberts, Badja Djola, Theresa Merritt
Spilletid: 98 min.
Selskab: Universal Pictures, Universal Pictures, 1988
Genre: Gyser

banner
Overskrift Højre Block
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at Dannemora
Samurai Marathon
Aren’t You Happy?
Snatchers
Roma
Last Christmas
Western Stars
Kill ChainKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...