Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Shaft's Big Score! (1972)

13. januar 2002 af Morten Eriksen

4 stjerner Skriv en kommentar

Shaft's Big Score! (1972) billede

Cal Asby, der er en af Shaft’s bekendte, ringer ham op kl. 2 om natten og beder ham om hjælp. Shaft ankommer desværre for sent, og nu må han finde ud af hvem der står bag mordet på Cal Asby...

Filmen foregår i New York. Den afdøde Cal Asby (Robert Kya-Hill) havde et begravelsesselskab sammen med kompagnonen Johnny Kelly (Wally Taylor). Kelly møder også op på mordstedet, men han er mere interesseret i af finde deres fælles penge end at tale med politiet. Han opdager, at pengene ikke er i pengeskabet og nu er han mildt sagt på skideren, da han skylder 250.000 dollars væk til Mascola (Joseph Mascolo). Shaft (Richard Roundtree) bliver forhørt af politikommisær Bollin (Julius W. Harris). Vi får at vide at Asby og Kelly var mændende bag et omfattende sortbørs lotteri i Queens og nu anklager Bolin Shaft for at ville overtage Queens og slå sig sammen med Bumby Jonas (Moses Gunn) der har Harlem som sit territorie. Det er selvfølgelig ikke Shaft's plan, men politiet kan ikke lide ham og han bliver nød til at samarbejde, hvis han ikke vil ende i spjældet.

"Shaft’s Big Score!" blev lavet året efter originalen og har igen Gordon Parks som instruktør og Richard Roundtree i hovedrollen. Jeg kan bedre lide denne her film end den første. Skuespillerne spiller bedre sammen og det virker mere troværdigt. Filmen oser af 70'er stemning og manuskriptet er bedre end i forgængeren. Det er tydeligt at der har været flere penge at producere denne film for, end med forgængeren. Der er perioder hvor der ikke er så meget action, men til gengæld er der en historie der skal fortælles og optrevles, og det er ikke kedeligt. Moses Gunn spiller sin rolle fra 1'eren som mafiabossen Bumpy Jonas, og det er han rigtig god til. Han er cool.

Instruktøren Gordon Parks har selv skrevet og indspillet en del af musikken til filmen og den bliver sunget af O.C. Smith. Titelmelodien er et rip-off af det originale Shaft tema, men dog stadig i den vante stil. Kun et af numrene har Isaac Hayes stået for. Det er nummeret "Type Thang".

Jeg kan varmt anbefale filmen.

Den tredje og sidste film i serien blev "Shaft in Africa". I 2000 blev der lavet en ny film om Shaft. Denne gang med Samuel L. Jackson i hovedrollen og den originale Shaft Richard Roundtree som hans onkel.

Titel: Shaft's Store Kup
Original Titel: Shaft's Big Score!
Premieredato: 13. januar 2002
Instruktør: Gordon Parks
Skuespillere: Richard Rountree, Moses Gunn, Drew Bundini Brown, Joseph Mascolo, Kathy Imrie, Wally Taylor, Julius W, Harris, Robert Kya-Hill
Spilletid: 104 min.
Selskab: Turner Entertainment Co., Metro-Goldwyn-Mayer 1972
Genre: Action
Shaf bliver ringet op midt om natten!
Shaf bliver ringet op midt om natten!
Kelly laver en aftale med Mascola.
Kelly laver en aftale med Mascola.
Shaft in action!
Shaft in action!


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...