Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Shooter

20. april 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

Shooter billede

Supersnigskytten Bob bliver forrådt af egne tropper på fremmed territorium, og må selv klare ærterne gennem fjendtlig område. Så for han et uventet job, og får brug for alle sine færdigheder!

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) er skarp skytte klasse a, og påtager sig typisk de farligste missioner, at snige sig ind bag fjendens linjer, camoufleret, og med dødelig præcision, udføre opgaven.
Men i Etiopien, bliver Bob og hans makker svigtet, og får ingen opbakning. Makkeren bliver mejet ned, og Bob undslipper med nød og næppe, og må selv ”arrangere” turen hjem til US!
Det lykkedes, men hans tillid er brudt, og han melder sig ud af militæret, og prøver at genfinde sig selv langt oppe i bjergene.
Og sådan kunne hans eneboerliv sikkert have forsat i det uendelige, hvis ikke nationen, der endnu engang banker på døren, i form af en speciel enhed med Oberst Isaac Johnson (Danny Glover) i spidsen, der vil give Bob en særlig kortvarig stilling; at planlægge mordet på den amerikanske præsident! Johnson fortæller at de har en stærk begrundet mistanke for netop et attentat, og ønsker Swaggers mange årig erfaring på området, for at få stoppet en eventuelt snigmorder. Bob går modvilligt med.
Men dagen hvor præsidenten skal holde talen udenfor i det fri sammen med en etiopisk biskop, har Johnsons mænd og Swagger indlogeret sig i et højhus, for at skaffe sig et overblik. Bob peger på et kirketårn hvor vinden og alle de andre forhold er helt optimale for et snigskud. Men pludselig tager begivenhederne en uventet drejning, da en af Johnsons mænd skyder Swagger, som kaster sig ud af vinduet, og mirakuløst overlever faldet, og såret må løbe for livet.
Swagger indser at han igen er blevet misbrugt. Et projektil har dræbt biskoppen, men Bob er nu efterlyst og kendt som manden der ville dræbe præsidenten. Hans evner som skytte og kampsoldat skal nu stå sin største prøve!

”Shooter er baseret på Stephen Hunters roman ”Point Of Impact”, og Publishers Weekly kårede Swagger som ”den tænkende Rambo”. Der er klart samme problemstillinger både for Swagger og Rambo, der begge er oppe imod det system som de selv har kæmpet, troet på og ville gå i døden for.
Hunters 550 sider roman skulle af manuskriptforfatteren Jonathan Lemkin koges ned til en fjerde del, og samtidig skulle de krydres lidt med 70´ernes politiske konspirationer, eksempelvis ”Tre Døgn For Kondor”. ”Det var den slags klassiske thrillers vi gerne ville forfriske på en moderne og aktuel måde”, udtaler Lemkin.

Instruktøren Antoine Fuqua når ikke de samme vidder med denne thriller, at være oppe imod systemet i forhold til mesterværket ”Training Day”. Danny Glover er ganske god som kompromisløs og iskold militærstrateg. Mark Wahlberg er ganske ferm som den letbenede mål skive, men de menneskelige komplekse dybder fanger filmen ikke. Der for meget røg og actionhelt over scenariet. Og det hele slutter med det store bål, som er gået hen og blevet fast tematisk finale i Hollywood. Det er mere en film der går efter den hurtige blockbuster karriere, end efter de store spørgsmål, eller for den sags skyld, gode spænding, som også er fraværende det meste af filmens længde.

Titel: Shooter
Original Titel: Shooter
Premieredato: 20. april 2007
Instruktør: Antoine Fuqua
Skuespillere: Mark Wahlberg, Jonathan Walker, Danny Glover, Michael Pena, Dean McKenzie, Kate Mara, Elias Koteas, Rhona Mitra, Ned Beatty, tate Donovan
Spilletid: 124 min.
Selskab: Di Bonaventura Pictures/Paramount Pictures/2007
Genre: Action
Link: http:// www.shooterfilmen.dk


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...