Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Årets Robert-Nom...
Nyt Fra San Seba...
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Monsterfamilien ...
Monsterfamilien - Den Uperfekte Mission billede

Tag Min Hånd
The Last Duel


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Shooter – Season 1

29. august 2018 af Carsten Skov

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Shooter – Season 1 billede

I biograf-udgaven af Shooter spillede Mark Wahlberg rollen som Bob Lee Swagger, den effektive snigskytte, der bliver lokket i et baghold og anklaget for mordforsøg. I TV-serie-udgaven er rollen givet videre til Ryan Phillippe, men konceptet er som sådan det samme, blot strakt ud over 10 episoder i denne den første af indtil videre 3 sæsoner.

Serien starter med, at en kammerat fra militærtjenesten i Afghanistan henter Bob Lee Swagger ind fra hans idylliske familieliv langt storby, stress og jag for at få hans hjælp. Det er blevet opsnappet, at der vil blive begået et attentat mod præsidenten – og endda af hvem - under et besøg ude i nationen godt 3 uger ude i fremtiden. Swagger forventes som den knaldhamrende dygtige snigskytte han er at kunne til på forhånd at finde ud af, hvorfra det dræbende skud vil falde.

Intet er dog, som det ser ud. Så Swagger ender selvfølgelig med at blive hængt op på attentatet. Det forventede skud dræber godt nok ikke den amerikanske præsident, men derimod hans gæst, den ukrainske præsident. Swagger bliver buret inde, men det lykkes ham at flygte fra fængslet, blot at opdage en dybereliggende sammensværgelse mellem betydningsfulde personer i CIA og denne tjenestes russiske modpart, FSB.Venner bliver til fjender og fremmede til allierede og Swagger kaster sig ud i udfordringer, der truer hans familie, land og liv. Men nu er han jo en hård negl, så mon ikke han slipper levende gennem sæsonens 10 episoder?

Jeg holder i grunden meget af en historie, der folder sig ud, skifter retning, bliver tilføjet nye lag og hvor persongalleriet rummer spændende karakterer. Desværre er rollerne i TV-udgaven besat alene med fokus på det ydre, på at figurerne ikke får eller overhovedet HAR mulighed for at udvikle sig ud over de reneste rene klicheer. Bevares, Ryan Phillippe ser da nok så sammenbidt ud, men man tror ikke rigtigt på, at han er en excellent dræbermaskine. Han ser snarere ud som han bare har været en hård dag … på kontoret.

Så er en smule mere bid og indædthed over FBI-agent Nadine Memphis, spillet af Cynthia Addai-Robinson, der umiddelbart drabet kommer på tværs af sammensværgelsen bag mordet på den ukrainske præsident – og over Josh Stewart i rollen som Solotov, der affyrer det dræbende skud. Det noget udvendige, klicheprægede indtryk understøttes dog først og fremmest af en uengageret kameraføring. Når billed- og lydside på den måde ikke rigtigt hænger sammen i understøttelsen af plottet, ender det derfor med at være lidt af en kamp at komme igennem de 398 minutter, som serien varer.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount.

Titel: Shooter – Season 1
Original Titel: Shooter – Season 1
Premieredato: 29. august 2018
Instruktør: Simon Cellan Jones, Christoph Schrewe
Skuespillere: Ryan Phillipe, Shantel VanSanten, Cynthia Addai-Robinson, Omar Epps, Lexy Kolker
Spilletid: 398 min.
Selskab: Closest to the Hole Productions
Genre: Action , Drama


banner
Overskrift Højre Block
Petite Maman
Fabian: Going to...
The Tragedy Of M...
Seal Team (Netflix)
Don’t Look Up (N...
Encanto (Disney+)
Rumble (Paramount+)
Ron's Gone Wrong...
CODA (Apple+)
Swan Song (Apple+)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...